![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Dyski twarde, SSD - Problemy, porady, software Tematy dotyczące problemów, porad i oprogramowania przeznaczonego dla dysków twardych oraz SSD. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 08.11.2009
![]() |
dysk samsung hd 160jj problem
Dysk S-ata podlanczam go przez usb adapter i po jakims czasie dysk znika sam czy to wina dysku?
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Guru
Data rejestracji: 01.10.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Znikanie dysku ma często związek ze zbyt długim kablem USB łączącym adapter z portem USB. Może też być jakiś problem z zasilaniem dysku lub adaptera. Byłoby łatwiej gdybyś podał czym dokładnie to podłączasz.
![]() |
![]() |
#3 |
PODWÓJNY DZIADEK
Zlotowicz
Data rejestracji: 26.06.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Spróbuj go podłączyć a nie "podłanczyć"
![]() |
#4 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 08.11.2009
![]() |
superrrmario napisałem jak napisałem jeśli nie masz ochoty na pomoc to poprostu nie odpowiadaj.
Mam takie coś ADAPTER / PRZEJSCIOWKA USB 2.0 na IDE (2,5" - 3,5")/ ATA i SATA + KABLE, ZASILACZ Inny dysk działa normalnie |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
PODWÓJNY DZIADEK
Zlotowicz
Data rejestracji: 26.06.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Szanuj nas!
![]() |
#6 |
____
![]() Data rejestracji: 26.05.2000
![]() ![]() ![]() |
Jak juz kolega wspomnial, problem moze polegac na zaniku zasilania. Wplyw na to moze miec kiepski kabel laczacy dysk z komputerem lub tez elementy przejsciowki.
Czyli najpierw znajdz inny kabel )najlepiej grubszy i krotki) i sprawdz ponownie dysk (rowniez w innym komputerze). Jesli to nie pomoze, to problem lezy w przejsciowce...
![]() |
#7 |
Jukebox Hero
Data rejestracji: 17.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Może też być w sterowniku/porcie USB.
Mi na przykład rozłącza czytnik kart podczas dużych transferów, jeżeli podłącze go przez karte USB na PCI (chipset VIA). Natomiast przez kontroler Intela na mostku południowym śmiga. Nie sprawdzałem czy tak samo zachowuje się na windows, więc nie wiem czy to wina buga w sprzęcie czy czy w sterowniku. Próbowałem różne kernele i było to samo. Czytnik, karta SD, karta PCI, płyta i kabel są jak najbardziej sprawne i dobre. Ostatnio zmieniany przez sobrus : 27.02.2012 o godz. 11:22 |
![]() |
![]() |
![]() |
Tagi |
dysk, hd 160jj, przejsciowka, samsung, sata, usb |
Opcje związane z dyskusją | |
Tryby wyświetlania | Oceń tę dyskusję |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Samsung HD103SJ problem | negative74 | Dyski twarde, SSD - Problemy, porady, software | 7 | 21.01.2011 12:59 |
! DYSK Twardy Zewnetrzny - Widzi mniej miejsca w partycjach!? PROBLEM? | axwell07 | Dyski twarde, SSD - Problemy, porady, software | 15 | 29.12.2010 08:07 |
Nagrywarka SAMSUNG SH-S223 problem | mistrzunio903 | Napędy optyczne DVD | 0 | 14.10.2010 12:40 |
Samsung 200GB USB problem | crash76 | Off topic | 2 | 03.01.2006 17:34 |
Samsung 8 Mb Cache. 7200 Rpm sp0812n Problem. | blejs | Off topic | 5 | 18.08.2005 14:16 |