![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Dyski twarde, SSD - Problemy, porady, software Tematy dotyczące problemów, porad i oprogramowania przeznaczonego dla dysków twardych oraz SSD. |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
..:: Ju-Jitsu ::..
Data rejestracji: 06.11.2004
![]() ![]() |
![]()
Cześć
Zastanawiam się nad kupnem zewnętrznego dysku 3,5" do celów archiwizacyjnych. Powiedzmy, że za max 400zł, ale im taniej tym lepiej. I teraz kilka pytań: 1. Czy lepiej kupić zwykły dysk + obudowę, czy już gotowca? Z tego co poczytałem tutaj, to taki nie-gotowiec bardzo się grzeje co może przeszkadzać patrz pkt 3. 2. Czy ważna jest prędkość i cache? 3. Dysk będę miał we wnęce w biurku, czy nie będzie się tam za bardzo grzał? 4. Czy warto kupować dysk z FW i eSATA? Nie mam takich portów w kompie i raczej szybko się to nie zmieni. 5. Jakieś konkretne modele godne uwagi? Zastanawiam się nad Seagate External Desktop Drive. Coś takiego: http://www.allegro.pl/item722798579_..._external.html OT: Czy jest jakiś program, który sprawdzi, czy dysk jest w 100% sprawny? Chcę kupić na allegro nówkę i sprawdzić, czy wszystko jest ok, aby w miarę szybko zareagować z gwarancją? |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Funny fotos, kawaly... itp. - jeszcze sie tak nie usmialem :) | Kasprzak | Humor | 4225 | 11.07.2005 12:59 |
czy taki sprzet pociagnie mi dysk 80 GB ? | misz_masz | Off topic | 12 | 04.04.2005 13:44 |
Twardy dysk - Maxtor czy Caviar??? | andrzejj9 | Off topic | 48 | 27.01.2003 10:09 |