Powrót   Forum CDRinfo.pl > Archiwizacja - Dyski twarde, SSD, pendrive, karty pamięci > Dyski twarde, SSD - Problemy, porady, software

Dyski twarde, SSD - Problemy, porady, software Tematy dotyczące problemów, porad i oprogramowania przeznaczonego dla dysków twardych oraz SSD.



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 27.01.2014, 20:55   #1
urwisk44
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 27.01.2014
Posty: 3
urwisk44 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Dysk z dekodera Cyfrowego Polsatu

Witam ! Mój pierwszy post, postaram się nie naśmiecić.
Jakiś czas temu, dostałem od brata stary dekoder polsatu, powiedział że mogę zrobić z nim co chce (wyrzucić albo wyciągnąć dysk 320gb) no to sobie pomyślałem że taki dysk może się przydać. Po podłączeniu dysku, bios nic nie widział tak samo win XP. Poczytałem trochę na forach i o programach botujących, zrobiłem co mogłem i dzięki HDAT2 i Victoria, odblokowałem dysk i widać teraz go w biosie jak i w win xp... no ale jednak nie działa, bo dysk jest dalej zablokowany i nie mogę zrobić na nim partycji ani zainstalować systemu. W Victoria pokazuje "ata password" z tego co czytałem na necie że te dyski mogą mieć hasło "WDCWDCWDCWDCWDC...." albo "PACE FRANCE Master Security PWD2" niestety, nie pomogły. Bym dołączył screena z Victoria ale kara dla świeżaków. Jak mam usunąć ata password ?? Da się to zrobić domowym sposobem ? Pomóżcie
urwisk44 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 27.01.2014, 23:04   #2
andy
logged out
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika andy
 
Data rejestracji: 12.07.2003
Lokalizacja: /home
Posty: 12,517
andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Sprawdź czy tym zdejmiesz ATA Password
http://hdd-tools.com/products/rrs/
__________________
XMPP: andrzej(at)czerniak.info.pl
andy jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 28.01.2014, 13:33   #3
urwisk44
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 27.01.2014
Posty: 3
urwisk44 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Niestety program nie jest darmowy... 49 $ za licencje na odblokowanie jednej stacji. Jak spróbowałem zdiagnozować sam dysk to wyskoczyło "Warning: More than one device is detected on this channel The device has to be single on a channel"
urwisk44 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 28.01.2014, 13:42   #4
joujoujou
Ͼ Ͽ
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika joujoujou
 
Data rejestracji: 15.05.2004
Lokalizacja: W domu.
Posty: 36,377
joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Poczytaj tu:

http://forum.hddguru.com/viewtopic.php?t=12257&start=20

A screena każdy może dołączyć --> pełna odpowiedź --> zarządzanie załącznikami.
__________________
Pozdrawiam i zapraszam na www.joujoujou.com - całkiem nową galerię zdjęć z Irlandii.
Moje filmy są tutaj.
Forum ZielonaIrlandia.
Problemy i porady wyłącznie na forum.
Prywatne wiadomości lub przez komunikatory będą ignorowane.
joujoujou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 28.01.2014, 14:31   #5
loki7777
Guru
 
Avatar użytkownika loki7777
 
Data rejestracji: 05.11.2004
Lokalizacja: Sligo;)
Posty: 6,279
loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
Cytat:
Napisany przez urwisk44 Podgląd Wiadomości
Niestety program nie jest darmowy... 49 $ za licencje na odblokowanie jednej stacji. Jak spróbowałem zdiagnozować sam dysk to wyskoczyło "Warning: More than one device is detected on this channel The device has to be single on a channel"
Dysk pewnie ATA i na tej samej tasmie masz 2 dysk/naped. Zostaw tylko ten dysk i problem zniknie.
loki7777 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 28.01.2014, 15:58   #6
Patrix
Pingwin specjalista.
 
Avatar użytkownika Patrix
 
Data rejestracji: 22.06.2002
Lokalizacja: Central Park
Posty: 15,079
Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Nie odblokujesz dysku z cyfrowego polsatu, musi to zrobić jakaś firemka co ma programator/urządzenie, podpinają się pod jakieś dodatkowe piny.
Ja za niedługo będę słał do takiej jednej firmy, to dam znać czy jest wporzo. Usługa nadal jest dużo tańsza niż taka 320gb z allegro.
__________________
amiga500site
Patrix jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 28.01.2014, 16:40   #7
urwisk44
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 27.01.2014
Posty: 3
urwisk44 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez Patrix Podgląd Wiadomości
Nie odblokujesz dysku z cyfrowego polsatu, musi to zrobić jakaś firemka co ma programator/urządzenie, podpinają się pod jakieś dodatkowe piny.
Ja za niedługo będę słał do takiej jednej firmy, to dam znać czy jest wporzo. Usługa nadal jest dużo tańsza niż taka 320gb z allegro.
tak jest... po 2 dniach zabawy daje sobie spokój, gadałem z kolesiem, też oferuję taką usługę za 39 zł + 2x koszt wysyłki. szkoda, myślałem że będzie łatwiej, coś w stylu ściągnięcia simlocka od starych nokii. dzięki za próbę pomocy.
urwisk44 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 29.11.2015, 21:38   #8
TamKamper
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 29.11.2015
Posty: 1
TamKamper w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Jeśli dysk był z dekodera to znam rozwiązanie jak zdjąć zabezpieczenia

Ostatnio zmieniany przez joujoujou : 29.11.2015 o godz. 21:48 Powód: Skoro znasz to się podziel publicznie. :P
TamKamper jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 29.11.2015, 22:42   #9
mgit
Guru
 
Avatar użytkownika mgit
 
Data rejestracji: 22.08.2004
Lokalizacja: Chojnów
Posty: 8,779
mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez TamKamper Podgląd Wiadomości
Jeśli dysk był z dekodera to znam rozwiązanie jak zdjąć zabezpieczenia
To się tym rozwiązaniem pochwal...
__________________
mgit jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 29.11.2015, 23:36   #10
Patrix
Pingwin specjalista.
 
Avatar użytkownika Patrix
 
Data rejestracji: 22.06.2002
Lokalizacja: Central Park
Posty: 15,079
Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
No właśnie wstyd przyznać ale jeszcze dysku do odblokowania nie wysłałem, leży w szufladzie
Więc przyda się. Wszyscy czekają. Myślę, że na forum elektrody też czekają, tym bardziej sprawa ciekawa.
__________________
amiga500site
Patrix jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 29.11.2015, 23:40   #11
mgit
Guru
 
Avatar użytkownika mgit
 
Data rejestracji: 22.08.2004
Lokalizacja: Chojnów
Posty: 8,779
mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Lepsze był by sposób na odszyfrowanie nagrań SAT z dekoderów / tv tak by można było oglądać na PC dowolnie a nie tylko na danym urządzeniu - na którym to nagrano
__________________
mgit jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 29.11.2015, 23:45   #12
Patrix
Pingwin specjalista.
 
Avatar użytkownika Patrix
 
Data rejestracji: 22.06.2002
Lokalizacja: Central Park
Posty: 15,079
Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Tak nagrania są szyfrowane kluczem karty abo, karta abo jest parowana z dekoderem,
wydaje mi się, że gdyby rozwalili nagrania to byłoby to pewnie równoznaczne ze złamaniem kodowania.
Chwilkę by się wszyscy cieszyli i CP coś by zakombinował, ostatecznie wymiana kart.
__________________
amiga500site
Patrix jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 29.11.2015, 23:54   #13
misiozol
Moderator
 
Avatar użytkownika misiozol
 
Data rejestracji: 26.10.2008
Lokalizacja: Carnew
Posty: 6,434
misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
Cytat:
Napisany przez mgit Podgląd Wiadomości
Lepsze był by sposób na odszyfrowanie nagrań SAT z dekoderów / tv tak by można było oglądać na PC dowolnie a nie tylko na danym urządzeniu - na którym to nagrano
Olej to i kup dekoder z E2 na pokladzie , a ten syf od CP/nc+ rozwal mlotkiem

Cytat:
Napisany przez Patrix Podgląd Wiadomości
Tak nagrania są szyfrowane kluczem karty abo, karta abo jest parowana z dekoderem,
wydaje mi się, że gdyby rozwalili nagrania to byłoby to pewnie równoznaczne ze złamaniem kodowania.
Chwilkę by się wszyscy cieszyli i CP coś by zakombinował, ostatecznie wymiana kart.
Spoko jest diabel nie jest taki straszny jak go malujesz wszystko sie da
__________________
It's true what you heard, I am a freak, I'm disturbed
misiozol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 30.11.2015, 00:00   #14
mgit
Guru
 
Avatar użytkownika mgit
 
Data rejestracji: 22.08.2004
Lokalizacja: Chojnów
Posty: 8,779
mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez Patrix Podgląd Wiadomości
Tak nagrania są szyfrowane kluczem karty abo, karta abo jest parowana z dekoderem,
wydaje mi się, że gdyby rozwalili nagrania to byłoby to pewnie równoznaczne ze złamaniem kodowania.
Chwilkę by się wszyscy cieszyli i CP coś by zakombinował, ostatecznie wymiana kart.
Kodowanie już nie raz złamane było - może kiedyś złamią...

Chociaż po co komu pełen pakiet - jak na każdym kanale to samo...
A w dobie internetu to wręcz zbędne

Cytat:
Napisany przez misiozol Podgląd Wiadomości
Olej to i kup dekoder z E2 na pokladzie , a ten syf od CP/nc+ rozwal mlotkiem

Spoko jest diabel nie jest taki straszny jak go malujesz wszystko sie da
A po co mi dekoder - psujący wystrój mieszkania... mam karcę CI i TV Samsunga co obsługuje TV SAT i nagrywanie - tylko szyfrowanie dysku mi się nie podoba

Co do syfu od NC/CP to raptem sama karta - po co ją psuć - bez niej nsport nie będzie odbierać
__________________

Ostatnio zmieniany przez mgit : 30.11.2015 o godz. 00:04
mgit jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 30.11.2015, 11:39   #15
misiozol
Moderator
 
Avatar użytkownika misiozol
 
Data rejestracji: 26.10.2008
Lokalizacja: Carnew
Posty: 6,434
misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
Cytat:
Napisany przez mgit Podgląd Wiadomości
A po co mi dekoder - psujący wystrój mieszkania... mam karcę CI i TV Samsunga co obsługuje TV SAT i nagrywanie - tylko szyfrowanie dysku mi się nie podoba

Co do syfu od NC/CP to raptem sama karta - po co ją psuć - bez niej nsport nie będzie odbierać
Oj cos krecisz, jak masz tv z modulem CAM i masz wsadzonego go w tv i pod tv masz podpiety hdd do nagrywania to dane nie sa szyfrowane na hdd , wiem doskonale bo mam tv z tunerem DVB-S2 , pomijam fakt ze to jest jedno z najgorszych rozwiazan
__________________
It's true what you heard, I am a freak, I'm disturbed
misiozol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Tagi
cyfrowy polsat, dekoder, dysk

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport

Podobne dyskusje
Dyskusja Autor Forum Odpow. Ostatni Post
dysk twardy- zbyt dlugi czas dostepu - stukanie -ograniczenie transferu Kelavaster Dyski twarde, SSD - Problemy, porady, software 3 03.03.2010 22:22
Dysk zewnętrzny 1TB czy 1,5TB IceManSpy Dyski twarde, SSD - Problemy, porady, software 33 08.09.2009 11:20
Jaki dysk twardy wybrac?? slomek Dyski HDD, SSD - Opinie, testy i recenzje 16 11.02.2006 22:14
Dysk twardy psuje się od nieużywania? puch Off topic 5 03.12.2003 10:17
Glośny dysk twardy - jak go wyciszyc? Ormianin Off topic 5 20.03.2003 20:14


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:08.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2023, vBulletin Solutions Inc.