Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Dyski twarde, SSD - Problemy, porady, software (https://forum.cdrinfo.pl/f101/)
-   -   Mam problem z HDD ! (https://forum.cdrinfo.pl/f101/mam-problem-hdd-11334/)

Laser 13.10.2002 10:07

Witam !

Mam takie pytanko bo szczerze mówiac nie chce mi się istalowac wszysttkiego od nowa przez moją głupote

Mianowicie czy po odpaleniu tego programu od razu wszystko idzie w historię czy jeczcze jest tam jescze jakis ENTER !?

/||\aster 12.10.2002 19:33

Cytat:

woitas napisa***322;(a)

sprawdz sam... :-D :-D :-D

Dzieki za prog. sproboje pozniej:-D

woitas 12.10.2002 19:25

Cytat:

/||\aster napisa***322;(a)

:) Bardzo prosze tez o programik :)
mayami@interia.pl
Jeszcze jedno pytanie, jak szybko ten programik kasuje zawartosc i czy naserio na AMEN kasuje.

sprawdz sam... :-D :-D :-D

woitas 12.10.2002 19:25

poszedl na maila. jak na razie dziala tylko pod 9x (sorki).

Laser 12.10.2002 15:55

Witam !

Ja tesh poproszę " tak z ciekawości" :-D

Prosze kliknąć na " Laser " - na dole.

Druss 11.10.2002 23:14

Jak na amen i nie da sie tego potem odzyskac to tez bym prosil drussio@poczta.onet.pl

/||\aster 11.10.2002 23:02

Cytat:

woitas napisa***322;(a)
mam jeszcze programik, ktory po kliknieciu kasuje zawartosc twardziela na amenek. trzeba na nowo zakladac partycje.
niezle w razie nalotu (w czasie, kiedy komp na chodzie, a my w jego poblizu) :P :P :P

:) Bardzo prosze tez o programik :)
xxx@interia.pl
Jeszcze jedno pytanie, jak szybko ten programik kasuje zawartosc i czy naserio na AMEN kasuje.

+++LeWaP+++ 11.10.2002 22:58

dzięki wszystki za pomoc będę próbował i dam znać co wyszło :)

PS. Spr. już kable. Na pewno nie pamięć! Jest "agresywnie" ustawiona w biosie, ale to cały czas działało, a poza tym winme na drugim hdd działa bez problemu i nic się nie sypie.

+++LeWaP+++ 11.10.2002 22:46

Cytat:

woitas napisa***322;(a)
mam jeszcze programik, ktory po kliknieciu kasuje zawartosc twardziela na amenek. trzeba na nowo zakladac partycje.
niezle w razie nalotu (w czasie, kiedy komp na chodzie, a my w jego poblizu) :P :P :P

:) prosze na maila :)

lewap3@tlen.pl

Czy ten program kasuje wszystkie typy partycji ?

woitas 11.10.2002 21:42

woitas 11.10.2002 21:40

Ilość załączników: 1
Cytat:

woitas napisa***322;(a)
zamieszczam w zalaczniku program
cholera, nie dolaczyl baran...

woitas 11.10.2002 21:39

zamieszczam w zalaczniku program

woitas 11.10.2002 21:36

jesli by sie czepiali mnie przepusclbym go wcdlear'em. jesli ci wywali bledy, to moga ci nagwizdac. musza ci go wtedy wymienic (pod warunkiem, ze sa to bledy tzw. fizyczne).

inny sposob to owinac w recznik i trzasnac o podloge. tylko tak, zeby nie byl obity (rzuc go na plask)

surff 11.10.2002 17:28

Swego czasu dobijałem 20GB Barracudę aby mi ją wymienili na 40. Zrobiłem to w prosty sposób : podczas formatowania robisz sobie "shaker" z tego hadeka.Można też użyć zapalniczki lub zamrażalnika, ale to jeśli potrząsanie podaczas formatu nie poskutkuje. Spróbuj :-)

esem 11.10.2002 17:09

Miałem kiedyś podobne objawy jak na załączonym obrazie.
Raz przyczyną była płyta główna a rczej jej współpraca z pamięcią. Pamięć nie przechodziła testu na pewnych ustawieniach BIOSu (agresywnych). Wymiana płyty załatwiła problem.
Drugi raz była winna taśma (80 żył - jest to bardzo delikatne). Sprawdź taśmę, spróbuj na innej.
Stawiam jednak na taśmę, potem na dysk.
Dysk możesz bardzo dokładnie zdiagnozować ale bedzie to makabrycznie długo trwało. Z młodości pamiętam (i mam dyskietki) coś takiego jak NU 5.0. Tam był taki program do katowania HDD ale Twój dysk jest za duży.
Niech moc będzie z tobą. 8) 8)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:53.