![]() |
Lepiej graficznie, mniej kłopotów będzie, a potem zmiana na ntfs...
Przecież nic na dysku "0" czarne nie jest... Pokaż lepiej co zrobiłaś? |
Dobra, już tam przeżyję ten podział, jeszcze raz WIELKIE DZIĘKI CHŁOPAKI ! (zwłaszcza revolver0)
|
ale tą czynność zrobiłaś na dysku "1"?
|
Cytat:
Cytat:
|
Tak, na 1.
"Patrix" na Twoje rozwiązanie jestem chyba za głupia, bo naprawdę nie interesuję się komputerami. Ale i tak dziękuję za chęci:) |
Jeju z czym wy macie problem... dała screen (zdjęcie) na którym wyraźnie pisze, że utworzyła partycję 32 GB a pozostałe 433 nie jest przydzielone - nie ma utworzonej żadnej partycji i za to system tego nie widzi.
Wystarczy skasować wszystkie partycje z dysku 1 i utworzyć nową na całą pojemność w tedy dysk będzie miał oczekiwaną pojemność. |
@Patrix
Tak masz rację ale napisałeś w poście: Cytat:
|
Cytat:
|
Już wszystko mam w jednej całości. Wielkie dzięki jeszcze raz wszystkim.
|
Dlaczego na exFAT? Jest tak samo mało bezpieczny jak FAT32. Zmień na NTFS (chyba że tego dysku używasz w jakimś odtwarzaczu etc.).
Po za tym, wystarczyło w tym że managerze dysków kliknąć ppm na pierwszej partycji i wybrać opcję zmień rozmiar lub jeśli nie masz tam żadnych danych, usunąć i stworzyć całą na nowo. Tak wiem, że już problem rozwiązałaś, ale będzie dla potomnych. ;] A tak swoją drogą to lepiej sprawdź czy nie był używany... skoro zastałaś jedną partycję, niezajętą przez cały obszar i do tego w dziwnym systemie plików. Nowe HDD są czyste bez tablicy partycji i bez żadnych partycji. Odczytując S.M.A.R.T, sprawdzisz ile przepracował godzin. |
co do exfat'u chyba zwróciłem na to uwagę, co do tego czy był używany wątpię, podczas tworzenia kopii system stworzył pierwszą lepsza partycje z brzegu, bo to Windows....
|
Cytat:
Cytat:
|
Mnie tego nie musisz tłumaczyć, ale właśnie w tym rzecz żeby unikać CLI. Inaczej ludzie uciekają w panice. ;)
|
yaa... wolą pod górkę.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:57. |