![]() |
Z dekoderów nie od NC/CP nagrania są nie kodowane ,można je sobie na pc przeglądać,obrabiać .
Szkoda ,że producenci tv też zaczynają stosować szyfrowanie nagrań . |
Cytat:
Najgorsze, jest iż jak Samsung ma szyfrowanie, to LG pewnie też i cała reszta... tym samym nie ma alternatyw, jeśli nie chce się dodatkowego dekodera... |
Kiedyś miałem pudło od abo co miało dwie głowice, podpiąłem do konwertera twin i śmigało ;)
|
Cytat:
Co do konwertera twim to też takowy mam - dzięki temu, że idą dwa kable działa PRV ;) |
Nagrywało dwa :) Można było dzięki temu też nagrywać jeden, a oglądać drugi, z innej polaryzacji.
|
Cytat:
Może misiozol się wypowie, czy na jego dekoderze, może nagrać w tym samym czasie dwa różne kanały, a nie tylko jeden oglądać w drugi nagrywać w tym samym czasie |
Mam Panasonica skubany szyfruje,LG również szyfruje ,znaczy się wszyscy idą tą drogą :(
Na dwu głowicowym tunku w sumie można nagrywać 4 kanały,ale dwa muszą pochodzić z jednego transpondera ,a drugie dwa z drugiego .Temat szeroki ,dużo jest w sat rozwiązań i kombinacji jak się wgra szarostrefowe oprogramowanie ,coś jak CFW na konsoli . |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
@mgit 4 z roznych trasponderow i do 16 jednoczesnie jesli sie transpondery powtarzaja ;) |
Misizol - jesteś maniakiem TV SAT?
Jak jeszcze powiesz, że masz pełny pakiet SAT to szacun :P |
Cytat:
|
No miało być E2 ,wybiegłem w przyszłość ,szyfrują i napędzają sprzedaż Chińskich bubli z odblokowanym czym się da ,zamiast sami zarabiać.
Pamiętam DVD z Divix ,tylko szemrane marki odpalały filmy z napisami txt ,firmówki ledwo DVD mieliły hehe |
Cytat:
|
HDCP chyba klękło ostatecznie z tego co pamiętam, na upartego grabber z HDMI.
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Do tego z takiego spreparowanego dekodera idzie stremować sobie kanały na tela, lub udostępniać na stronę jakiś kanał,ale to już podlega karze śmierci :P
Co do szyfrowania ,legalnie można tylko nagrywać na dekoderach które nie szyfrują i mają wejście CI ,na płatną skubaną platformę . |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:09. |