![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Dyski twarde, SSD - Problemy, porady, software Tematy dotyczące problemów, porad i oprogramowania przeznaczonego dla dysków twardych oraz SSD. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 16.02.2009
![]() |
Obudowa/adapter do dysku Toshiba MK2552GSX
Witam serdecznie.
Mój problem jest taki: Mam (a raczej miałem) dysk zewnętrzny, w którym "środek" był taki jak w nazwie tematu. Pewnego dnia kabel przestał łączyć, ale zginałem go i jakoś działał, do czasu, gdy zrobiło się zwarcie i się przetopił i jak łatwo się domyśleć przestał działać. Wyjąłem dysk z obudowy, podłączyłem do komputera - działa. Gdy próbuję podłączyć do adaptera (na zdjęciach) inny kabel USB to dysk się kręci, ale go nie wykrywa (poprzedni kabel był ekranowany, może to tego wina). Teraz nie wiem skąd wytrzasnąć taki kabelek (o ile adapter dobrze działa) lub gdzie kupić taki adapter (nie musi pasować do obudowy), bo szukałem na allegro i nie znalazłem żadnego z takim złączem. Zależy mi jeszcze na tym, aby zadziałało na USB 1.1 bez sterowników (bo będzie służyć do oglądania filmów przez PS2). Fotki: ![]() ![]() ![]() Z góry dziękuję za pomoc. Ostatnio zmieniany przez kamiltbg : 20.03.2010 o godz. 18:50 |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Guru
Data rejestracji: 05.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
http://www.allegro.pl/search.php?utm...string=usb+ata tu masz mnostwo takich adapterow z wlasnym zasilaniem, wiec nie powinno byc problemu z dyskiem 3,5"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
![]() |
No jest dużo, napisali, że obsługuje SATA, ale nic nie wspominają o SATA II.
Np. ten: http://www.allegro.pl/item954413355_...ui_gratis.html Ostatnio zmieniany przez kamiltbg : 20.03.2010 o godz. 19:25 |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Guru
Data rejestracji: 05.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ale czesc obudowy ktora pokazales jest ATA na USB? To w koncu jaki masz dysk?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
![]() |
Dysk jest SATA II dokładnie taki: http://dyski.cdrinfo.pl/dyski/368-To...-250-8-SATA-II i na tej przejściówce, której zdjęcia dałem śmigał (bo był kupiony w obudowie z tą przejściówką).
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Nowy na forum
![]() |
Gdyby ktoś potrzebował, to tamten adapter działa z tym dyskiem
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 26.04.2011
![]() |
witam moze chcialbys sprzedac ten adapter pokazany na zdjeciu?
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Testy HDD S.M.A.R.T. HDTune | Patrix | Dyski twarde, SSD - Problemy, porady, software | 147 | 07.11.2023 19:49 |
Przydatne artykuły, rozwiązania Tips & tricks > Win 2000/XP/2003 | Eliasz | Komputery - oprogramowanie i sprzęt | 14 | 28.09.2008 23:44 |
Laptop Toshiba i naped DVD Toshiba - padł po flashu biosu? | dread_darecki | Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych | 1 | 04.01.2007 08:13 |
Jak odzyskać skasowane pliki na CD-RW | Jozgaw | Napędy optyczne CD | 7 | 21.06.2004 08:31 |
Znacie jakies przdatne komendy z wiersza poleceń ?? | Laser | Off topic | 30 | 20.03.2003 23:20 |