![]() |
Linuks czy nie linuks to bez różnicy, dyski są te same :)
Miałem podobny dylemat pół roku temu ale w cenie do 200zł nic wartego uwagi nie znalazłem. Skończyło się na Agility 4 64GB za 279zł. Od sierpnia działa pod debianem, firmware 1.5.2 - i odpukać wszystko OK. Wtedy za 199zł był jeszcze do kupienia awaryjne OCZ Petrol 64GB, ale dziś już go nie widzę. Zostały jednak lepsze OCZ Octane 64GB na pamięciach synchronicznych (tak jak Vertex). http://allegro.pl/ocz-octane-sata-2-...959170451.html Nie są to niestety dyski słynące z bezawaryjności, a do tego Silicon Power wydaje się szybszy. |
Cytat:
|
Muszę kupić okulary. ;)
Ale, ale, temat jest łączony z Pingwinem. Więc można nie sklejać. |
|
Jaki SSD do 200zł? Pod Linuksa.
Stary HDD w laptopie dogorywa, pomyślałem że zmienię mu RAM i właśnie dysk na SSD dając drugą młodość.
Budżet nieduży 200zł, w porywach 300. Prędkość zapisu, operacji jak i pojemność nie mają znaczenia (mógłby być nawet i 32GB (jeśli na SLC)). Przejrzałem sklepy, polecany (?) Crucial M4, 64GB to koszt średnio 260zł. - - - I druga sprawa: O czym muszę pamiętać pod Linuksem przechodząc na SSD (nie będę stawiać od nowa tylko sklonuję)? Podejrzewam, że będą jakieś ustawienia pod HDD, które niekoniecznie będą służyć żywotności SSD. Temat to dla mnie świeży, więc pytam. :) Aha, distro to... Mint 13. :P |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:21. |