Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Propozycje, sugestie, błędy forum (https://forum.cdrinfo.pl/f10/)
-   -   Status na FORUM (https://forum.cdrinfo.pl/f10/status-forum-11439/)

bgn 14.10.2002 15:22

Cytat:

majonez napisa***322;(a)
z tego co wiem to slowa team member admin moderator administrator itp itd sa zablokowane

problem powstal przez zarty kilku osob

moze zaproponujcie lepsze - inne rozwiazanie
ja mam pewien pomysl ale poczekam na wasza tworcza inwencje :)

proponuje przeliczac na majonezy
majonezik do 50
majionez do 500
old majonez do 1000
syf nie majonez pow.1000

Plemnik 14.10.2002 13:00

Ehhhh... no 'nie robcie z nas pederastow', to jest, tfu! Emerytow i rencistow!!!! Dobrze ze ja mam jeszcze spory limit :cool: Heh Plemnik Emeryt.... Rencista Plemnik...'boshe'...

TOMMYx 14.10.2002 11:45

Cytat:

Yahol napisa***322;(a)
Zle sie dzieje w panstwie dunskim!
Trzeba isc chyba w slady Yorrica!
Przechodze na status obserwatora (czyli nie bede juz zasmiecal forum glupimi postami)

Poniewaz nie moge tego zrobic sam - prosze Moderatorow o zmiane podpisu pod mordka na : Obserwator!

Chyba masz rację. :(

Dołączam się do Yahol'a i również proszę moderatorów o taki status :(

Yahol 14.10.2002 11:25

Zle sie dzieje w panstwie dunskim!
Trzeba isc chyba w slady Yorrica!
Przechodze na status obserwatora (czyli nie bede juz zasmiecal forum glupimi postami)

Poniewaz nie moge tego zrobic sam - prosze Moderatorow o zmiane podpisu pod mordka na : Obserwator!

Majonez 14.10.2002 10:35

Cytat:

tomgoo napisa***322;(a)

Zeby sie nie mógł wygłupić to pozastawiajcie blokady na "głupie" hasełka i wasze "team member" [...]

hmmm jak juz wyzej napisalem zostalo to zrobione "pewne" slowa sa zablokowane

Cytat:

[...] Wtedy nie bedzie problemu .Wy nie bedziecie wariować z powodu że "ktos":) wam postawił napis team member [...]
kto tu wariuje co ??? pytam sie kto tu do cholery wariuje :-D

Cytat:

a my że jak ktoś sobie coś wpisze to nie bedzie sie bał że mu od razu zablokujecie.
nio wlasnie po to ta dyskusja aby bylo wiadomo co mozna tam wpisywac 8)

tomgoo 14.10.2002 10:13

Cytat:

majonez napisa***322;(a)
wlasnie to chcialem napisac ;) znowu mnie ktos uprzedzil

z pozwoleniem od Miska czekam na propozycje nazw statusow w zaleznosci od liczby postow (przypominam ze na starym forum byly tylko dwie normal i premium member)

z mojej strony ze wystarczy zmienic tylko "nowy na forum" , "killer", "rencista" , "emeryt"

sadze ze w niektorych wypadkach wystarczy rozciagniecie zakresu liczby postow

przydaloby sie takze ustalic od jakiej liczby postow bedzie mozna zmienic sobie status na wlasny ;) (moze wprowadzenie np mozliwosci samodzielnej zmiany od hmm 600 czy 700 plus zabezpieczenie w takiej formie ze jezeli ktos sie jakos wyglupi to dostaje blokade na zmiane tego podpisu oraz bonus dla osob ktore nie pisza duzo ale za to bardzo konkretnie i "sa obecne" na forum beda mogly "poprzez moderatora" zmienic ten podpis)

licze na konkretne propozycje

jakos nic nie moge wymyslic - chodzi tez o to zeby to byly w miare polskie opisy

Nowy na forum - 0 --> Nie bijcie mnie - 0
Bywalec - 50 --> Forumowicz - 50
Stały bywalec - 100 --> Bywalec - 100
Wyjadacz - 300 --> Stały bywalec - 500
Killer - 1000 --> Wyjadacz - 1000
Rencista - 1500 --> Tubylec - 2000 i wiecej
Emeryt - 2000 -->

heh nie traktujcie tego zbyt powaznie ale moze cos wam dzieki temu zaswita

Zeby sie nie mógł wygłupić to pozastawiajcie blokady na "głupie" hasełka i wasze "team member" . Wtedy nie bedzie problemu .Wy nie bedziecie wariować z powodu że "ktos":) wam postawił napis team member a my że jak ktoś sobie coś wpisze to nie bedzie sie bał że mu od razu zablokujecie.

