![]() |
Cytat:
:wow: W Samsungu 4,3GB mialem ok 3,5 - 4 MB transferu. |
no nie wiem z 5200 obrotow i 512 k cachu ?:>
|
Cytat:
|
Ja tam polecam samsunga, aktualnie mam Samsung 40 GB, transfer zapisu do 1 Mb/s odczyt do 4 Mb/s chodzi w miare cicho nie do zajechania :D tak jak poprzedni 3 GB kt***243;ry si***281; opcha***322;o :)
|
dzi***281;ki za wyczerpuj***261;c***261; odpowied***378;,Maxtor nie wchodzi te***380; w gr***281;-bo ha***322;asuje,i psuje si***281; to te***380; znam z do***347;wiadczenia znajomych.Wi***281;c mo***380;e jednak zmieni***281; tylko pojemno***347;***263; a pozostan***281; przy firmie WD:)
|
Jeśli chodzi o Seagate to nowe są tak strasznie głośne, że ich praca to jak pisanie gwoździem po tablicy. Jeśli nic nie czytają, a w komputerze jest chłodzenie wodne to szybciej usłyszymy monitor niż ten dysk, ale każdy zapis to katorga. Jeśli chodzi o WD to jego głośność podnosi się dopiero przy zapełnieniu go danymi. Poza tym zauważyłem różnice w hałasie podczas pracy w zależnośći do jakiego kontrolera go podłączymy. Posiadam raid z 4 hdd 80 GB na kontrolerze Adaptec, 2x 160 GB i raptora 74 GB. Wszystko na WD. Testowałem też Seagate - miałem 160 GB i 4x80 GB. Nie pamiętam modelu, zle już z NCQ. Lepszą wydajność zaprezentowały WD. Poza tym WD mniej się u mnie grzeją. Jeśli chodzi o polityke gwarancyjną to nie widze różnicy. WD z założenia wymienia dyski - o ile serwis lokalny potwierdzi jego niesprawność.W przypadku Samsunga wogóle bym sobie odpuścił tą zabawę. Awaryjnośc samsungów z linii, którą zapoczątkował 1614 jest na tak wysokim progu, że jako osoba, która przez kilka lat sprzedawała w 80% samsungi mogę powiedzieć, że od 2 lat nie sprzedałem ani jednej sztuki tego czegoś ... Kiedyś samsung w serwisie to był niezły przypadek, teraz brak samsunga to wydarzenie ... Pozostaje jeszcze maxtor, choć nie wiem jak jest teraz to kilka modeli do tyłu był to dysk niesamowicie hałasujący, a do tego mógł służyć jak grzejnik. Był dośc szybki, ale było pewne, że conajmniej raz w okresie gwarancyjnym się zepsuje. Inne wynalazki na rynku bym sobie odpuścił.
To moje prywatne zdanie. |
Ja mam WD Caviar 160GB (7200.8). Dysk jest cichy, ale g***322;o***347;niejszy ni***380; samsung. Siostra ma u siebie 40ke Samsunga i nie slychac jej w ogole. Co do wydajnosci mialem kiedys samsunga 40GB i wedlug mnie WD reprezentuje lepsza wydajnosc.
Za to kuzyn ma Seagate, ale on ma taki syf na kompie wi***281;c nie mam jak por***243;wna***263; komfortu pracy ;p |
no to chyba skusze si***281; i kupie tego Seagate:)jeszcze zastanawiam si***281; nad Samsungiem,Wd odrzuci***322;em poniewa***380; aktualnie go mam i jestem z niego srednio zadowolony.
|
Tez jestem z Seagte-m :taktak:
|
Poleca***322;bym Ci Segate'a
|
mam 5 hdd w compie (wszystkie sata) wiec mam jakies tam pojecie,
i wiem tyle ze ciezko jest cokolwiek komus polecac. |
no to tak jak napisalem 7200.9 sa cichsze od 7200.8
ale nie tak ciche jak samsung'i ktore swoja cisze oplacaja wydajnoscia nie wiem jak serwis samsung'a ... ale seagate ma wzorowy |
jak najbardziej Seagate. Jestem po zakupie dysku. Wybralem Seagate'a 160GB SATA 8MBcache i jestem bardzo zadowolony!! POLECAM!!
|
cisza+szybko***347;***263; gwarancji i tak maj***261; min 36 m-cy;)
|
na czym ci zalezy?
- cisza - szybkosc - gwarancja do pieca wkladam seagat'e ale jesli zalezy mi na ciszy mniej na wydajnosci biore samsung'a ... that's all folks |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:18. |