![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Dyski twarde, SSD - Problemy, porady, software Tematy dotyczące problemów, porad i oprogramowania przeznaczonego dla dysków twardych oraz SSD. |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#11 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 13.04.2010
![]() |
znowu ja.
![]() Obecnie pracuje pod ukrytym OS trucrypt, mam problemy z zapisywaniem danych na pendrive. Z tego co sie orientuje HIdden oS pozawala na zapis plików tylko i wylącznie na ukrytych wolumenach cała reszta montowana jest "tylko do odczytu" moj problem wygląda następująco Tworze na pendrive zaszyfrowany plik - ukryty wolumen truecrypt (tryb zwykły) ustanawiam 2 hasła do wolumenu zewnetrznego i wewnetrznego jednak obydwa wolumeny pod ukrytym systemem nadal montowane są jako "TYLKO DO ODCZYTU" gdzie popelniam blad? Moze powinien stworzyc zwykly wolumen a dodatkowo w nim kolejny plik kontener ukryty W przypadku szyfrowania całej partycji dysku usb nie ma takiego problemu w w szyfrowanym pliku w wolumenie wewnetrznym moge zapisywac dane do woli porosze o pomoc ps. pare razy przy instalacji jakiegos software zdarzylo mi sie zobaczyc komunikat że aby zainstalowac dana rzecz musze meic uprawnienia admina (mimo ze jestemz alogowany jako administrator) czy przyczyna moze byc TC, czy raczej antywirus? Ostatnio zmieniany przez dondiego : 10.06.2010 o godz. 16:27 |
![]() |
![]() |
Tagi |
szyfrowanie, truecrypt |
|
|