![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Dyski twarde, SSD - Problemy, porady, software Tematy dotyczące problemów, porad i oprogramowania przeznaczonego dla dysków twardych oraz SSD. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 | |
Always newbie
Data rejestracji: 14.11.2003
![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Jeżeli jesteś świadkiem, to możesz odmówić odpowiedzi na pytania, które mogą obciążyć Ciebie lub Twoich bliskich. Jeżeli jesteś przesłuchiwany w charakterze świadka a potem zostajesz oskarżony, to zeznania jako świadka nie mogą być użyte jako dowód. Jako oskarżony/podejżany możesz odmówić odpowiedzi na jakiekolwiek pytania.
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 23.03.2004
![]() |
Dokładnie to samo mi powiedzieli na policji, kiedy bylem przesłuchiwany w charakterze świadka po tym jak dwa lata wcześniej zapłaciłem kumplowi ze swojego konta za płytę z Allegro, która okazała się piratem. Mogłem nic nie mówić. A że nie wiedziałem że o to chodzi (sprawa sprzed dwóch lat!), a nawet przez zbieg okoliczności byłem przekonany że chodzi o coś zupełnie innego to powiedziałem trochę za dużo. Ale nie wiedziałem, że to co powiem jako świadek nie może być wykorzystane gdyby chcieli mnie oskarżyć. Może w pewnym stopniu to mi pomogło, w każdym razie po całej tej akcji zaszyfrowałem dysk. Polecam każdemu, bo mój przykład pokazuje jak przez przypadek można narobić sobie kłopotów.
Jeszcze jedno, to jest ciekawe: "Nie może też łamać zabezpieczeń, chyba, że na dysku jest materiał ostry (pedofilia) to wtedy sąd zezwala na złamanie zabezpieczeń.". Podejrzewam, że nie tylko w przypadku pedofilii, ale z drugiej strony to niby skąd sąd ma wiedzieć co jest na zaszyfrowanym dysku? ![]() Witam, Kupiłem nowego lapka i jest tam Vista Home Premium. Nie znam tego ponoć "badziewia" więc mam pytanie, czy jest potrzeba instalowania dodatkowego firewalla i antywira Jeżeli tak to jakie darmowe programy polecacie Chodzi mi o antywira, firewalla, antyspya. Generalnie coś do skutecznego zabezpieczenia kompa. Tylko nie piszcie o wersjach trialowych itp. Dzięki za odpowiedź. Ostatnio zmieniany przez Reetou : 24.02.2008 o godz. 16:44 |
![]() |
![]() |
![]() |
Tagi |
szyfrowanie, truecrypt |
|
|