![]() |
Niestety coraz mniej jest takich programów, które pójdą na świeżym systemie bez instalacji, nad czym ubolewam niezmiernie. :smutny:
|
Cytat:
Widać są rożne rozsadki i rożne poglądy, jak w życiu. Nikt nie zająknął się na temat mieszania danych z systemem :) Cytat:
Twierdzisz, ze po padzie systemu i reinstalacji systemu, nic nie instalujesz od nowa!!! Żadnych programów :) bo już je masz na osobnej partycji :) Nawet na mój mały rozumek, to chyba przesada :) |
Cytat:
Chyba prościej jest zrobić wtedy sobie obraz dysku Ghost-em i w razie potrzeby 15min gotowa reanimacja. I proponuje właśnie takie coś-- Seagate SAS 73GB 15000RPM SAS 3.5 60$ + kabel 21 zł -->http://www.yobitech.com/Seagate_SAS_...st373454ss.htm -->http://www.ontech.pl/product-pol-791...d8f5147ca6c815 :spoko: |
Mój rozsądek podpowiada, że jak najbardziej się dzieli o ile użytkownik docelowy nie jest - nazwijmy go - ignorantem. Zależy to również od przyzwyczajeń użytkownika.
Ja nie żenię ani programów, ani tym bardziej swoich danych z systemem operacyjnym, więc u mnie partycja systemowa na Win7 to w porywach 30GB (Win8 pewnie trochę więcej, ale też powinien się zmieścić w tych granicach). Na Linuksach tym bardziej, gdzie /home robię osobną. |
Cytat:
Cytat:
albo: dysk Serial Attached SCSI (SAS) 16K rpm :) Cytat:
|
Cytat:
Western Digital WD3000HLHX VelociRaptor 300GB Western Digital WD1500HLHX VelociRaptor 150GB 3,5''/ SATA III / 10000rpm / 32MB / bulk cena ok.600zł gwarancja 3lata i można przedłużyć od razu przy zakupie np. 5lat SSD to fakt szybkie ale i szybko można je wykończyć. Na system to nic powyżej 100GB nie jest potrzebne,a dyski od 1T często nawalają. "ja daje na system max-30 gb" |
Widzisz? Bylo sie odzywac?! :-D
Rychu Ci wypomni. Nawet, ze tuz po narodzinach zasikales przescieradlo w szpitalu... |
Yaholu! Ty chytrusie...Nie tak dawno za 20GB płaciłes 700PLN.
|
Cytat:
400 dolcow za 256 GB??? - troszkę nie moja bajka :) |
Pod system Crucial M4 tylko i wylacznie - widzialem go w akcji i nie chce juz slyszec o innych :-)!
|
Najprędzej za pół roku. Ale mało krzepiąca wieść jest taka, że teraz producenci będą skracać gwarancję z 5 i 3 lat do 1 lub 2 lat... Co raczej nie najlepiej świadczy o ich jakości.
Jak pod system to może lepiej SSD? Pieruńsko drogie, ale wzrost wydajności spory. |
Dysk hdd na system
Poszukuję dysku hdd na system o pojemności 500gb/1tb. Wd5002abys jest lepszy od wd5000aakx ? Kiedy w końcu te dyski stanieją ?
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:22. |