Powrót   Forum CDRinfo.pl > Archiwizacja - Dyski twarde, SSD, pendrive, karty pamięci > Dyski twarde, SSD - Problemy, porady, software

Dyski twarde, SSD - Problemy, porady, software Tematy dotyczące problemów, porad i oprogramowania przeznaczonego dla dysków twardych oraz SSD.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 18.04.2006, 09:36   #17
Tipros
Nowy na forum

Data rejestracji: 15.01.2004
Tipros w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Jeśli chodzi o Seagate to nowe są tak strasznie głośne, że ich praca to jak pisanie gwoździem po tablicy. Jeśli nic nie czytają, a w komputerze jest chłodzenie wodne to szybciej usłyszymy monitor niż ten dysk, ale każdy zapis to katorga. Jeśli chodzi o WD to jego głośność podnosi się dopiero przy zapełnieniu go danymi. Poza tym zauważyłem różnice w hałasie podczas pracy w zależnośći do jakiego kontrolera go podłączymy. Posiadam raid z 4 hdd 80 GB na kontrolerze Adaptec, 2x 160 GB i raptora 74 GB. Wszystko na WD. Testowałem też Seagate - miałem 160 GB i 4x80 GB. Nie pamiętam modelu, zle już z NCQ. Lepszą wydajność zaprezentowały WD. Poza tym WD mniej się u mnie grzeją. Jeśli chodzi o polityke gwarancyjną to nie widze różnicy. WD z założenia wymienia dyski - o ile serwis lokalny potwierdzi jego niesprawność.W przypadku Samsunga wogóle bym sobie odpuścił tą zabawę. Awaryjnośc samsungów z linii, którą zapoczątkował 1614 jest na tak wysokim progu, że jako osoba, która przez kilka lat sprzedawała w 80% samsungi mogę powiedzieć, że od 2 lat nie sprzedałem ani jednej sztuki tego czegoś ... Kiedyś samsung w serwisie to był niezły przypadek, teraz brak samsunga to wydarzenie ... Pozostaje jeszcze maxtor, choć nie wiem jak jest teraz to kilka modeli do tyłu był to dysk niesamowicie hałasujący, a do tego mógł służyć jak grzejnik. Był dośc szybki, ale było pewne, że conajmniej raz w okresie gwarancyjnym się zepsuje. Inne wynalazki na rynku bym sobie odpuścił.
To moje prywatne zdanie.
Tipros jest offline   Odpowiedz cytując ten post

Twoje uprawnienia: