Powrót   Forum CDRinfo.pl > Archiwizacja - Dyski twarde, SSD, pendrive, karty pamięci > Dyski twarde, SSD - Problemy, porady, software

Dyski twarde, SSD - Problemy, porady, software Tematy dotyczące problemów, porad i oprogramowania przeznaczonego dla dysków twardych oraz SSD.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 05.04.2010, 23:06   #11
amerger
Nowy na forum

Data rejestracji: 05.04.2010
amerger w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez Patrix Podgląd Wiadomości
Taki zabieg na pewno zadziała (ale dysk, na który przywracasz backup będzie musiał mieć tą samą liczbę sektorów), co do reszty nie wiem.
Należy pamiętać, że jeśli zrobisz backup na odpalonym szyfrowanym systemie to taka kopia nie będzie już zaszyfrowana
zgadza się, sprawdziłem to na Acronisie, i nawet tego oczekiwałem, natomiast gdzies znalazłem opinie że Acronis robi kopie bezpośrednio z dysku pomijajac TC i byłem tym zdziwiony, bo przeciezaby Acronis widzi to co mu TC mówi że ma widzieć na dysku,
nie sprawdzałemn ale obaiwam się że taka niezaszyfrowana kopia zrobiona z zaszyfrowanej systemowej partycji może miec kłopoty z odpaleniem, bo własciciwe co za dane otrzyma Acronis od TC na temat MBR...?
można by taka kopię trzymac na zaszyfrowanej partycji ale czy by to była aby na pewno kopia bootowalna...

co do wielkości dysku to rzeczywiście najlepsza byłaby ta sama wielkość, ale chyba na większym dsyku o kilka MB też by ruszył
przynajmniej nie ma takiego problemu z wersjami systemu niezaszyfrowanymi, tutaj tez powinno tak być, może po prostu ten obszar będzie nie widoczny dla odpalonego zaszyfrowanego systemu?
amerger jest offline   Odpowiedz cytując ten post

Tagi
szyfrowanie, szyfrowanie danych, szyfrowanie dysku, truecrypt, truecrypt 5

Twoje uprawnienia: