![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Dyski twarde, SSD - Problemy, porady, software Tematy dotyczące problemów, porad i oprogramowania przeznaczonego dla dysków twardych oraz SSD. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 03.09.2010
![]() |
![]()
Witam. Jestem posiadaczem dysku zewnętrzego WD Elements SE 500 gb i mam mały problem. Otóż w opakowaniu nie było ani jednej płytki bo podłącza się plug and play ale mam problem z odpięciem. Nie pojawia się tak jak pen-drive żeby go można było odłączyć przez "bezpieczne usuwanie sprzętu" i nie ma opcji odłączenia ani wyłączenia ani zatrzymania. Jak go wyłączyć żeby nie spalić. Mam Windowsa 7. Proszę o pomoc.
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Głupi Yasio
Data rejestracji: 27.05.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Eeee... a inicjowałeś go i formatowałeś
![]() Chyba nie. Wiec zrób to.
Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn. ****************************************** Monarchista, podstępnie knujący przeciwko Republice i demokracji! |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
![]() |
A trzeba go formatować?? Normalnie się odpala wiec myślałem ze wystarczy właczyć i działa. I na jakiej zasadzie formatować? Tak jak pen-drive?? A co znaczy inicjowanie. Przyznaje ze fachowcem nie jestem a wręcz amatorem bo za mojej młodości komputery były w planie... pięcioletnim. Proszę o pomoc i wytłumaczenie.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Głupi Yasio
Dysk jet surowy.
Wiec -podłączasz dysk - PPM na Mój Komputer - zarządzaj - zarządzaj dyskami - klikasz na dysk - pyta się czy zainicjować - tak - nowa partycja - określasz rozmiar i partycje - formatujesz.
Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn. ****************************************** Monarchista, podstępnie knujący przeciwko Republice i demokracji! |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Tylko co ma wspólnego inicjalizacja dysku z problemem? Kolega karoolk nie zgłasza problemu z brakiem możliwości korzystania z dysku tylko z możliwością bezpiecznego jego usunięcia przy włączonym systemie.
@karoolk - próbowałeś odłączyć dysk przy wyłączonym komputerze i podpięciu go jeszcze raz po ponownym uruchomieniu? Zobacz też w menadżerze urządzeń jak ten dysk jest zgłoszony do systemu - może przeskanuj tam też w poszukiwaniu nowego sprzętu? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Głupi Yasio
Cytat:
Wiec j.w. ![]() A nie można go odłączyć, albowiem jest niezamontowany!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wiesz, podpinając dowolne urządzenie pod USB powinno ono się zgłosić do systemu. Jeśli nie ma do niego sterowników, czy jak mówisz jest niezainicjowany, to na USB i tak powinien wisieć jako, nie wiem, mass storage device, czy unknow device. Ale ze słów karoolk cyt. "Normalnie się odpala" wnoszę, że dysk jest dostępny w systemie, a problem dotyczy samego bezpiecznego usuwania sprzętu.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Głupi Yasio
No niby tak.
Ikonka "bezpiecznego usuwania' powinna być - może być ukryta w trayu, kolo zegara, należy kliknąć strzałkę "pokaz wszystkie", wtedy będzie widoczna. Może, to tylko to?
Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn. ****************************************** Monarchista, podstępnie knujący przeciwko Republice i demokracji! Ostatnio zmieniany przez yahol : 03.09.2010 o godz. 10:47 |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Nowy na forum
![]() |
Więc chodzi właśnie o to że dysk się fabrycznie odpala i chodzi można kopiować o wogólę wszystko chula tylko, że kiedy skończyłem prace myślałem ze będzie tak jak z pen-drivem ze klikam prawym i "wysuń" albo przez bezpieczne usuwanie sprzętu. A tu rozwija mi się menu jak przy dysku lokalnym C i nie mam możliwości wysunięcia. Co z tym można zrobić.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Wrzuć może jakiegoś screena gdzie klikasz i co się pojawia...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Ͼ Ͽ
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
![]() http://en.kioskea.net/faq/2501-safel...ware-icon-lost http://www.sevenforums.com/tutorials...ut-create.html http://www.sevenforums.com/tutorials...ct-device.html Wszystko stąd.
![]() |
![]() |
#12 |
Nowy na forum
![]() |
Kolego gdyby to było takie proste to bym nie pytał o to właśnie chodzi, że nie wyświetla się ten dysk w "Bezpieczne usuwanie sprzętu" i własnie się boje zeby go nie spalić
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Ͼ Ͽ
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
To we właściwościach dysku ustaw, by był optymalizowany pod kątem bezpieczeństwa, a nie wydajności.
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Pinnacle Studio - problem z menu dysku | milmila | DVD-Video | 11 | 08.03.2010 22:58 |
Mam problem z zainstalowaniem windowsa na dysku sata!! | damian0309 | Dyski twarde, SSD - Problemy, porady, software | 27 | 03.11.2009 14:58 |
Nero i problem nagrywania danych | albercikk | Napędy optyczne DVD | 16 | 05.09.2005 11:45 |
Problem ze znalezieniem dysku z poziomu bios | NyGaS | Off topic | 5 | 19.08.2005 19:45 |
Problem z odtwarzaniem plików dvd z dysku | Sadayoshi | Napędy optyczne DVD | 3 | 27.03.2004 00:09 |