Majonez 14.10.2002 00:40

wlasnie to chcialem napisac ;) znowu mnie ktos uprzedzil

z pozwoleniem od Miska czekam na propozycje nazw statusow w zaleznosci od liczby postow (przypominam ze na starym forum byly tylko dwie normal i premium member)

z mojej strony ze wystarczy zmienic tylko "nowy na forum" , "killer", "rencista" , "emeryt"

sadze ze w niektorych wypadkach wystarczy rozciagniecie zakresu liczby postow

przydaloby sie takze ustalic od jakiej liczby postow bedzie mozna zmienic sobie status na wlasny ;) (moze wprowadzenie np mozliwosci samodzielnej zmiany od hmm 600 czy 700 plus zabezpieczenie w takiej formie ze jezeli ktos sie jakos wyglupi to dostaje blokade na zmiane tego podpisu oraz bonus dla osob ktore nie pisza duzo ale za to bardzo konkretnie i "sa obecne" na forum beda mogly "poprzez moderatora" zmienic ten podpis)

licze na konkretne propozycje

jakos nic nie moge wymyslic - chodzi tez o to zeby to byly w miare polskie opisy

Nowy na forum - 0 --> Nie bijcie mnie - 0
Bywalec - 50 --> Forumowicz - 50
Stały bywalec - 100 --> Bywalec - 100
Wyjadacz - 300 --> Stały bywalec - 500
Killer - 1000 --> Wyjadacz - 1000
Rencista - 1500 --> Tubylec - 2000 i wiecej
Emeryt - 2000 -->

heh nie traktujcie tego zbyt powaznie ale moze cos wam dzieki temu zaswita

Zetoxa 14.10.2002 00:38

przecież Sid już zaproponował, pozostawić wszystko tak jak było, zablokować Team, Administrator itp. Określnik pod nickiem dużo mówi o właścicielu, qrde trochę zacięcia socjologicznego nikomu nie zaszkodziło.

TOMMYx 14.10.2002 00:11

Cytat:

SoBal napisa***322;(a)
Moje spojrzenie na tą sprawę:
To forum ma służyć wymianie doświadczeń, poszerzaniu umiejętności i wiedzy.
Jak wszyscy dobrze wiemy jest na tym forum kilka osób, które mają wyższy status od pozostałych użytkowników, starają się one o zachowanie porządku, dbaj± o przestrzeganie zasad etykiety i czasem zajmują głos w przeróżnych sprawach. Aby odróżnić ich od zwykłych/niezwykłych :) użytkowników forum mają zmienione statusy. Ma to na celu np. ułatwienie kontaktów z osobami odpowiedzialnymi za forum itp., Jako że jeden z postów zwrócił naszą uwagę na podpisy podobne do tzw. Team Memberów, postanowilimy interweniować. Zmiany, jakie są każdy widzi. Dodam, że nie chodzi nam o jakie tam despotyczne żądze władzy, czy pokazanie Who-IS-Who na forum, tylko u wprowadzenie standardów. Nie chcemy nikogo zrażać przez jakie głupie podpisy, tu nie o to chodzi.
Poza tym, według mnie, szkoda tak naprawdę strzępić klawiaturę (co za piękna parafraza :) ) nad tym tematem. Zaproponujcie może jakies fajne podpisy przy konkretnej iloci postów.

- to jest tylko MOJE zdanie, i nie przedstawia tym samym zdania całej redakcji.

Pozdrawiam

Ok, skoro mamy zaproponować podpisy to moja propozycja jest taka:

USUNĄĆ PODPISY "kiler", "emeryt", "rencista" I POZOSTAŁE 'NOWE', A NASTĘPNIE POWRÓCIĆ DO TYCH, KTÓRE BYŁY WCZEŚNIEJ .
WG MNIE BYŁY OK I CHYBA KAŻDY SIĘ DO NICH PRZYZWYCZAIŁ, NAPRAWDĘ BYŁY W DECHĘ :)

" - to jest tylko MOJE zdanie, i nie przedstawia tym samym zdania pozostałych Forumowiczów." ;) :)

BD 13.10.2002 23:20

Cytat:

SoBal napisa***322;(a)
Poza tym, według mnie, szkoda tak naprawdę strzępić klawiaturę (co za piękna parafraza :) ) nad tym tematem. Zaproponujcie może jakies fajne podpisy przy konkretnej iloci postów.

ja rowniez sie z tym i z cala reszta zgadzam ...

SoBal 13.10.2002 23:17

Moje spojrzenie na tą sprawę:
To forum ma służyć wymianie doświadczeń, poszerzaniu umiejętności i wiedzy.
Jak wszyscy dobrze wiemy jest na tym forum kilka osób, które mają wyższy status od pozostałych użytkowników, starają się one o zachowanie porządku, dbaj± o przestrzeganie zasad etykiety i czasem zajmują głos w przeróżnych sprawach. Aby odróżnić ich od zwykłych/niezwykłych :) użytkowników forum mają zmienione statusy. Ma to na celu np. ułatwienie kontaktów z osobami odpowiedzialnymi za forum itp., Jako że jeden z postów zwrócił naszą uwagę na podpisy podobne do tzw. Team Memberów, postanowilimy interweniować. Zmiany, jakie są każdy widzi. Dodam, że nie chodzi nam o jakie tam despotyczne żądze władzy, czy pokazanie Who-IS-Who na forum, tylko u wprowadzenie standardów. Nie chcemy nikogo zrażać przez jakie głupie podpisy, tu nie o to chodzi.

- to jest tylko MOJE zdanie, i nie przedstawia tym samym zdania całej redakcji.

Pozdrawiam

tomgoo 13.10.2002 23:09

Cytat:

BD napisa***322;(a)

hehehe bo ty zapracowales na to co masz
sam wszechmogacy sie toba zajal ...:P

misiek??????????
już ja do niego napisze
sobal mówi że prubuje mi to naprawic;)

BD 13.10.2002 22:58

Cytat:

tomgoo napisa***322;(a)
hej przeciez ja mam 1051 postów i nadal nie moge zmienic statusu - dlaczego???????????????????
hehehe bo ty zapracowales na to co masz
sam wszechmogacy sie toba zajal ...:P

Pedros 13.10.2002 22:48

BD napisał, że ktoś się wkurzył i to nie był on
Też myślę, że niepotrzebnie ten ktoś się wkurzył. Tak jak Sid powiedział - wystarczy zablokować (a widzimy, że jest taka możliwość) wpisanie słów team, admin i po sprawie.
Też uważam, że nicki, fotki i te podpisy stanowią w jakimś stopniu o użytkowniku. Jeśli te podpisy mają być w jakiś sposób ograniczane, to należałoby się również zająć i nickami (prawda majonez?) i fotkami.

Killer to mi się kojarzy z Czarkiem Pazurą i wiadomo jakim filmem
Konotacja Rencisty i Emeryta jest raczej negatywna - więc też mi nie pasuje do tego forum

Jednym słowem - propozycja Sida jest OK

TOMMYx 13.10.2002 22:38

Cytat:

-Sid-The-Rat=> napisa***322;(a)
moja inwencja (mam nadzieje tworcza) i to bez sarkazmu bo mam olbrzymi szacunek do Majoneza:

- przywrocic opcje samodzielnego statusu (bez ograniczen, zaleznych od liczby postow) [w wersji angielskiej tego BB sa domyslnie zablokowane slowa 'admin' i 'team' - co w zupelnosci zabezpiecza nas przed wyglupami]

- jesli ktos nie chce kozystac z tych podpisow nie obrazi sie tez za to ze jego status bedzei opisany po angielsku - taki powrot do korzeni zapewni niezawodnosc - bo mam wrazenie ze sprawe popsuto przy tlumaczeniu lub przy przenosinach ze starego forum

- bardzo bym prosil o informacje - na jakich zasadach usuwano niektorym uzytkownikom mozliwosc zmiany tego statusu? - bo zrobiono to nie tylko zartownisiom (co moge zrozumiec) ale tez innym - np. oldgringo...

i to tyle - zdaje sobie sprawe ze z pierwszym postulaetm moze byc klopot bo sprawy zaszly juz za daleko [obcieto nam te mozliwosc] i teraz glupio sie z tego wycofac - ale nie bedzie to zly krok...

poza tym zwracam jeszcze raz uwage - NIKT nie wykorzystal statusu do umieszczania bluzgow, nikt tu nie robil syfu i nie byl chamski - podpis tomgoo zostal zauwazony po MIESIACU i to nie przez moderatorow ktorzy ostatnio prawie wogole sie nie pokazuja tylko przez jednego z nas - dlatego tez - czy te 10 literek jest powodem dla ktorego warto pozbawic forum takiej personalizujacej opcji?

Nic dodać, nic ująć.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:55.