Cytat:
Napisany przez Patrix
Taki zabieg na pewno zadziała (ale dysk, na który przywracasz backup będzie musiał mieć tą samą liczbę sektorów), co do reszty nie wiem.
Należy pamiętać, że jeśli zrobisz backup na odpalonym szyfrowanym systemie to taka kopia nie będzie już zaszyfrowana 
|
zgadza się, sprawdziłem to na Acronisie, i nawet tego oczekiwałem, natomiast gdzies znalazłem opinie że Acronis robi kopie bezpośrednio z dysku pomijajac TC i byłem tym zdziwiony, bo przeciezaby Acronis widzi to co mu TC mówi że ma widzieć na dysku,
nie sprawdzałemn ale obaiwam się że taka niezaszyfrowana kopia zrobiona z zaszyfrowanej systemowej partycji może miec kłopoty z odpaleniem, bo własciciwe co za dane otrzyma Acronis od TC na temat MBR...?
można by taka kopię trzymac na zaszyfrowanej partycji ale czy by to była aby na pewno kopia bootowalna...
co do wielkości dysku to rzeczywiście najlepsza byłaby ta sama wielkość, ale chyba na większym dsyku o kilka MB też by ruszył

przynajmniej nie ma takiego problemu z wersjami systemu niezaszyfrowanymi, tutaj tez powinno tak być, może po prostu ten obszar będzie nie widoczny dla odpalonego zaszyfrowanego systemu?