Powrót   Forum CDRinfo.pl > >

Dyski twarde, SSD - Problemy, porady, software Tematy dotyczące problemów, porad i oprogramowania przeznaczonego dla dysków twardych oraz SSD.



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 14.05.2016, 17:12   #16
dune2
Wymiatacz
 
Data rejestracji: 07.03.2012
Lokalizacja: Sopot
Posty: 614
dune2 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Przy wyłączeniu kompa instalował 227 aktualizacji i trwało to bardzo długo.Jak skończył to komp się wyłączył i już myślałem że się udało ale nic z tego.Po włączeniu pojawił się komunikat "niepowodzenie konfigurowania aktualizacji systemu Windows Wycofywanie zmian"

Ostatnio zmieniany przez dune2 : 14.05.2016 o godz. 17:29
dune2 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 15.05.2016, 12:16   #17
dune2
Wymiatacz
 
Data rejestracji: 07.03.2012
Lokalizacja: Sopot
Posty: 614
dune2 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Ciekawe co się dzieje z tym kompem ale pomimo zmiany baterii na płycie głównej przed chwilą go włączyłem i zamiast normalnego uruchomienia windowsa pojawia się komunikat

Cytat:
Reboot and select proper boot device or insert boot media in selected boot device and press a key
Jak system był na ocz vertex4 to był komunikat o tym by nacisnąć F1 w celu zresetowania ustawień biosu no a teraz jest inny ale problem jest dalej.
Może jednak coś źle podłączyłem ?
dune2 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.05.2016, 12:47   #18
Berion
Hibernant
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika Berion
 
Data rejestracji: 24.06.2004
Posty: 17,116
Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Berion jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
Kondensatory Ci nie wylały? Powodują wiele niezrozumiałych z punktu widzenia człowieka anomalii. Może zmiana dysku to tylko zbieg okoliczności.
__________________
Wszystko co chciałbyś wiedzieć o:
| PSX | PS2 | PS3 | Xbox |

FF000000000003010101010003010000000003010000030000 00000003010000000003010100000003010101010003010000 00000300010101010300000000000301010000000300000001 01030101010100030101000000030000000000030100000000 03000001010103000000000003010100000003000000000103 01000000000301010000000301010000000300000000000301 01010100030000000000030101000000030000000001030003 01000000000301000000030100000000030000000101030100 00000003010000030100000000030100010003010100000003 00000000000300000000000300010301000000000301000003 00000001010301010100000301010000000300000000000301 00000000030000000101030000000001030101000000030101 000000030101000000FF
Berion jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.05.2016, 13:00   #19
dune2
Wymiatacz
 
Data rejestracji: 07.03.2012
Lokalizacja: Sopot
Posty: 614
dune2 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
W uefi bios w advanded mode mam ustawione tak

Boot option priorities
Boot option #1 P2: Crucial 250mx
Boot option #2 Disabled

Hard drive BBS Priorities
Boot option #1 P2: Crucial 250mx
Boot option #2 Disabled
Boot option #3 Disabled

Boot Override
P5 atapi ihas124 F
P6 pioneer bdr207
P2 Crucial 250mx
P1 Crucial 250mx
P1 ST2000DM001-1CH164 (seagate 2TB)

Może jednak to kwestia złego podłączenia lub ustawień biosu ?
Kondensatory na spuchnięte nie wyglądają ale może pomimo tego któryś pada.

Tutaj jest ta płyta główna
https://www.asus.com/pl/Motherboards/P8Z77V_PRO/
Jak widać na zdjęciu płyta ma 4 x sata 3 i 4x sata 2.
Oba napędy są podpięte pod sata 2 a trzy dyski pod sata 3.
Czy może mieć znaczenie pod które sata 3 podpięty jest dany dysk czy to bez znaczenia ?

Ostatnio zmieniany przez dune2 : 15.05.2016 o godz. 13:06
dune2 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 16.05.2016, 10:32   #20
dune2
Wymiatacz
 
Data rejestracji: 07.03.2012
Lokalizacja: Sopot
Posty: 614
dune2 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Dziś to samo.Jak odłączę kompa na dłużej od prądu to pojawia się komunikat
Cytat:
Reboot and select proper boot device or insert boot media in selected boot device and press a key
Stawiacie na płytę czy zasilacz ?

No a teraz to już tego kompletnie nie rozumiem.W uefi wybrałem boot z dysku hdd seagate i uruchomił się windows a przecież na tym dysku nie ma systemu tylko jest na crucialu.Jak to możliwe ?

Dyski crucial mają przydzielone litery C i D a hdd seagate ma E i H
W zadządzaniu dyskami wygląda to tak

C - prosty podstawowy NTFS rozruch,plik stronicowania,zrzut awaryjny,partycja podstawowa
D - prosty podstawowy NTFS partycja podstawowa
E - prosty podstawowy NTFS partycja podstawowa
H - prosty podstawowy NTFS system,aktywna,partycja podstawowa

Może problemem jest to że to hdd na H ma oznaczenie system ?
Może bootloader jest na H i w tym problem ?

