![]() |
ja mam Barakude [starsza 37GB] i WD [nowsze 149GB].
oba dyski bezawaryjne WD cichszy i szybszy [wiadomo bo nowszy technologicznie o jakies 3lata ;) ] Maxtory maja dobra marke i opinie takze je tez mozna by polecic. a odnosnie szajsunga to wiem ze produkuje dobre napedy cdrw i dvdrom odnosnie dyskow niemam wiedzy. |
nie znam tych dysków, ale kierowałem się marką - SAMSUNG dla mnie jest najlepszym wyborem wśród dysków.
cicha praca, mała awaryjność. amen |
seagate tez nie jest glosny... mam juz czwartego (albo piatego ;) ) wiec glos na seagate 160
|
hmm cichy szybki samsung
|
Mam Maxtora 120 gb i przy wolnych obrotwch kompa jest ok...
Ale gdy próbuję z niego dużo wycisnąć chodzi strasznie głośno... :ysz: |
Oddalem glos na pierwszego Maxtora :) mam taki hdd tylko deczko mniejszy bo 120GB ;)
|
seagate
|
Zaden SATA - sprobuj pozniej podniesc taki system postawiony na SATA.
Albo odzyskac dane - to juz latwiej. Nie lubie dyskow SATA z powodu tych nieszczesnych sterownikow na dyskietkach. Choc np. zraidowane SATA sa nie do pobicia. No i kurcze pod USB ani FireWire takiego dysku nie podlaczysz. |
Ilość załączników: 1
Cytat:
Jest też inne rozwiązanie dysk EIDE + Abit Serillel. W ten sposób uzyskujesz dysk uniwersalny z dwoma interfejsami, który sobie podłączasz jak Ci się podoba. Dyski ATA są tańsze od SATA a Serillel kosztuje na allegro około 40 PLN. Więc wychodzi cenowo na to samo. Ja mam coś takiego i jestem bardzo zadowolony. |
Cytat:
|
Cytat:
czyli nie taki windows mondry jak go bilu opisuje|| a myslałem że F6 sie z tym upora, jeszcze nie stawiałem sysu na sata więc z tąd ten post |
Cytat:
takze nie taki sata fajny jak jego marketing :haha: |
Cytat:
Znajomi też nie napotkali na problemy z dyskami S-ATA, więc nie jest to tylko moja, odosobniona opinia. Jednakże nie wykluczam, że raz na jakiś czas może pojawić się u kogoś problem z takim dyskiem. Moja opinia jest taka, że na dzień dzisiejszy nie kupiłbym już dysku innego, niż S-ATA. Jest to jednak nowy standard i chyba lepszy od wysłużonego już ATA. |
@Proton! Dwoja, a nawet jedynka, z czytania ze zrozumieniem :D
Podnies awaryjnie system na SATA - bedziesz dobry. Sklonuj dysk na SATA - bedziesz lepszy. I to wszystko z plyty bootujacej, bo postawienie drugiego systemu obok, to pewnie - zaden problem. Tyle ze kient np. sobie tego nie zyczy, albo jest to niemozliwe. SATA ma jeszcze wady wieku dzieciecego i zapeweniam cie, ze nie wszystkie, a nawet mniej niz malo, jest w XP+SP2 sterownikow do kontrolera SATA. |
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:13. |