![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Dyski twarde, SSD - Problemy, porady, software Tematy dotyczące problemów, porad i oprogramowania przeznaczonego dla dysków twardych oraz SSD. |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
![]() |
Buczący dysk twardy
Witam ,
Mam dysk Samsun HD103SJ. Wszystko jest z nim w porządku oprócz jednej rzeczy. Mianowicie bardzo hałasuje. Jest to bardzo męczące buczenie, przerwa, buczenie, przerwa itd. Dotknąłem obudowy komputera przy dysku i cała drży. Wygląda na to, że dysk przenosi drgania na obudowę i ona tak hałasuje. Hałas był nie do wytrzymania, dlatego podfilcowałem nóżki od obudowy i jest troszkę lepiej ale mimo tego dalej jest słyszalny męczący dźwięk. Próbowałem przykręcić dysk raz trochę mocniej, raz trochę słabiej ale za każdym razem jest to samo. Ma ktoś jakiś pomysł jak temu zaradzić ? Jakąś sprawdzoną i skuteczną metodę ? Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Zewnętrzny dysk twardy, widziany jako dyskietka? Co robić? | Azo | Dyski twarde, SSD - Problemy, porady, software | 11 | 19.03.2010 18:14 |
Dysk twardy Seagate 250GB nagle gubi partycje - może to wina płyty głównej? | malanski | Dyski twarde, SSD - Problemy, porady, software | 1 | 20.04.2009 23:34 |
Dysk twardy psuje się od nieużywania? | puch | Off topic | 5 | 03.12.2003 10:17 |
Glośny dysk twardy - jak go wyciszyc? | Ormianin | Off topic | 5 | 20.03.2003 20:14 |
Twardy dysk - wyciszenie i podlaczenie pod Raid | andrzejj9 | Off topic | 6 | 27.01.2003 08:33 |