Powrót   Forum CDRinfo.pl > Archiwizacja - Dyski twarde, SSD, pendrive, karty pamięci > Dyski twarde, SSD - Problemy, porady, software

Dyski twarde, SSD - Problemy, porady, software Tematy dotyczące problemów, porad i oprogramowania przeznaczonego dla dysków twardych oraz SSD.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 20.04.2006, 12:54   #1
roman01
Wymiatacz

Data rejestracji: 22.11.2004
roman01 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Jak zainstalować system na dysku SATA?

Witam, ostatnio mialem problem z odpaleniem dysku ale w koncu sie udalo teraz natomiast mam inny problem. Posiadam plyte glowna ASUS A7V600 oraz dysk WD 250Gb Sata II 16Mb Cache, oczywiscei na poaczatku mialem problem z wykryciem dysku pod windows i jak juz wykrylem to po prostu dysk szlak trafil ale sciaglem programy diagnostyczne ze strony WD i pod Dosem dysk sie naprawil i chodzi tera OK. Oczywiscie na chwile obecna mam ten dysk podpiety jako rownolegly bo system mam zainstalowany na drugim dysku ATA, dzisiaj chcialem zainstalowac system na tym dysku Sata i oczywiscie po wcisnieciu F6 zainstalowaniu tych sterow, ktore sciaglem ze strony WD instalator systemu stwierdza ze nie wykrywa zadnych dyskow w komputerze mimo ze podpiety jest ten Dysk na Sata i bios go normalnie widzi. Oczywiscie dodam ze dysk na ATA odpialem bo jak jest podpiety to robi sie to samo ze nie wykrywa instalator dysku na sata tylko widzi dysk ata. Zastanawialem sie czy te sterowniki do Sata sa dobre i juz sam nie wiem co robic by ten dysk mi wykrylo. Jako zalacznik dodam jakie sterowniki pod Sata instalowalem z dyskietki . Pozdarwiam w razie jeszcze jakis innych pytan ktore mialyby pomoc w rozwiazanu tego problemu chetnie odpowiem. Pozdrawiam i z gory dziekuje za odpowiedz.
Dołączone pliki
File Type: zip Drivers.zip (280.5 KB, 547 oglądane)
roman01 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  

Twoje uprawnienia: