![]() |
Cytat:
|
Cytat:
Przykładowo : - model 320 GB przy serii F1 ma dwie wersje HD322IJ i HD322HJ, ten IJ jest wolniejszy, - wielkości 250, 500, 750 GB są są wolniejsze niż 320, 640, 1T ale tych szybszych, - kraj produkcji różnych wielkości jest inny, te z Chin wyglądają dużo gorzej i są głośniejsze, - te same wielkości posiadają inne biosy, co wpływa czasem drastycznie na ich wydajność Musze przyznać, że kupując WD wiem przynajmniej jaką będę miał wydajność widząc wcześniej testy. W Samsungu to istna loteria - to całkowicie dyskwalifikuje dla mnie tą firmą w przyszłych zakupach. Pozdrawiam |
Jeśli chodzi o partie seagate to felerne serie są w modelach 500, 640, 1500GB - przy czym w tych ostatnich to wina samego fw. Seagate jako firma prawdopodobnie otrzyma zbiorowy pozew.
edit: news z chip.pl do HDD 1,5TB : Cytat:
|
A to nie jest tak, że niepewne są tylko 640?
|
Nie polecę nic konkretnego ale ustosunkuję się do poruszanych kwestii bo akurat mam dyski Samsunga F1 jak i WD serii AAKS.
Cytat:
Cytat:
pozdrawiam |
Cytuje:
Koncern Western Digital, będący drugim największym po Seagate producentem dysków twardych ogłosił, że przejmuje wytwórcę talerzy, firmę Komag. Cały proces łączenia obu firm zakończy się w trzecim kwartale 2007 roku. Komag to największy dostarczyciel magnetycznych talerzy do dysków twardych, zarówno dla WD jak i dla innych producentów, takich jak Hitachi Storage, czy Seagate. To właśnie dzięki produktom firmy Komag obaj producenci dobili ostatnio ze swoimi dyskami do 1 TB pojemności. Western Digital zyska więc potężnego sprzymierzeńca, jednak nie ma zamiaru odcinać konkurentów od produkowanych przez Komag talerzy. ***8222;Wciąż będziemy dostarczać znaczące ilości talerzy. Bardzo cenimy nasze kontakty biznesowe i uważamy, że przyszłości będą one owocne dla obu stron***8221;, twierdzi prezes WD, John Coyne. Koniec cytatu. Takze teraz same talerze juz nie sa problemem. Skoro Segate dostaje resztki od WD :P Roznica bedzie w mechanice zapewne i stad jakies wibracje. |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
A mierzyl ktos jakos wywazenie?
Pierwsze slysze o takim problemie. Wiem natomiat ze WD wykupilo jednego z najwiekszych producentow talerzy magnetycznych. Zawsze zostaje jakis Samsung F1. |
Tak mi życzysz ?
Zobaczymy kiedy Tobie padnie ! PS A te WD AAKS nie mają przypadkiem kłopotów z wyważeniem talerzy ? |
Może Segejta ST3500320AS ?:> :rotfl:
|
To moze WD z serii AAKS.
|
Jaki dysk SATA2 500GB (minimum) kupić ?
Cena max 230zł
Musi mieć zworkę lub przełączać się w tryb SATA1 (moja mobo ma tylko SATA1) Bufor 16/32MB Chodzi mi też o jakieś opinie awaryjności bo to co sie dzieje z seagate'ami to poprostu rzeźnia... |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:46. |