Powrót   Forum CDRinfo.pl > Archiwizacja - Dyski twarde, SSD, pendrive, karty pamięci > Dyski twarde, SSD - Problemy, porady, software

Dyski twarde, SSD - Problemy, porady, software Tematy dotyczące problemów, porad i oprogramowania przeznaczonego dla dysków twardych oraz SSD.



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 30.11.2015, 21:20   #31
Trilu
Forumator
 
Avatar użytkownika Trilu
 
Data rejestracji: 15.02.2008
Posty: 864
Trilu jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Trilu jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Z dekoderów nie od NC/CP nagrania są nie kodowane ,można je sobie na pc przeglądać,obrabiać .
Szkoda ,że producenci tv też zaczynają stosować szyfrowanie nagrań .
Trilu jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 30.11.2015, 21:22   #32
mgit
Guru
 
Avatar użytkownika mgit
 
Data rejestracji: 22.08.2004
Lokalizacja: Chojnów
Posty: 8,779
mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez Trilu Podgląd Wiadomości
Z dekoderów nie od NC/CP nagrania są nie kodowane ,można je sobie na pc przeglądać,obrabiać .
Szkoda ,że producenci tv też zaczynają stosować szyfrowanie nagrań .
Też nad tym ubolewam

Najgorsze, jest iż jak Samsung ma szyfrowanie, to LG pewnie też i cała reszta... tym samym nie ma alternatyw, jeśli nie chce się dodatkowego dekodera...
__________________

Ostatnio zmieniany przez mgit : 30.11.2015 o godz. 21:25
mgit jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 30.11.2015, 21:27   #33
Patrix
Pingwin specjalista.
 
Avatar użytkownika Patrix
 
Data rejestracji: 22.06.2002
Lokalizacja: Central Park
Posty: 15,079
Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Kiedyś miałem pudło od abo co miało dwie głowice, podpiąłem do konwertera twin i śmigało
__________________
amiga500site
Patrix jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 30.11.2015, 21:28   #34
mgit
Guru
 
Avatar użytkownika mgit
 
Data rejestracji: 22.08.2004
Lokalizacja: Chojnów
Posty: 8,779
mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez Patrix Podgląd Wiadomości
Kiedyś miałem pudło od abo co miało dwie głowice, podpiąłem do konwertera twin i śmigało
I co nagrywało ci dwa pogramy na raz? Czy tylko jeden a drugi do oglądania?

Co do konwertera twim to też takowy mam - dzięki temu, że idą dwa kable działa PRV
__________________
mgit jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 30.11.2015, 21:30   #35
Patrix
Pingwin specjalista.
 
Avatar użytkownika Patrix
 
Data rejestracji: 22.06.2002
Lokalizacja: Central Park
Posty: 15,079
Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Nagrywało dwa Można było dzięki temu też nagrywać jeden, a oglądać drugi, z innej polaryzacji.
__________________
amiga500site
Patrix jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 30.11.2015, 21:36   #36
mgit
Guru
 
Avatar użytkownika mgit
 
Data rejestracji: 22.08.2004
Lokalizacja: Chojnów
Posty: 8,779
mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez Patrix Podgląd Wiadomości
Nagrywało dwa Można było dzięki temu też nagrywać jeden, a oglądać drugi, z innej polaryzacji.
A widzisz, to samo jest na TV Samsunga, jeden możesz oglądać a drugi nagrywać... ale już nagrywać dwa różne kanały w tym samym czasie nie. I tu dochodzimy do sedna...

Może misiozol się wypowie, czy na jego dekoderze, może nagrać w tym samym czasie dwa różne kanały, a nie tylko jeden oglądać w drugi nagrywać w tym samym czasie
__________________
mgit jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 30.11.2015, 21:37   #37
Trilu
Forumator
 
Avatar użytkownika Trilu
 
Data rejestracji: 15.02.2008
Posty: 864
Trilu jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Trilu jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Mam Panasonica skubany szyfruje,LG również szyfruje ,znaczy się wszyscy idą tą drogą
Na dwu głowicowym tunku w sumie można nagrywać 4 kanały,ale dwa muszą pochodzić z jednego transpondera ,a drugie dwa z drugiego .Temat szeroki ,dużo jest w sat rozwiązań i kombinacji jak się wgra szarostrefowe oprogramowanie ,coś jak CFW na konsoli .

Ostatnio zmieniany przez Trilu : 30.11.2015 o godz. 21:41
Trilu jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 30.11.2015, 21:41   #38
misiozol
Moderator
 
Avatar użytkownika misiozol
 
Data rejestracji: 26.10.2008
Lokalizacja: Carnew
Posty: 6,435
misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
Cytat:
Napisany przez Trilu Podgląd Wiadomości
''Jednostrumieniowy'' zapewne chodzi o nagrywanie z dwóch rożnych transponderów
Nie ma to jak kameleon i nbox z e3
zgadza sie , tylko to e3 nie pasuje

Cytat:
Napisany przez Trilu Podgląd Wiadomości
Dokładnie ,aby nagrywać z dwóch różnych transponderów potrzebna druga głowica,dreambox świetnie sobie z tym radzi ,ale za to wiele kosztuje .
Sa alternatywy na dzien obecny DM to historia

Cytat:
Napisany przez Trilu Podgląd Wiadomości
Z dekoderów nie od NC/CP nagrania są nie kodowane ,można je sobie na pc przeglądać,obrabiać .
Szkoda ,że producenci tv też zaczynają stosować szyfrowanie nagrań .
no wlasnie to jest dziwne ze stosuja szyfrowanie calkiem ich postukalo i widze ze jestes w temacie ale z kad wzioles E3 nbox to E2 a to i tak kulawe bo box ma tylko 266mhz

@mgit 4 z roznych trasponderow i do 16 jednoczesnie jesli sie transpondery powtarzaja
__________________
It's true what you heard, I am a freak, I'm disturbed

Ostatnio zmieniany przez misiozol : 30.11.2015 o godz. 21:44
misiozol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 30.11.2015, 21:45   #39
mgit
Guru
 
Avatar użytkownika mgit
 
Data rejestracji: 22.08.2004
Lokalizacja: Chojnów
Posty: 8,779
mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Misizol - jesteś maniakiem TV SAT?

Jak jeszcze powiesz, że masz pełny pakiet SAT to szacun
__________________
mgit jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 30.11.2015, 21:45   #40
Patrix
Pingwin specjalista.
 
Avatar użytkownika Patrix
 
Data rejestracji: 22.06.2002
Lokalizacja: Central Park
Posty: 15,079
Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Cytat:
Napisany przez mgit Podgląd Wiadomości
a nie tylko jeden oglądać w drugi nagrywać w tym samym czasie
Ale z różnych transponderów bo tu jest sedno.
__________________
amiga500site
Patrix jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 30.11.2015, 21:48   #41
Trilu
Forumator
 
Avatar użytkownika Trilu
 
Data rejestracji: 15.02.2008
Posty: 864
Trilu jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Trilu jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
No miało być E2 ,wybiegłem w przyszłość ,szyfrują i napędzają sprzedaż Chińskich bubli z odblokowanym czym się da ,zamiast sami zarabiać.
Pamiętam DVD z Divix ,tylko szemrane marki odpalały filmy z napisami txt ,firmówki ledwo DVD mieliły hehe
Trilu jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 30.11.2015, 21:49   #42
mgit
Guru
 
Avatar użytkownika mgit
 
Data rejestracji: 22.08.2004
Lokalizacja: Chojnów
Posty: 8,779
mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez Trilu Podgląd Wiadomości
(...)Temat szeroki ,dużo jest w sat rozwiązań i kombinacji jak się wgra szarostrefowe oprogramowanie ,coś jak CFW na konsoli .
Trochę czytałem... o tej szarej strefie... ale to trochę zagmatwane te podmiany bitów - i chyba już niezbyt aktualne...
__________________
mgit jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 30.11.2015, 21:55   #43
Patrix
Pingwin specjalista.
 
Avatar użytkownika Patrix
 
Data rejestracji: 22.06.2002
Lokalizacja: Central Park
Posty: 15,079
Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
HDCP chyba klękło ostatecznie z tego co pamiętam, na upartego grabber z HDMI.
__________________
amiga500site
Patrix jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 30.11.2015, 21:58   #44
misiozol
Moderator
 
Avatar użytkownika misiozol
 
Data rejestracji: 26.10.2008
Lokalizacja: Carnew
Posty: 6,435
misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
Cytat:
Napisany przez mgit Podgląd Wiadomości
Misizol - jesteś maniakiem TV SAT?

Jak jeszcze powiesz, że masz pełny pakiet SAT to szacun


Cytat:
Napisany przez Patrix Podgląd Wiadomości
Ale z różnych transponderów bo tu jest sedno.
Dokladnie o to sie rozchodzi


Cytat:
Napisany przez mgit Podgląd Wiadomości
Trochę czytałem... o tej szarej strefie... ale to trochę zagmatwane te podmiany bitów - i chyba już niezbyt aktualne...
Tak jak kazdy temat trzeba troche ogarniac od podstaw , ale nie taki diabel starszny
__________________
It's true what you heard, I am a freak, I'm disturbed
misiozol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 30.11.2015, 22:09   #45
Trilu
Forumator
 
Avatar użytkownika Trilu
 
Data rejestracji: 15.02.2008
Posty: 864
Trilu jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Trilu jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Do tego z takiego spreparowanego dekodera idzie stremować sobie kanały na tela, lub udostępniać na stronę jakiś kanał,ale to już podlega karze śmierci
Co do szyfrowania ,legalnie można tylko nagrywać na dekoderach które nie szyfrują i mają wejście CI ,na płatną skubaną platformę .
Trilu jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Tagi
cyfrowy polsat, dekoder, dysk

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport

Podobne dyskusje
Dyskusja Autor Forum Odpow. Ostatni Post
dysk twardy- zbyt dlugi czas dostepu - stukanie -ograniczenie transferu Kelavaster Dyski twarde, SSD - Problemy, porady, software 3 03.03.2010 22:22
Dysk zewnętrzny 1TB czy 1,5TB IceManSpy Dyski twarde, SSD - Problemy, porady, software 33 08.09.2009 11:20
Jaki dysk twardy wybrac?? slomek Dyski HDD, SSD - Opinie, testy i recenzje 16 11.02.2006 22:14
Dysk twardy psuje się od nieużywania? puch Off topic 5 03.12.2003 10:17
Glośny dysk twardy - jak go wyciszyc? Ormianin Off topic 5 20.03.2003 20:14


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:58.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2023, vBulletin Solutions Inc.