![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Dyski twarde, SSD - Problemy, porady, software Tematy dotyczące problemów, porad i oprogramowania przeznaczonego dla dysków twardych oraz SSD. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
![]() |
Coś się dzieje z dyskiem twardym Maxtor 80GB
Otóż mam taki problem posiadam dysk 80GB Maxtor i tak przy próbie instalacji systemu Windows XP SP3 z początku idzie dobrze to znaczy formatuje się dysk,tworze partycje i zaczynają się kopiować pliki piszę(przygotowanie listy plików do skopiowania i się kopiują)i po tym komputer uruchomi się za 15 sekund ok czekam i uruchamia się i zamiast iśc dalej ku instalacji(żeby już to niebieskie pole wyskoczyło typu finalizacja itp) to wyskakuje czarny obraz i pisze tak:
Nie można uruchomić systemu windows ponieważ plik nie został odnaleziony lub jest uszkodzony plik: windows/system32/c-852.nls Próbowałem już naprawiania systemu to nic nie daje,instalacji nie da się bo się nie zainstaluje.Uruchomiłem system na moim dobrym dysku i podpiąłem ten Maxtor i patrzę i jest tam ten plik c-852.nls więc nie wiem o co kaman skoro on tam jest.To sobie od tak usunąłem go i z mojego poprawnego dysku skopiowałem ten sam włączam kompa z tamtego dysku i teraz tylko czarny obraz się pojawił i nic więcej.Wziołem jeszcze ten dysk programem Disk Checker v3.3 to pamiętam,że na wyskakiwało mi błędów typu archiwum uszkodzone coś takiego i większość z folderu \Driver Cache\i386\ a w tym programie jeszcze pisało tak:USZKODZONE KLASTRY Pobrałem sobie program też o nazwię HDD Regeneration 2011 ale to jest wersja demo wiec nic nie zdziałam(odnośnie kegeynów/cracków/seriali itp to nie działają) Bardzo proszę o pomoc |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Człekokształtny
Data rejestracji: 27.12.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ja to powiem tak: SKS.
Systemu to Ty lepiej na tym nie instaluj. Najlepiej nic na tym nie instaluj. Najlepiej kup nowy hdd. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() |
A co mu się stało?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Człekokształtny
SKS - Starość K*rwa, Starość!
Spróbuj powalczyć z HDD Regeneratorem. Ten program naprawdę dosyć dobrze sobie z tym radzi. Choć prawda jest taka, że jak klastry zaczną padać, to z czasem padają kolejne. Dysk jest do wymiany. Odzyskaj dane, które potrzebujesz z tego dysku i zainwestuj w nowy sprzęt. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() |
Aha ok a nie zakładając nowego tematu od razu spytam tutaj dał mi kolega też dysk bym mu system wgrał ok wgrałem sprawdziłem u Siebie działa,zaniosłem do niego podłączam i komp się włącza wyskakują no napisy płyty głównej i zamiast wyskoczyć powinno ładowanie Windows to wyskakuje takie coś,że pisze uruchom system w trybie awaryjnym
uruchom z ostatnią znaną dobrą konfiguracją itp naciskałem wszystko i po naciśnięciu robi się czarny obraz i u samej góry po lewej stronie biała kreska pyka(coś w stylu jak by się system instalowało) i nic dalej nie idzie o co chodzi? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Człekokształtny
Czyli, że zainstalowałeś system na jednym komputerze i chcesz żeby działał na innym?
![]() Takie rzeczy to tylko w erze. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() |
Aha czyli system muszę u niego odnowa zainstalować? tak?
a jak wtedy pojawią się odnowa te błędy? |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Człekokształtny
To wtedy będziemy się zastanawiać.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Bywalec
Data rejestracji: 14.07.2003
![]() |
http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic939301.html to odnośnie HDDRegeneratora
Podaj SMART dysku (MHDD spod DOS-a lub Crystal Disk Info spod Windows)
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Problem z sms dyskiem twardym i napędem | Timo118 | Homebrew | 1 | 08.07.2011 23:36 |
dlaczego tak sie dzieje | cavmen | Hardware | 3 | 09.01.2006 16:28 |
Co mi się dzieje z pulpitem x2 | paja | Off topic | 6 | 17.04.2003 18:29 |
Co sie dzieje z tym forum cdrinfo.pl? | Remix | Propozycje, sugestie, błędy forum | 3 | 16.01.2003 14:57 |