![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Dyski twarde, SSD - Problemy, porady, software Tematy dotyczące problemów, porad i oprogramowania przeznaczonego dla dysków twardych oraz SSD. |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 14.02.2008
![]() |
Jak stworzyc bootowalna plytke CD (DOS) z odpalaniem programu naprawczego?
Witam,
Uszkodziłem dysk twardy, nie ma sposobu żeby go wykryć w Windowsie ani programach do partycjonowania czy odzyskiwania danych. Tzn. chyba jest sposób - potraktować go TestDiskiem, ale tylko spod DOS-a. Mam jednak problem bo mam uszkodzony drive A:, pozostaje tylko płytka CD. Czytałem w necie wiele o sposobach tworzenia bootowalnych płytek CD, robiłem dziesiątki prób żeby utworzyć np. bootowalne iso z plikami TestDisk, ale nie udaje mi się stworzyć takiej płytki. Owszem bootuje DOS-a, ale mimo stworzonego autoexec.bat, TestDisk nie odpala, nawet nie reaguje na komendę spod klawiatury choć tam na płytce on jest. Próbowałem wzorować się na obrazie ISO płytki z MHDD do naprawiania badsektorów (http://strony.aster.pl/janeo/Pliki_p...dd32ver4.6.iso), ale cofnęło mnie ![]() Bardzo proszę o pomoc, TestDisk musi być odpalony spod bootowalnej płytki CD w DOS-ie, jestem pod murem bo nia mam pojęcia jak to zrobić. Ostatnio zmieniany przez Janeo : 21.06.2011 o godz. 11:00 |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Ciekawe powiedzenia, cytaty, śmieszne stwierdzenia | andrzejj9 | Humor | 34 | 16.03.2019 15:39 |
Teksty nauczycieli | Tribunal | Off topic | 47 | 11.04.2004 22:39 |
Jak stworzyc plytke samostartujaca z fotkami? | goliat | Off topic | 21 | 23.12.2002 20:55 |
jak poprawnie skopiowac plytke? | McAsa | Napędy optyczne CD | 6 | 02.11.2002 21:42 |
Nie wykrywa mi CD w niektorych odtwarzczach CD !!! Jak nagrac plytke zeby dzialalo? | Xen | Napędy optyczne CD | 7 | 31.12.2001 17:21 |