![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Dyski twarde, SSD - Problemy, porady, software Tematy dotyczące problemów, porad i oprogramowania przeznaczonego dla dysków twardych oraz SSD. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Banned
Data rejestracji: 27.08.2003
![]() ![]() |
Podpinanie drugiego dysku twardego
Jak podpiąć drugi dysk twardy? Magistrala to ATA, jeden już dysk jest, ten chce aby był tylko na pliki. Jak to zrobić? Proszę o dokładną instrukcje ale w zrozumiały sposób napisaną.
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Cichy mod
Data rejestracji: 16.03.2003
![]() ![]() |
![]() Ciekawy blog LiTEa <-- Click ![]() ![]() Jak używac google ? | Lite-on 52327S | BenQ DW1640@EW164B Zanim zadasz pytanie - przeczytaj! [v1.0] | Jak odwiesic CD w Nero? Typ folderow w XP, rejestr | Konto w XP do gier TIMEOUT w autostart | O-T-W-I-E-R-A-M-Y |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() normalnie - wtyk się wsadza i startuje kompa. jeśli stara płyta ze starym biosem to może nie zobaczyć dużych dysków... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 13.12.2003
![]() |
Jeśli nie chodzi Ci o instrukcje wkładania taśmy i kabla zasilającego, oraz montowanie dysku pod linuxem to wystarczcy dysk głowny ustawić w pozycji master na zworkach znajdujących się najczęsciej od strony zasilania, niekiedy od spodu dysku. Drugi dysk ustawiasz na zworkach jako slave. Jest jeszcze możliwość ustawienia zworek na cabel select ale osobiście nie korzystam z tej możliwości.
![]() |
#5 | |
Komandor
Data rejestracji: 29.07.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() |
![]() |
#6 |
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 31.12.2002
![]() ![]() |
...najlepiej podpiąć tak aby jedno nie zwalniało drugiego oczywiście jeśli jest taka możliwość. Tutaj jest taaaaki fajny artykuł -> http://www.cdrinfo.pl/cdr/artykuly/p...e/ideconf.php3
![]() |
#7 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 24.11.2004
![]() |
Ja też mam 1 pytanie. Mój dysk jest podpięty na SATA i pownego razu chciałem podłaczyć dysk od brata, który jest na IDE. Biorę dysk od brata i zmieniam zworki na slave. Po uruchomieniu kompa system załadował się z dysku brata zamiast mojego. Ktoś może wie czemu tak się stało, a może ja coś źle zrobiłem
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 31.12.2002
![]() ![]() |
Cytat:
![]() |
![]() |