![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Dyski twarde, SSD - Problemy, porady, software Tematy dotyczące problemów, porad i oprogramowania przeznaczonego dla dysków twardych oraz SSD. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Uczeń
Data rejestracji: 10.01.2009
![]() |
![]()
Witam!
![]() Mam poważny problem z którym sam nie mogie dać sobie rady ![]() Posiadam dysk Sata 400GB i mam go podzielonego na 3 partycje. Dwie z nich są typu dysk logiczny a jedna typu partycja podstawowa. Na jednej partycji z typu dysk logiczny mam ważne dla mie żeczy. Dwie pozostałe partycje chciałbym połączyć ale nie wiem jak!? ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Zdezorientowany
Zlotowicz
Data rejestracji: 08.05.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Zrób screena z
Panel sterowania -> Narzędzia administracyjne -> Zarządzanie komputerem -> Magazyn -> Zarządzanie dyskami i wtedy napisz co chcesz z czym połączyć. Na początek dobrze by było napisać jaki masz system operacyjny. aha, następnego posta przejedź czymś do sprawdzania błędów ortograficznych. Ostatnio zmieniany przez pops : 10.01.2009 o godz. 23:26 |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Uczeń
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
( o )( o )
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Always newbie
Data rejestracji: 14.11.2003
![]() ![]() ![]() ![]() |
Kod:
[ IMG]http://forum.cdrinfo.pl/G:\bez tytułu.bmp[/IMG ] A teraz posuń się trochę i zrób miejsce, bo muszę usiąść przy Twoim kompie, żeby zobaczyć tę fotkę ![]()
![]() |
#7 |
Guru
Data rejestracji: 07.01.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
![]() |
#8 |
Uczeń
![]() |
Jestem początkujący na forum więc...
Ale teraz wiem jak wstawić Scrn... A jeśli chodzi o problem to już go sam rozwiązałem ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Głupi Yasio
Data rejestracji: 27.05.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Warto napisac jak! moze sie przydac innym i rozjasni nam w glowach, o co tak naprawde chodzilo.
Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn. ****************************************** Monarchista, podstępnie knujący przeciwko Republice i demokracji! |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Guru
Data rejestracji: 05.11.2004
Usunac 2 partycje i stworzyc 1. Da sie nawet przez instalator XP>
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Głupi Yasio
Data rejestracji: 27.05.2003
Jak rozumiem, chodzilo o usuniecie i scalenie aktywnych partycji, nie tracac danych.
Albo zle przeczytalem, zrozumialem.
Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn. ****************************************** Monarchista, podstępnie knujący przeciwko Republice i demokracji! |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Guru
Ja zrozumialem tak ze na 1 sa wazne rzeczy a reszta nie jest wazna
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Uczeń
![]() |
![]()
Jeśli chcemy połączyć dwie partycje o różnych typach np. dysk logiczny i partycja podstawowa potrzebny jest nam program do zarządzania zasobami dyskowymi, polecam: EASEUS Partition Manager Home Edition 1.6.4 [Aplikacja do zarządzania partycjami dysku twardego. Pozwala na zmiany rozmiarów partycji, tworzenie nowych, przesuwanie, formatowanie czy ukrywanie już istniejących. Obsługuje również partycje RAID.]
Pobierz: http://www.idg.pl/ftp/pobierz/pc/18347.html Gdy mamy zainstalowany program jedną z partycji musimy usunąć, wszystko, co było na danej partycji zostanie usunięte, partycja zamieni się na obszar niepodzielony na partycje lub na wolne miejsce. Partycje, którą chcemy poszerzyć klikamy na nią i wybieramy z memu podręcznego rozszerz, wtedy automatycznie zmienia się typ partycji na ten typ, jaki ma partycja, którą rozszerzamy. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Guru
Pytanie: chciales zachowac ta 2 partycje (dane na niej czy nie)?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Uczeń
![]() |
Tak
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Dysk do notebooka i obudowa na dysk 2,5 cala | andrzejj9 | Dyski HDD, SSD - Opinie, testy i recenzje | 47 | 20.08.2008 08:39 |
Jak Podzielic Nowy Dysk ... partycj tylko na Win XP??? | shuma02 | Off topic | 24 | 16.01.2005 15:56 |
nowy dysk i co... ?? :( | Zelea | Off topic | 16 | 13.12.2004 22:35 |
Jak odzyskać skasowane pliki na CD-RW | Jozgaw | Napędy optyczne CD | 7 | 21.06.2004 08:31 |
Dysk twardy psuje się od nieużywania? | puch | Off topic | 5 | 03.12.2003 10:17 |