![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Dyski twarde, SSD - Problemy, porady, software Tematy dotyczące problemów, porad i oprogramowania przeznaczonego dla dysków twardych oraz SSD. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
![]() |
![]()
Witam. Dysk zewnętrzny przestał działać - system go nie wykrywa (zarówno laptop jak i pc), po podłączeniu do USB słychać przez ok. 3 s "świergotanie", a później miga tylko kontrolka (3 razy miga, kilka sekund przerwy, znów 3 razy itd.). Wcześniej zdarzało się, że system go nie widział, ale po kilkukrotnych próbach podłączenia "podnosił się". Niestety teraz nic nie skutkuje. Jest na gwarancji, więc nie powinno być problemu z reklamacją, ale mam tam sporo danych, których nie zdążyłem skopiować. Zależy mi by uruchomić go choćby jednorazowo, aby skopiować resztę danych i go wykasować przed złożeniem reklamacji. Podobny temat był na elektrodzie, ale bez rozwiązań. Załączam plik audio z odgłosami. Trzaski słyszalne w tle to odgłos podłączania złącza USB. Poza "świergotaniem" dysk nie wydaje żadnych odgłosów, nie czuć żadnych wibracji, itp.
![]() Ostatnio zmieniany przez mariuszka : 18.07.2011 o godz. 22:46 |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Testy HDD S.M.A.R.T. HDTune | Patrix | Dyski twarde, SSD - Problemy, porady, software | 147 | 07.11.2023 19:49 |
Wybór pralki, lodówki, odkurzacza, itp. | CIAPEK | Off topic | 784 | 23.01.2019 23:37 |
IMPREZKA ON-LINE (tylko powyzej 18 lat) | Remix | Off topic | 37390 | 02.12.2011 17:07 |
Nagrywanie filmu na DVD-R | olagliwice | DVD-Video | 2 | 19.11.2005 14:52 |
Przykład jak mozna zarobic na naiwnosci ludzi | Ice | Off topic | 7 | 03.10.2005 01:41 |