![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Propozycje, sugestie, błędy forum Zauważyłeś błąd na forum lub serwisie a może masz jakąś sugestię? Podziel się tym z nami. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 | |
Guru
Data rejestracji: 18.11.2002
![]() |
Cytat:
Zresztą nie miałem żadnej przyjemności czy satysfakcji w pisaniu tych postów. Oczekuję jedynie rzetelnej oraz fachowej informacji na stronie www.cdrinfo.pl, dotyczącej zgodnie z napisem na banerze "serwis poświęcony tematowi nagrywania płyt" (szeroko pojętemu oczywiście). I nadal uważam, że inne tematy typu: polityka, religia, wychowanie młodzieży, mniejszości seksualne itp. są istotne, ale ich miejsce jest gdzie indziej np. na forum w off-topic. Co do kary to może być znacznie bardziej dotkliwa, jak sponsorzy i internauci odwrócą się do tej strony, nie znajdując na niej odpowiedzi, ani informacji w wiodącym temacie. Nigdy nie zadowoli się wszystkich, to prawda i nie chodzi, że newsy mi się nie podobają i wątpię w rzetelność Gazety Wyborczej. Tylko dla niektórych z nich nie powinno być miejsca na głównej stronie portalu. Co do skargi to zbytnio nie rozumiem tych uwag, ale nie jest moim zamiarem żebyś zniknął z łamów tego forum. Tylko warto pamiętać o wiodącym temacie portalu. Nie wiem czy poprowadziłbym serwis lepiej, ale dziękuję za zaproszenie. Pozdrawiam Ostatnio zmieniany przez para : 18.04.2006 o godz. 20:12 |
|
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 | |
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
Cytat:
Sluchajcie nie ma co sie oszukiwac. Tematyka napedow optycznych nie rozwija sie tak szybko jak sobie bysmy tego chcieli (tutaj sporym hamulcem jest fizyka, a tego sie przeskoczyc nie da). Nowinek i ciekawostek nie ma az tak duzo zeby portal mogl przeciagac za pomoca newsow. Sila rzeczy dorzuca sie informacje prasowe. No to mamy juz troche nowinek z dziedziny napedow, kilka ciekawostek z tejze, no i informacje prasowe - nadal malo. No to dowalamy aktualizacje BIOS'ow. No fajnie tylko generalnie news o nowym Biosie do napedu X zainteresuje jakies 5% czytajacych, ktorzy maja ten naped (jedynie zainteresuje, bo nie wiadomo czy beda zainteresowani wgrywaniem). No to w zasadzie mamy juz wszystko z dziedziny napedow optycznych co sie tylko da wrzucic ... Generuje to srednio 1-2 newsy dziennie. Tym ma portal przyciagac ? Trzeba siegac do dziedzin zaprzyjaznionych (kompy, soft) zeby newsy wogole mialy sens bytu. No ale zdarzaja sie tez dni w ktorych w tych wszystkich dziedzinach niewiele sie dzieje, a newswritter akurat przeczytal jakis artykul ktory mu sie spodobal - no to pisze. Czy to zle ?? Mi sie wydaje ze ani nie zle, ani nie dobrze. W zasadzie sprawa KRRiT troche ma z serwisem wspolnego - taki serwis to tez media, choc wydaje mi sie serwisy internetowe nie podlegaja pod KRRiT. Co do piractwa, to to jest oczywiste, ze serwis ma prawo, ba, prawie obowiazek publikowac newsy z tym zwiazane. I ja generalnie polecalbym sie tak bardzo newsami nie podniecac - IMO nie ma o co. News wisi kilka dni i potem spada. To nie jest artykul, esej czy opracowanie, tylko krotki, subiektywny, oparty na zewnetrznych subiektywnych zrodlach tekst. |
|
![]() |
![]() |
#3 | |||
Captain
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 21.03.2002
![]() |
Cytat:
Niejednokrotnie byłem zmuszony wycofywać materiały mogące sprawic kłopoty serwisowi. Przykre, że najwieksze po władzy zapędy cenzorskie mają... Czytelnicy, w których interesie powinien leżeć pełny i nieskrępowany dostep do informacji. Cytat:
Cytat:
Panowie i Panie. To już było. Ponawiam pytanie - tęskno Wam? |
|||
![]() |
![]() |
#4 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ciekawy jestem co by by***322;o gdyby....inny redaktor zacz***261;***322; na g***322;***243;wnej przepisywa***263; newsy z Naszego Dziennika?
![]() mo***380;e lepiej zosta***263; przy wiadomo***347;ciach ze ***347;wiata techniki a nie korzystaj***261;c z tego, ***380;e serwis odwiedza kilkana***347;cie tysi***281;cy os***243;b dziennie prowadzi***263; na nim agitacj***281; polityczn***261;. ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Captain
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 21.03.2002
![]() |
Cytat:
Jeśli w Naszym Dzienniku ukaże się interesujący artykuł, to również się pojawi. Serwis nie ma rozsianych po całym świecie korespondentów terenowych i musi podawać informacje z drugiej ręki. Podajemy informacje nie oceniając źródeł z których pochodzą. |
|
![]() |
![]() |
#6 | |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
#7 |
Nikoniarz
Data rejestracji: 26.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Gregg - a po co takie artyku***322;y na stronie:
http://www.cdrinfo.pl/newsy/archiwum/009623.php Czemu maj***261; s***322;u***380;y***263;? Przecie***380; wchodz***281; na CDRinfo po konkretne informacje. B***281;d***281; chcia***322; poczyta***263; wiadomo***347;ci to wejd***281; na onet tudzie***380; inny serwis/portal. Po co mno***380;y***263; te same tematy? |
![]() |
![]() |
#8 | |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
![]() Cytat:
![]() Ostatnio zmieniany przez ed hunter : 18.04.2006 o godz. 15:52 |
|
![]() |
![]() |
#9 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 21.04.2004
![]() |
Hmmmm, zn***243;w b***281;dzie, ***380;e prezentuj***281; nie ten "poziom", ale czy nie przysz***322;o do g***322;owy szanownym dyskutantom, ***380;e pewne newsy maj***261; unaoczni***263; i zasygnalizowa***263; zjawiska w naszej rzeczywisto***347;ci, kt***243;re NA RAZIE nie maj***261; zwi***261;zku z tematyk***261; poruszan***261; przez CDRInfo... ? Najwyra***378;niej nie przysz***322;o, za to przyjdzie pewnie wtedy, kiedy szukaj***261;c informacji stricte technicznych nie znajd***261; ich, bo nikt ich nie zamie***347;ci, albo zostan***261; "wyci***281;te no***380;ykiem do tapet" - tak jak tu na przyk***322;ad :
http://www.afterdawn.com/guides/arch...old_page_2.cfm |
![]() |
![]() |
#10 |
Zarejestrowany dla jaj
Data rejestracji: 25.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
To może jakieś nowe przepisy kulinarne ktoś mógłby zamieszczać.
