![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Dyski twarde, SSD - Problemy, porady, software Tematy dotyczące problemów, porad i oprogramowania przeznaczonego dla dysków twardych oraz SSD. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
![]() |
Dane z dysku zniknęły po zmienieniu systemu plików.
Witam, otóż mam problem. Niedawno zainstalowałem Linuxa i potem w G-parted chciałem se partycji po uporządkować. Przez przypadek zmieniłem system plików partycji (nie systemowych tylko z danymi) z nfts na ext4. Próba wejścia na tą partycje się nie powiodła, więc zmieniłem znowu system plików z ext4 na nfts.
I klapa, nie ma ani bajta. Chciałbym się dowiedzieć dlaczego tak się stało, i jak ewentualnie odzyskać dane. Używałem już kilku programików, między innymi Pandora Recovery i PC Inspector File Recovery, odczytywały mi one dane z powierzchni dysku, Lecz Pandora Recovery robił to w ok.12h, a PCIFR w 3,5 z tym że zapisywał potem dane przez ponad 1 milion godzin. Dysk ma 1T, a na partycji było ok. 600G danych zapisanych, chodzi mi głównie o zdjęcia, reszte mam, za przeproszeniem w dupie. Sorki, jeśli zły dział, ale nie miałem pojęcia do którego dokładnie dać. |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Avi +napisy do DVD. Krok po kroku. | Jerry from hell | DVD-Video | 47 | 23.09.2006 11:43 |
BLAD odczytu DYSKU po defragmentacji :( | qfir | Dyski twarde, SSD - Problemy, porady, software | 60 | 30.08.2005 16:41 |
Znacie jakies przdatne komendy z wiersza poleceń ?? | Laser | Off topic | 30 | 20.03.2003 23:20 |
Jak odzyskać dane z partycji NTFS po jej nadpisaniu przez fdisk'a? | ZiP | Off topic | 5 | 01.01.2003 19:08 |
Ustawiania, ksiazka adresowa, listy w Outlooku - odzyskiwanie po foracie dysku | gAzZzZoR | Off topic | 4 | 25.06.2001 04:15 |