Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Propozycje, sugestie, błędy forum (https://forum.cdrinfo.pl/f10/)
-   -   Pliki z serwera FTP INTEN (https://forum.cdrinfo.pl/f10/pliki-serwera-ftp-inten-54854/)

Wisp 30.07.2005 18:40

Nie mogę też ściągnąć programu "Easy CD Creator 5 (basic)"

programmer 30.07.2005 22:10

Wyłączyłem firewalla i antywirusa, jedyna różnica to taka że strona zamiast wyświetlać że plik nie istnieje, zaczyna się otwierać i nie kończy (po 5 minutach czekania się poddałem).

joujoujou 30.07.2005 22:34

Cytat:

Napisany przez programmer
Wyłączyłem firewalla i antywirusa, jedyna różnica to taka że strona zamiast wyświetlać że plik nie istnieje, zaczyna się otwierać i nie kończy (po 5 minutach czekania się poddałem).

A p2p jakieś chodzi?

Bo jeśli tak, to zatrzymaj i próbuj wtedy, ja na czas przeglądania www wyłączam torrenta, bo nic mi się nie wczytuje. :nie:

gallus 31.07.2005 00:38

Cytat:

Napisany przez Bartez
Kilkukrotnie prosiłem już, żeby nie ściągać plików bezpośrednio z serwera FTP, tylko przez nasz download. Myślicie, że serwer FTP na 6 megabitowym łączu to tak o sobie można załatwić? Miesięczny transfer to ponad 300 GB i serwer ten jest jako barter za reklamę, która się ukazuje podczas ściągania pliku. Widać jedyną możliwością jest wprowadzenie ograniczenia uniemożliwiającego ściąganie z innego źródła, niż poprzez nasz dział download. Trochę zrozumienia pls. Nikt nie daje nic za darmo. Nie będzie wyświetleń bannera, to firma nam podziękuje i zostaniemy znowu bez ftp. Albo będziemy musieli wprowadzić opłatę za korzystanie z niego, aby być w stanie go opłacić. Bardzo, ale to bardzo chcielibyśmy tego uniknąć...

Chciałem pomóc... a okazuje się, że mogłem zaszkodzić - przepraszam.
PS To chyba wina GR lub skryptu downloadu bo flash get pobiera bez problemu :)

czechoj 31.07.2005 11:27

@gallus dlaczego tak myślisz, pomogłeś WINA NIE LEŻY PO TWOJEJ STRONIE!!!

czechoj 01.08.2005 00:05

@Bartez ja nadal musze wpisywać usera i hasło przy próbie ściagania przez dział download plików

AssasinX 14.08.2005 13:31

Cytat:

Napisany przez Bartez
Poprawione. To źle, że nie narzekasz, bo takich kwiatków nie ma być. Przez kilka ostatnich dni wprowadziliśmy rozmaite zmiany w konfiguracji i możliwe, że gdzieś coś przeoczyłem.

Zmieniły się ścieżki do plików. Od teraz wygląda to tak: www.cdrinfo.pl/download/[id_programu], czyli np: http://www.cdrinfo.pl/download/3274201224 - Nero Burning ROM 6.6.0.15a

Zmianie uległy też ścieżki do działów: www.cdrinfo.pl/downloads/[nazwa_dzialu], np:
http://www.cdrinfo.pl/downloads/CDR-CloneCD

Dzięki temu nie trzeba znać skomplikowanych, długich adresów. Przyjazne URL-e zastosowaliśmy też w kilku innych działach, a docelowo pojawią się wszędzie.

Gdyby były jakieś sytuacje, że coś nie działa jak powinno, nie wyświetlają się obrazki lub inne anomalie, to proszę o informację.

Tak zwane katalogowanie plików - include ;)

Bartez 14.08.2005 13:33

Cytat:

Napisany przez AssasinX
Tak zwane katalogowanie plików - include ;)

eee? Rozwiń myśl ;)

NeoFighter 24.08.2005 19:11

Cytat:

Napisany przez programmer
A u mnie FTP nie chodzi. Wchodze z działu download, pojawia się banner a jak klikam w link do pliku to mam informację że plik nie istnieje. :(

ja tez tak czasem mam, ale wiem dlaczego :P

lacze sie przez radiowke i admin takie cyrki odstawia, ze czasem wszystko ladnie smiga, a za chwile tylko www ledwo sie otwiera

tez nieraz wyskakuja mi komunikaty o 'nieistniejacym pliku', 'przekroczony czas oczekiwania' itp.... ale jest to wina polaczenia lokalnego

jak widzisz 'plik nie istnieje', 'dokument nie zawieral zadnych danych' itp., sprobuj za jakis czas, u mnie ta prymitywna metoda dziala :D

Berion 24.08.2005 21:33

Cytat:

Napisany przez NeoFighter
ja tez tak czasem mam, ale wiem dlaczego :P

lacze sie przez radiowke i admin takie cyrki odstawia, ze czasem wszystko ladnie smiga, a za chwile tylko www ledwo sie otwiera

tez nieraz wyskakuja mi komunikaty o 'nieistniejacym pliku', 'przekroczony czas oczekiwania' itp.... ale jest to wina polaczenia lokalnego

jak widzisz 'plik nie istnieje', 'dokument nie zawieral zadnych danych' itp., sprobuj za jakis czas, u mnie ta prymitywna metoda dziala :D

To winszuję bo mnie nie działa wcale :(

houston 26.08.2005 19:00

Hmm ja tez mam podobny problem ze "access denied do downloadu uzywam wielu serverow proxy ale ten najlepiej uswiadomi ze jest problem ze sciaganiem:
dopinam "zrzuty ekranu" moze da to cos wiecej
a 2-a sprawa to na stronie www.cdrinfo.pl/ ja niemoge sie zalogowac mimo "wklepania prawidlowego loginu i hasla" a kanal RSS ktory udostepniacie wogole niedziala bo FF 1.06 wyswiatla status ze pobieranie wiadomosci niepowiodlo sie :( mam nadzieje ze ponizsze zrzuty ekranu dadza wieksza informacje a na deser ten server proxy jest jednym z najlepszych ktore uzywam fakt firewalle sprzetowe sa aktywne ale one problemow nie stwarzaja

Berion 26.08.2005 19:11

@houston
Mam DOKŁADNIE taki sam problem [!] :'(
tfu... podobny :)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:37.