Powrót   Forum CDRinfo.pl > Archiwizacja - Dyski twarde, SSD, pendrive, karty pamięci > Dyski twarde, SSD - Problemy, porady, software

Dyski twarde, SSD - Problemy, porady, software Tematy dotyczące problemów, porad i oprogramowania przeznaczonego dla dysków twardych oraz SSD.



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 23.08.2010, 19:59   #1
monmar1
Wyjadacz ;)
 
Data rejestracji: 01.11.2005
Posty: 261
monmar1 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Komputer nie widzi dysku zewnętrznego SAMSUNG S2 Portable ?

Mam następujący problem - zakupiłem sobie dysk zewnętrzny SAMSUNG S2 Portable 500GB. Na moim kompie domowym oraz wielu innych dysk ten chodzi bez zarzutów. Natomiast na moim komputerze służbowym system nie widzi tego dysku ( na dysku miga dioda i czuć, że dysk pracuje ). Nadmieniam, że powyższy dysk zewnętrzny sformatowałem do systemu plików NTFS.

Dane tego kompa, na którym dysk nie działa:

System operacyjny Microsoft Windows XP Home Edition
Dodatek Service Pack 3
Typ procesora AMD Duron, 800 MHz (8 x 100)
Nazwa płyty głównej MSI K7T Power/Pro/Pro2/Pro2-A/Turbo/Turbo2/Turbo
Limited Edition
Karta wideo NVIDIA RIVA TNT2 Model 64/Model 64 Pro (32 MB)
Akcelerator 3D nVIDIA RIVA TNT2 M64

Kontroler USB1 VIA VT82C686A USB Universal Host Controller
Kontroler USB1 VIA VT82C686A USB Universal Host Controller
Urządzenie USB Urządzenie kompozytowe USB
Urządzenie USB Urządzenie USB interfejsu HID
Urządzenie USB Urządzenie USB interfejsu HID

PROSZĘ O POMOC - z góry dzięki.
monmar1 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 23.08.2010, 20:06   #2
yahol
Głupi Yasio
 
Avatar użytkownika yahol
 
Data rejestracji: 27.05.2003
Lokalizacja: **.#
Posty: 4,467
yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
Podłącz mu dodatkowe zasilanie, z drugiego portu USB.
Ten pojedynczy nie podaje pełnego napięcia 5V.
__________________
Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn.
******************************************
Monarchista, podstępnie knujący przeciwko Republice i demokracji!
yahol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 23.08.2010, 20:09   #3
monmar1
Wyjadacz ;)
 
Data rejestracji: 01.11.2005
Posty: 261
monmar1 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Ale jak
monmar1 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 23.08.2010, 20:14   #4
siwymariusz
Guru
 
Avatar użytkownika siwymariusz
 
Data rejestracji: 15.06.2002
Lokalizacja: na południu kraju
Posty: 1,479
siwymariusz wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>siwymariusz wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>siwymariusz wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>siwymariusz wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>siwymariusz wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>siwymariusz wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
Cytat:
Napisany przez monmar1 Podgląd Wiadomości
Ale jak
Musisz mieć taki przewód z dwoma wtykami USB z jednej strony i pojedynczym z drugiej .
Ten podwójny wpinasz do gniazd USB w komputerze
siwymariusz jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 23.08.2010, 20:22   #5
monmar1
Wyjadacz ;)
 
Data rejestracji: 01.11.2005
Posty: 261
monmar1 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Spróbuję.
Ale poza tym to dlaczego na innych ( nowszych ) komputerach nie ma tego problemu, nawet podłączając przez przedłużkę kabla USB (1,5 metra) ?

Ostatnio zmieniany przez monmar1 : 23.08.2010 o godz. 20:28
monmar1 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 23.08.2010, 20:49   #6
yahol
Głupi Yasio
 
Avatar użytkownika yahol
 
Data rejestracji: 27.05.2003
Lokalizacja: **.#
Posty: 4,467
yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
Bo maja dobry, stabilny i silny zasilacz.
__________________
Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn.
******************************************
Monarchista, podstępnie knujący przeciwko Republice i demokracji!
yahol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 23.08.2010, 21:45   #7
monmar1
Wyjadacz ;)
 
Data rejestracji: 01.11.2005
Posty: 261
monmar1 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Czy problem rozwiąże kontroler USB 2.0 na PCI - np.

http://allegro.pl/item1184525633_kon..._2_0_ak28.html
monmar1 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 23.08.2010, 22:04   #8
Patrix
Pingwin specjalista.
 
Avatar użytkownika Patrix
 
Data rejestracji: 22.06.2002
Lokalizacja: Central Park
Posty: 15,084
Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Wg mnie to nic nie da.

Ja bym patrzył jakiś aktywny hub usb z własnym zasilaniem...
__________________
amiga500site
Patrix jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 23.08.2010, 23:17   #9
marynarz
Guru
 
Data rejestracji: 01.05.2002
Lokalizacja: Katowice
Posty: 1,634
marynarz niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Ewentualnie poszukaj na plycie glownej zworki ktora przelacza zasilanie portow USB z +5Vsb na +5V.
Na linii +5Vsb jest tylko 2A.
__________________
...El Marinar...
marynarz jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 24.08.2010, 17:03   #10
monmar1
Wyjadacz ;)
 
Data rejestracji: 01.11.2005
Posty: 261
monmar1 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Sprawa załatwiona - podwójne zasilanie pomogło.
Dzięki za pomoc.
monmar1 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 24.08.2010, 17:22   #11
Patrix
Pingwin specjalista.
 
Avatar użytkownika Patrix
 
Data rejestracji: 22.06.2002
Lokalizacja: Central Park
Posty: 15,084
Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Najlepsze lekarstwo.
__________________
amiga500site
Patrix jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 24.08.2010, 23:40   #12
marynarz
Guru
 
Data rejestracji: 01.05.2002
Lokalizacja: Katowice
Posty: 1,634
marynarz niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Do S2 fabrycznie jest kabel z jednym USB wiec to mocno sugeruje niewydolnosc kontrolera. Mialem ich kilka sztuk i nigdy zadnych problemow.
__________________
...El Marinar...
marynarz jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.08.2010, 07:59   #13
siwymariusz
Guru
 
Avatar użytkownika siwymariusz
 
Data rejestracji: 15.06.2002
Lokalizacja: na południu kraju
Posty: 1,479
siwymariusz wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>siwymariusz wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>siwymariusz wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>siwymariusz wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>siwymariusz wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>siwymariusz wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
Cytat:
Napisany przez marynarz Podgląd Wiadomości
Do S2 fabrycznie jest kabel z jednym USB wiec to mocno sugeruje niewydolnosc kontrolera. Mialem ich kilka sztuk i nigdy zadnych problemow.
Zgadza się , też mam dwa takie i kabelki są krótkie i pojedyncze . Problemów też nie mam , ale u kumpli to już różnie bywa. Czyli chyba chodzi o komputery a nie hdd .
siwymariusz jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport

Podobne dyskusje
Dyskusja Autor Forum Odpow. Ostatni Post
Ciekawe powiedzenia, cytaty, śmieszne stwierdzenia andrzejj9 Humor 34 16.03.2019 14:39
Wybór pralki, lodówki, odkurzacza, itp. CIAPEK Off topic 784 23.01.2019 22:37
Funny fotos, kawaly... itp. - jeszcze sie tak nie usmialem :) Kasprzak Humor 4225 11.07.2005 11:59
535 śmiesznych tekstów mallow Humor 6 01.06.2003 15:49


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:54.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions Inc.