![]() ![]()
#11 | |
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
Cytat:
No coz jezeli chodzi o dobor zrodla, no to rozumiem to zazenowanie chociaz go nie podzielam. Lubie poznac co rozne gazety mysla (a powolanie sie na zrodlo naszego dziennika przyjme z naprawde wielka, doslowna radoscia). Wydaje mi sie ze zamiast zniechecac Gregga powinno sie zachecic innych, do publikowania co jakis czas ciekawych newsow opartych na artykulach o tematyce spolecznej - wtedy mozemy liczyc na pluralizm. |
|
![]() |
![]() |
#12 |
***Fakt jest faktem..***
Data rejestracji: 09.05.2002
![]() |
Panowie a moze zamiast klocic sie o jakies newsy zaczniecie robic porzadek, przestaniecie zbijac baki i zaczniecie robic jakies testy napedow ?!?!? Bo to co widze ze testujecie od jakis kilku miesiecy to normanie smiechu warte... a moze to jakis nowoczesny dlugoterminowy test
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Team Member
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 18.10.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Co do testów, zapraszam na stronę główną. Tak się składa, że dzisiaj ukazał się test. Bynajmniej nie modelu, którego nie ma już w sprzedaży. Tekst o zbijaniu bąków pozostawię bez komentarza. Niektórzy nie sypiają kilka nocy pod rząd, żeby coś zrobić dla serwisu, choć nie zawsze jest to widoczne. No ale krytykuje się łatwo. |
|
![]() |
![]() |
#14 |
dupa a nie
Zlotowicz
Data rejestracji: 06.08.2004
![]() ![]() |
Tak sobie czytam i muszę wtrącić swoje 3 gr
![]() Bo zgadzam się w więkoszości z kolegą para ale też i ze stanowiskiem redakcji. Ja codziennie robię sobie "prasówkę" (interia, gazeta, onet, wp ....) i raczej na CDRinfo szukam co innego niż w prasie codziennej, z drugiej strony bardzo dobrze rozumiem wszystkie problemy redakcji . Dlatego chciałbym zwrócić na to że w newsach na CDRinfo mało jest tekstów o czymś co leży najbliżej tematu nośników optycznych, czyli sprzętu do ich odtważania ![]() Nie wiem jak inni ale ja nie nagrywam płyty dla samej operacji "wypalenia" ![]() I nie chodzi mi np. o odtważacze MP3, ale o teksty o sprzęcie AV z klasy trochę ponad "standard". A tu jest o czym pisać ![]() No i temat ciekawy i jak najbardziej kształcący bo wiele młodych ludzi często nie wie że np. są obecnie produkowane lampowe wzmacniacze i napędy CD, że kino domowe to nie są plastikowe głośniczki z tandetnym wzmacniaczem z 200 zł, że świat AV nie kończy się na MediaMarkt. W polityce już mamy takie bagno że lepiej nie mówić, dlatego jak nie macie o czym pisać to można o dobrym sprzęcie, wzmacniacze, odtwarzacze, projektory, kolumny, kable .... Ktoś powie "przecież są magazyny w tym temacie i portale swoje mają" . - A ile ludzi tu zaglądających kupuje np. "HiFi i Video" ? ilu z tu zaglądających słyszało nazwy: Rega, Tule, JJ Electronics, Jolaida, AudioNote, Cabasse, Ongaku, Rotel, McIntosh (nie mylić z komputerem), Luxman, NAD, Cambridge Audio, Tanoy, Kef, Paradigm, JM Lab, Sonic Link, Musical Fidelity ....... (już mi się niechce wymieniać) Ktoś inny powie "to nie na przeciętną kieszeń, po co o tym pisać". - Nieprawda, za kwotę którą każdy (pracujący) jest wstanie uskładać już fajny zestaw można złożyć. Generalnie uważam że zamiast polityki newsy o sprzęcie AV z tzw. wyższej półki . Nawet jak się kasy na takowy nie ma to zawsze można iść do salonu AV i za darmo posłuchać, oglądnąć, i wyrobić swoje zdanie w tym temacie, złapać bakcyla i nie wydawać kasy na plastikowe badziewia made in china . Walorów edukacyjnych tego typu newsów chyba nikt nie podważy ![]() To były moje 3 gr. czym można politykę zastąpić . Chętnie bym popisał w tym temacie , ale mam tyle spraw i obowiązków że nie dam rady, mam kolegę który ma wielką wiedzę w tym temacie i czas , ale to leń straszliwy i raczej wątpię bym go namówił.
#15 | |
***Fakt jest faktem..***
Data rejestracji: 09.05.2002
![]() |
Cytat:
![]() Oczywiscie nie watpie w to ze zaloga cdinfo ciezko pracuje ... tekst w stylu : "aktualnie testujemy Liteon 1673" troszke mnie jak na ten czas smieszy ![]() ktos sie wkoncu moze za to zabral ![]() Ogolnie serwis uwazam za naprawde dobry i chociaz nie wypowiadam sie zbyt czesto to regulanie tu przebywam i czytam wszystkie posty. |
|
![]() |
![]() |
|
|