![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Dyski twarde, SSD - Problemy, porady, software Tematy dotyczące problemów, porad i oprogramowania przeznaczonego dla dysków twardych oraz SSD. |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
eŁDeZet Ma(j)ster
Data rejestracji: 05.04.2005
![]() ![]() ![]() ![]() |
Nie można zainicjować dysku (400GB PATA i Win7 x64)
Witam, ostatnio zmieniłem komputer ze starego szrota na All-In-One'a i chciałem mieć dostęp do danych ze starych dysków, więc wygrzebałem przejściówkę PATA/SATA->USB, wymontowałem zasilacz ze starego kompa, zwarłem piny startowe żeby działał bez mobo i podłączyłem pierwszy dysk SATA (1.5TB). Wszystko chodzi elegancko. Natomiast gdy podłączam drugi dysk PATA (400GB) (pojedynczo - w jednej chwili do przejściówki podłączony jest tylko 1 dysk) to nie mogę go uruchomić. Jest widoczny w "Zarządzaniu dyskami" jako nieznany ze znakiem zapytania i Windows informuje mnie, że muszę go zainicjować, więc próbuje ale po chwili wyskakuje mi komunikat "Urządzenie nie jest gotowe". Przypominam, że na tej samej przejściówce z dyskiem SATA nie mam takich problemów. Myślałem też, że być może dysk lub przejściówka jest uszkodzona ale inny dysk PATA na niej działa a sam dysk PATA (400GB) w starym kompie śmiga aż miło. Skanowałem też go Victorią i nie znalazła żadnych błędów, SMART też jest ok. Hasła raczej na nim nie mam bo w biosie nigdy nie zakładałem hasła a Victoria pokazuje komunikat "Security: Off, frozen".
Dysk to Seagate ST3400633A W skrócie chodzi mi o to, że chciałbym go uruchomić pod All-In-Onem ![]()
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Szukam Pracy | zick | Humor | 60 | 07.12.2024 16:57 |
nie pojawia się ikona dysku wymiennego | magda02116 | Pamięć przenośna, pendrive, karty pamięci, dyski USB | 1 | 14.04.2009 14:05 |
Nie można utworzyć struktury dysku? | fiord | DVD-Video | 4 | 10.11.2006 15:06 |
nie dziala nagrany plik | MrBiedrona | Napędy optyczne DVD | 17 | 22.10.2005 15:57 |