Powrót   Forum CDRinfo.pl > Archiwizacja - Dyski twarde, SSD, pendrive, karty pamięci > Dyski twarde, SSD - Problemy, porady, software

Dyski twarde, SSD - Problemy, porady, software Tematy dotyczące problemów, porad i oprogramowania przeznaczonego dla dysków twardych oraz SSD.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 04.03.2009, 01:44   #9
Caporeira
Nowy na forum

Data rejestracji: 04.03.2009
Caporeira w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Mam dysk podzielony na 3 partycje , dwie z nich już zaszyfrowałem (została mi jeszcze partycja systemowa), mam do niech takie samo hasło co za tym idzie przy podaniu jednego hasła montują się dwie partycje.
Moje pytanie czy jeśli zaszyfruje trzecią partycje (systemową) i zabezpiecze ją takich samych hasłem jak poprzednie to przy podaniu hasła przy starcie systemu (aby zamontować partycje z systemem) będą się montowały pozostałe dwie partycje ?

Drugie pytanie to już po zaszyfrowaniu dwóch partycji miały one przypisane litery D i E , po postawieniu nowego systemu miałem partycję (mam je nadal) tak samo jako litery D i E lecz są to teraz zwykłe dyski które należy sformatować i zamontować mogę zaszyfrowane partycję dopiero jako G i H , czy da się to jakoś naprawić aby montowały się jako D i E ?

Używam wersji TrueCrypt 6.1a
Caporeira jest offline   Odpowiedz cytując ten post

Tagi
szyfrowanie, szyfrowanie danych, szyfrowanie dysku, truecrypt, truecrypt 5

Twoje uprawnienia: