Powrót   Forum CDRinfo.pl > Archiwizacja - Dyski twarde, SSD, pendrive, karty pamięci > Dyski twarde, SSD - Problemy, porady, software

Dyski twarde, SSD - Problemy, porady, software Tematy dotyczące problemów, porad i oprogramowania przeznaczonego dla dysków twardych oraz SSD.



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
LinkBack Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 20.02.2019, 23:44   #16
XV1100
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika grzeniu
 
Data rejestracji: 19.02.2002
Posty: 25,365
grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Ten pierwszy jest od RAID Mode, ty nie masz RAID, więc powinien być wyłączony.
Jak to mówią nigdy nie nadstawiaj głowy - u mnie Win 7 nie wstał. Visty nigdy nie miałem, więc nie wiem na co go było stać.
__________________
Pozdr./Grzeniu
grzeniu jest online   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 20.02.2019, 23:51   #17
Ͼ Ͽ
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika joujoujou
 
Data rejestracji: 15.05.2004
Lokalizacja: W domu.
Posty: 32,731
joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
No i nie zaszkodzi kontrolować stan zdrowia tego ssd. SSDlife pomoże.
__________________
Pozdrawiam i zapraszam na www.joujoujou.com - całkiem nową galerię zdjęć z Irlandii.
Moje filmy są tutaj.
Forum ZielonaIrlandia.
Problemy i porady wyłącznie na forum.
Prywatne wiadomości lub przez komunikatory będą ignorowane.
joujoujou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 21.02.2019, 11:46   #18
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 14.02.2019
Posty: 11
zadajePytanie w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez grzeniu Podgląd Wiadomości
Ten pierwszy jest od RAID Mode, ty nie masz RAID, więc powinien być wyłączony.
Jak to mówią nigdy nie nadstawiaj głowy - u mnie Win 7 nie wstał. Visty nigdy nie miałem, więc nie wiem na co go było stać.
Nie da się wyłączyć, dostępne opcje to: IDE, RAID, AHCI.
W obu miejscach było ustawione na IDE.
Obecnie mam ustawione AHCI w

ICH: Integrated Peripherals->On-Chip ATA Devices->RAID Mode (pod On-Chip SATA Controller)->AHCI
o ile mnie pamięć nie myli, bo nie jestem przy komputerze.
zadajePytanie jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 21.02.2019, 11:47   #19
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 14.02.2019
Posty: 11
zadajePytanie w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez joujoujou Podgląd Wiadomości
No i nie zaszkodzi kontrolować stan zdrowia tego ssd. SSDlife pomoże.
Musze przetestować jak wrócę przed kompa.
zadajePytanie jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 21.02.2019, 12:16   #20
XV1100
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika grzeniu
 
Data rejestracji: 19.02.2002
Posty: 25,365
grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Nie wiem, co to ten JMicron, ale jak już tyle grzebiesz w ustawieniach to jeszcze zmień te AHCI, tzn włącz dla JMicron a dla ICH daj na IDE. Póki jeszcze nic nie ma i można się bawić bezkarnie - dla wiedzy i satysfakcji.
__________________
Pozdr./Grzeniu
grzeniu jest online   Odpowiedz cytując ten post
Stary 21.02.2019, 22:10   #21
Moderator
 
Avatar użytkownika Leman39
 
Data rejestracji: 21.02.2014
Lokalizacja: NS2
Posty: 2,394
Leman39 ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Leman39 ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Leman39 ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Leman39 ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Leman39 ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Leman39 ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Leman39 ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Leman39 ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Leman39 ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Leman39 ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Leman39 ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Intel ICH10R Chipset daje Ci 6 natywnych portów SATA II Generacji tzw. onboard.
Powinny być ustawione na AHCI, następnie zainstalowany system (Vista to już trochę prehistoria swoją drogą). JMicron, to kontroler, a w zasadzie dwa, na emulacji PCIe, firmy trzeciej, obsługuje na tej płycie 4 złącza SATA II Generacji oraz 2 złącze eSATA (zewnętrzne).
Włączenie AHCI daje kilka korzyści, które można dość szybko znaleźć w internetach.
Leman39 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone
TrackbacksWyłączone
PingbacksWyłączone
RefbacksWyłączone


Podobne dyskusje
Dyskusja Autor Forum Odpow. Ostatni Post
[Sprzedam] Mac mini Mid 2011 (A1347) i5 2,5GHz + 16GB + SSD 128 GB + 500 GB HDD M@X Kupię/Sprzedam/Zamienię 0 24.10.2018 18:05
Problem. 60 gb zamiast 500 gb ezet Dyski twarde, SSD - Problemy, porady, software 7 06.07.2012 15:12
Wybór dysku 500 GB - prosze o porade. Wojtek1990 Dyski HDD, SSD - Opinie, testy i recenzje 10 10.01.2011 21:35
mam 200 GB zamiast 500 GB zniknęła partycja eXtrem2 Dyski twarde, SSD - Problemy, porady, software 5 01.06.2010 11:36
Dysk wypadł z Raid0 (Stripe) (SEAGATE 500 GB) h00ly Odzyskiwanie danych 5 03.09.2009 00:08


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:28.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO