Powrót   Forum CDRinfo.pl > Archiwizacja - Dyski twarde, SSD, pendrive, karty pamięci > Dyski twarde, SSD - Problemy, porady, software

Dyski twarde, SSD - Problemy, porady, software Tematy dotyczące problemów, porad i oprogramowania przeznaczonego dla dysków twardych oraz SSD.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 03.09.2010, 00:26   #1
karoolk
Nowy na forum

Data rejestracji: 03.09.2010
karoolk w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Thumbs down Problem z odłączaniem dysku zewnętrzego

Witam. Jestem posiadaczem dysku zewnętrzego WD Elements SE 500 gb i mam mały problem. Otóż w opakowaniu nie było ani jednej płytki bo podłącza się plug and play ale mam problem z odpięciem. Nie pojawia się tak jak pen-drive żeby go można było odłączyć przez "bezpieczne usuwanie sprzętu" i nie ma opcji odłączenia ani wyłączenia ani zatrzymania. Jak go wyłączyć żeby nie spalić. Mam Windowsa 7. Proszę o pomoc.
karoolk jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 03.09.2010, 00:30   #2
yahol
Głupi Yasio

Data rejestracji: 27.05.2003
yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
Eeee... a inicjowałeś go i formatowałeś
Chyba nie.
Wiec zrób to.
Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn.
Monarchista, podstępnie knujący przeciwko Republice i demokracji!
yahol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.09.2010, 00:36   #3
karoolk
Nowy na forum

A trzeba go formatować?? Normalnie się odpala wiec myślałem ze wystarczy właczyć i działa. I na jakiej zasadzie formatować? Tak jak pen-drive?? A co znaczy inicjowanie. Przyznaje ze fachowcem nie jestem a wręcz amatorem bo za mojej młodości komputery były w planie... pięcioletnim. Proszę o pomoc i wytłumaczenie.
Stary 03.09.2010, 08:52   #4
yahol
Głupi Yasio

yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
Dysk jet surowy.
Wiec -podłączasz dysk - PPM na Mój Komputer - zarządzaj - zarządzaj dyskami - klikasz na dysk - pyta się czy zainicjować - tak - nowa partycja - określasz rozmiar i partycje - formatujesz.
Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn.
Stary 03.09.2010, 09:11   #5
Reetou
Data rejestracji: 18.05.2004
Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Tylko co ma wspólnego inicjalizacja dysku z problemem? Kolega karoolk nie zgłasza problemu z brakiem możliwości korzystania z dysku tylko z możliwością bezpiecznego jego usunięcia przy włączonym systemie.

@karoolk - próbowałeś odłączyć dysk przy wyłączonym komputerze i podpięciu go jeszcze raz po ponownym uruchomieniu? Zobacz też w menadżerze urządzeń jak ten dysk jest zgłoszony do systemu - może przeskanuj tam też w poszukiwaniu nowego sprzętu?
Reetou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.09.2010, 09:27   #6
yahol
Głupi Yasio

Cytat:
Napisany przez Reetou Podgląd Wiadomości
Tylko co ma wspólnego inicjalizacja dysku z problemem? Kolega karoolk nie zgłasza problemu z brakiem możliwości korzystania z dysku tylko z możliwością bezpiecznego jego usunięcia przy włączonym systemie.
Albowiem, kierując się tym co napisane, doszedłem do wniosku, ze dysk jest fabrycznie nowy = surowy.
Wiec j.w.
A nie można go odłączyć, albowiem jest niezamontowany!
Stary 03.09.2010, 10:03   #7
Reetou
Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Wiesz, podpinając dowolne urządzenie pod USB powinno ono się zgłosić do systemu. Jeśli nie ma do niego sterowników, czy jak mówisz jest niezainicjowany, to na USB i tak powinien wisieć jako, nie wiem, mass storage device, czy unknow device. Ale ze słów karoolk cyt. "Normalnie się odpala" wnoszę, że dysk jest dostępny w systemie, a problem dotyczy samego bezpiecznego usuwania sprzętu.
Stary 03.09.2010, 10:30   #8
yahol
Głupi Yasio

No niby tak.
Ikonka "bezpiecznego usuwania' powinna być - może być ukryta w trayu, kolo zegara, należy kliknąć strzałkę "pokaz wszystkie", wtedy będzie widoczna.
Może, to tylko to?

Ostatnio zmieniany przez yahol : 03.09.2010 o godz. 10:47
Stary 03.09.2010, 10:36   #9
karoolk
Nowy na forum

Więc chodzi właśnie o to że dysk się fabrycznie odpala i chodzi można kopiować o wogólę wszystko chula tylko, że kiedy skończyłem prace myślałem ze będzie tak jak z pen-drivem ze klikam prawym i "wysuń" albo przez bezpieczne usuwanie sprzętu. A tu rozwija mi się menu jak przy dysku lokalnym C i nie mam możliwości wysunięcia. Co z tym można zrobić.
Stary 03.09.2010, 10:54   #10
Reetou
Wrzuć może jakiegoś screena gdzie klikasz i co się pojawia...
Stary 03.09.2010, 14:25   #11
joujoujou
Ͼ Ͽ
Zlotowicz

Data rejestracji: 15.05.2004
joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
wie.

http://en.kioskea.net/faq/2501-safel...ware-icon-lost

http://www.sevenforums.com/tutorials...ut-create.html

http://www.sevenforums.com/tutorials...ct-device.html

Wszystko stąd.
Problemy i porady wyłącznie na forum.
Prywatne wiadomości lub przez komunikatory będą ignorowane.
joujoujou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.09.2010, 17:39   #12
karoolk
Nowy na forum

Kolego gdyby to było takie proste to bym nie pytał o to właśnie chodzi, że nie wyświetla się ten dysk w "Bezpieczne usuwanie sprzętu" i własnie się boje zeby go nie spalić
Stary 03.09.2010, 21:40   #13
joujoujou
Ͼ Ͽ
Zlotowicz

Data rejestracji: 15.05.2004
joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
To we właściwościach dysku ustaw, by był optymalizowany pod kątem bezpieczeństwa, a nie wydajności.
Problemy i porady wyłącznie na forum.
Prywatne wiadomości lub przez komunikatory będą ignorowane.
joujoujou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: