Powrót   Forum CDRinfo.pl > Archiwizacja - Dyski twarde, SSD, pendrive, karty pamięci > Dyski twarde, SSD - Problemy, porady, software

Dyski twarde, SSD - Problemy, porady, software Tematy dotyczące problemów, porad i oprogramowania przeznaczonego dla dysków twardych oraz SSD.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 10.06.2010, 16:21   #11
dondiego
Nowy na forum

Data rejestracji: 13.04.2010
dondiego w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
znowu ja.

Obecnie pracuje pod ukrytym OS trucrypt, mam problemy z zapisywaniem danych na pendrive.

Z tego co sie orientuje HIdden oS pozawala na zapis plików tylko i wylącznie na ukrytych wolumenach cała reszta montowana jest "tylko do odczytu"

moj problem wygląda następująco
Tworze na pendrive zaszyfrowany plik - ukryty wolumen truecrypt (tryb zwykły) ustanawiam 2 hasła do wolumenu zewnetrznego i wewnetrznego jednak obydwa wolumeny pod ukrytym systemem nadal montowane są jako "TYLKO DO ODCZYTU"
gdzie popelniam blad?
Moze powinien stworzyc zwykly wolumen a dodatkowo w nim kolejny plik kontener ukryty

W przypadku szyfrowania całej partycji dysku usb nie ma takiego problemu w w szyfrowanym pliku w wolumenie wewnetrznym moge zapisywac dane do woli

porosze o pomoc

ps. pare razy przy instalacji jakiegos software zdarzylo mi sie zobaczyc komunikat że aby zainstalowac dana rzecz musze meic uprawnienia admina (mimo ze jestemz alogowany jako administrator) czy przyczyna moze byc TC, czy raczej antywirus?

Ostatnio zmieniany przez dondiego : 10.06.2010 o godz. 16:27
dondiego jest offline   Odpowiedz cytując ten post

Tagi
szyfrowanie, truecrypt

Twoje uprawnienia: