![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Dyski twarde, SSD - Problemy, porady, software Tematy dotyczące problemów, porad i oprogramowania przeznaczonego dla dysków twardych oraz SSD. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#16 | |
Guru
Data rejestracji: 22.08.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Telewizor: SAMSUNG UE48JU7500 Dysk: WD AV 1 TB Nagrane dane po podpięciu dysku widać na PC, ale nie da się ich odtworzyć, w żadnym odtwarzaczu ![]() Na TV odtwarzane bez problemu...
![]() Ostatnio zmieniany przez mgit : 30.11.2015 o godz. 16:51 |
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#17 |
Moderator
![]() Data rejestracji: 26.10.2008
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
No to miej zazalenia do producenta
![]() ![]() ![]()
![]() |
#18 |
Guru
Mój to wpust z tego roku... I ma szyfrowanie - nawet w instrukcji napisali - że da się odtwarzać tylko na tym na czym się nagrało
![]() Co do zażaleń do producenta - właśnie mam żal... powinno odtwarzać się na wszystkim - to samo tyczy się dekoderów klasycznych. Na turbo dekoderze też był ten problem... ba nagrane pliki nawet były widziane w sieci lokalnej (dekoder udostępniał swoje zasoby), ale nie szło ich odtworzyć... zachodzi pytanie po co dekoder udostępniał swoje zasoby - skoro są zaszyfrowane...
![]() Ostatnio zmieniany przez mgit : 30.11.2015 o godz. 18:47 |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Moderator
zuc okiem na ten oscam moze jestes jednym z nielicznych szczesciazy
![]() ![]()
![]() |
#20 | |
Guru
Cytat:
Ten oscam jest dla dreambox - a ja nie mam dekodera tylko TV ze zintegrowanym tunerem SAT i kartą CI nc ![]() Więc ten wynalazek mi nic nie da... no chyba, że jest też wersja na system TIZEN (taki jest w TV) ale jakoś zaleź nie mogę Wspomniałeś że moduł CI to najgorsze rozwiązanie...mógłbyś to rozwinąć? Nie zauważyłem jakoby funkcjonalnością ustępował klasycznemu dekoderowi... też podpina się dwa kable sat, ma prv, timeshift, epg, harmonogram nagrywania, działa szybciej od turbo dekodera nc, dźwięk jest z głośników Z906 - tak więc tzw. przestrzenny... Ja tu widzę same plusy... jeden pilot, mniej zajętego miejsca.. przy zachowaniu tej samej funkcjonalności... - jedyne czego nie ma to ten VOB od nc, ale tego i tak nie mam wykupionego... Pomijał oczywiście ceny abonamentu / doładowania karty - bo to akurat jest chore... powinno się wybierać jakie chce się kanały i za nie płacić, a nie całe pakiety... na cholerę mi jakieś bajki które są w pakiecie i nie można ich wywalić...
![]() Ostatnio zmieniany przez mgit : 30.11.2015 o godz. 19:27 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Moderator
PO pierwsze oscam dziala na niektorych tv samsunga trzeba sie naje/bac ale da sie zainstalowac , normalny dekoder to dla mnie nie od operatora tylko na E2 te dekodery od operatora nie zasluguja na miano dekodera , CI to najgorsze rozwiazanie bo jest jednostrumieniowy , ja tez mam jeden pilot od dekodera i obsluguje nim wszystko
![]()
![]() |
#22 | |
Guru
Cytat:
Bo ja np. mogę nagrywać w tym samym czasie i oglądać inny kanał, a multiroom mi nie potrzebny. Tak więc pytanie co mi daje kilka strumieni tunera? Pytam poważnie - pierwszy raz słyszę o jakieś "strumieniowości" tunera Jeden pilot = AntyNET - takim pilotem nie obsłużysz wszystkich funkcji telewizora...
![]() |
![]() |
#23 |
Get a Mac!
![]() Data rejestracji: 18.04.2003
Jeden pilot = Logitech Harmony
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Guru
Mniejsza o pilot - o co biega z tą "strumieniowością", i dla czego CI to najgorsze rozwiązanie
misiozol miał rozwinąć swoją wypowiedź, a wprowadził dodatkową kwestię do stwierdzenia "bo tak".
![]() |
#25 |
Pingwin specjalista.
Data rejestracji: 22.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Mi też CI by się podobało, minimalistycznie. Problem w tym, że te wszystkie matołki z platform cyfrowych nie lubią CI i wolą wciskać te swoje pudła złomowe przeklęte. Jeśli pomyślisz o tym w sensie wyszkolenia BOK do obsługi zamkniętej oferty urządzeń w celu świadczenia pomocy prowadzenia za rączkę tych mniej kombinujących ludzi to wszystko ma sens. Bo jeden ma Samsunga a inny ma LG i co z tego, że CI jak już nie pomogą i wskaźniki zadowolenia klienta pójdą w maść. Głupie czy nie tych na górze obchodzą jedynie raporty.
Ten CI to pewnie też sparowany z kartą? Parowania to przekleństwo dzisiejszych platform. Nie można sobie karty wsadzić gdzie się chce. Zabawa w kotka i myszkę tylko. Dlatego ja od dłuższego mam to w zadku i mój TV widzi jedynie DVBT.
![]() |
#26 |
Forumator
Data rejestracji: 15.02.2008
![]() ![]() |
''Jednostrumieniowy'' zapewne chodzi o nagrywanie z dwóch rożnych transponderów
![]() Nie ma to jak kameleon i nbox z e3 ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | ||
Guru
Cytat:
![]() Nic lepszego na tą chwilę nie ma... nie żebym był przeciwnikiem wersji abonamentowej... jeśli ktoś dużo ogląda, może jest spoko, ale bulić 100 zł by mieć HBO na którym przez tydzień lecą powtórki, to dla mnie bezsens - teraz się zastanawiam, jak mogłem to kiedyś mieć i tyle bulić... Cytat:
Bo jeśli nagrywanie w tym samym czasie dwóch różnych kanałów - to tak chyba nawet turbo dekoder nc+ nie obsługuje... co najwyżej można oglądać jeden kanał, a drugi nagrywać...
![]() Ostatnio zmieniany przez mgit : 30.11.2015 o godz. 20:58 |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Pingwin specjalista.
Data rejestracji: 22.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
O ile pamiętam do nagrywania z dwóch transponderów potrzebujesz dodatkowej głowicy, bo inna polaryzacja jest.
![]() |
#29 |
Forumator
Data rejestracji: 15.02.2008
![]() ![]() |
Dokładnie ,aby nagrywać z dwóch różnych transponderów potrzebna druga głowica,dreambox świetnie sobie z tym radzi ,ale za to wiele kosztuje .
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Guru
Cytat:
Możliwe, że na dekodera lepszych - czytaj nie od nc / CP jest to lepiej rozwiązane i można zaplanować nagrywanie dwóch różnych kanałów w tym samym czasie - czyli pewnie mają dwie głowice Zawsze myślałem, iż to właśnie dwie głowice dają możliwość nagrywania jednego kanału a drugiego oglądanie... widać byłem w błędzie ![]()
![]() Ostatnio zmieniany przez mgit : 30.11.2015 o godz. 21:14 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Tagi |
cyfrowy polsat, dekoder, dysk |
Opcje związane z dyskusją | |
Tryby wyświetlania | Oceń tę dyskusję |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
dysk twardy- zbyt dlugi czas dostepu - stukanie -ograniczenie transferu | Kelavaster | Dyski twarde, SSD - Problemy, porady, software | 3 | 03.03.2010 22:22 |
Dysk zewnętrzny 1TB czy 1,5TB | IceManSpy | Dyski twarde, SSD - Problemy, porady, software | 33 | 08.09.2009 11:20 |
Jaki dysk twardy wybrac?? | slomek | Dyski HDD, SSD - Opinie, testy i recenzje | 16 | 11.02.2006 22:14 |
Dysk twardy psuje się od nieużywania? | puch | Off topic | 5 | 03.12.2003 10:17 |
Glośny dysk twardy - jak go wyciszyc? | Ormianin | Off topic | 5 | 20.03.2003 20:14 |