Ostatnio zmieniany przez dune2 : 16.05.2016 o godz. 11:35
dune2 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 16.05.2016, 14:59   #21
misiozol
Moderator
 
Avatar użytkownika misiozol
 
Data rejestracji: 26.10.2008
Posty: 5,695
misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
A nie masz przypadkiem numerowanych sata na plycie ?
__________________
It’s true what you heard, I am a freak, I’m disturbed
misiozol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 16.05.2016, 17:25   #22
dune2
Wymiatacz
 
Data rejestracji: 07.03.2012
Lokalizacja: Sopot
Posty: 614
dune2 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Wygląda to dokładnie tak

Crucial mx200 - problem ale czy z nim ?-asus_p8z77_v_pro_test_review_5.jpg

tu jest dokłądny opis

http://www.purepc.pl/plyty_glowne/te...7v_le?page=0,2

Cytat:
Obok płaskiego radiatora chłodzącego chipset Z77 znajduje się osiem portów SATA - cztery SATA 3.0 Gb/s (jasne niebieskie) i dwa SATA 6.0 Gb/s (białe), obsługiwane są przez chipset Intela, natomiast dwa dodatkowe SATA 6.0 Gb/s (ciemny niebieski) należą do kontrolera ASMedia
Już wiem że w sata na chipsecie intela dysk ssd ma wyższa wydajność bo na nim miałem taki wynik

Crucial mx200 - problem ale czy z nim ?-ssd-bench-crucial_ct250mx2-2016-05-14-15-20-41.png

Teraz przepiąłem na sata z kontrolerem ASMedia i wynik jest taki

Crucial mx200 - problem ale czy z nim ?-ssd-bench-crucial_ct250mx2-2016-05-16-18-14-02.png

Wiem już że oba crucial mx200 powinny być podpięte pod sata na chipsecie intela żeby wydajność była wysoka ale nie wiem czy to ma znaczenie w którym dokładnie sata musi być curcial z systemem i czy ma znaczenie w którym na ASMedia będzie hdd seagate ?

Gdzieś czytałem że w nieco innej wersji tej płyty głównej chyba V a nie pro ciemno-niebieskie sata są do bootowania.
Jeśli tak jest także tu to oznacza że jestem skazany na wolniejszy tansfer i kontroler asmedia ?

Ostatnio zmieniany przez dune2 : 16.05.2016 o godz. 18:14
dune2 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 16.05.2016, 18:56   #23
misiozol
Moderator
 
Avatar użytkownika misiozol
 
Data rejestracji: 26.10.2008
Posty: 5,695
misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
I ty dopiero piszesz ze nie wiesz czy ma znaczenie w jakie sata idzie jaki dysk no logiczne ze musza isc numerycznie
__________________
It’s true what you heard, I am a freak, I’m disturbed
misiozol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 16.05.2016, 19:24   #24
dune2
Wymiatacz
 
Data rejestracji: 07.03.2012
Lokalizacja: Sopot
Posty: 614
dune2 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
ciesze się że cię rozbawiłem ale może rozwiniesz myśl

Cytat:
no logiczne ze musza isc numerycznie
gdzie crucial z systemem a gdzie hdd ?

teraz mam dwa crucial w szarym sata 3 a hdd dałem do sata 2 - wcześniej miałem hdd w granatowym sata 3

Ostatnio zmieniany przez dune2 : 16.05.2016 o godz. 20:10
dune2 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 21.05.2016, 00:41   #25
dune2
Wymiatacz
 
Data rejestracji: 07.03.2012
Lokalizacja: Sopot
Posty: 614
dune2 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
opisane powyżej podłączenie spowodowało że wszystko już gra więc temat to zamknięcia
dune2 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 21.05.2016, 14:48   #26
misiozol
Moderator
 
Avatar użytkownika misiozol
 
Data rejestracji: 26.10.2008
Posty: 5,695
misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
__________________
It’s true what you heard, I am a freak, I’m disturbed
misiozol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 16.11.2016, 16:20   #27
Seba3
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 16.11.2016
Posty: 15
Seba3 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Ostatnio dużo ludzi coś narzeka na Crucialy.. dobrze że ja poszedłem w Samsungi
Seba3 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport

Podobne dyskusje
Dyskusja Autor Forum Odpow. Ostatni Post
Przeróbka PS2 ale czym - Modbo760 czy Ripper3 swiatus85 Hardware 11 03.02.2008 12:04
O TMPGEnc raz jeszcze...problem z .vdr ale......... Narquath DVD-Video 5 25.03.2007 21:38
problem z czerwoną płytką sony ALE INNY!!! janaj DVD-Video 7 23.02.2007 08:22
Canon S2 IS - problem czy to normalny obiaw? ZbigNieff Fotografia 11 08.08.2006 08:04
Problem, ale czy da sie go rozwiązać. kutkus Napędy optyczne CD 2 08.02.2003 15:24


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:34.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.