![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Dyski twarde, SSD - Problemy, porady, software Tematy dotyczące problemów, porad i oprogramowania przeznaczonego dla dysków twardych oraz SSD. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 17.02.2003
![]() ![]() |
Jaka kieszeń zewnętrzna do HDD?
Witam!
Jaką polecilibyście kieszeń zewnętrzną do HDD na USB i SATA? Dysk w kieszeni będzie używany jako magazyn i będzie uruchamiany sporadycznie do przekopiowania danych lub ich czasowego podglądu. Na pewno nie będzie za każdym razem użytkowany z komputerem. Chieftec ma fajną obudowę ![]() sam miałem okazję ją użytkować, ale nie wiem czy koniecznie trzeba płacić za nią aż tyle kasy skoro są i tańsze sprzęty a ja jak napisałem z tego dysku nie będę korzystał nagminnie, że tak to nazwę ![]() Macie jakieś propozycje? Znalazłem też np. Pentagrama za 88 zł: http://tryton.com.pl/Start.asp?page=...Fidtow%3D18201 pozdr i dziękuję za opinie
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Always newbie
Data rejestracji: 14.11.2003
![]() ![]() ![]() ![]() |
Na pewno chcesz obudowę?
Jak nie do noszenia, to ja bym brał stację - np. Welland ME-601J. Ja coraz mniej rzeczy wrzucam na płytki. Jak chcesz obudowę, to ja miałem kilka - z których podobny Chieftec (tylko na ATA) bił wszystkie na głowę jakością wykonania. Nieźle też odprowadza ciepło - żadnych problemów z nim nie miałem. Ja teraz używam wyprowadzenia w panelu - zasilanie i sygnał zwykły SATA (nawet nie SATA) i sobie podpinam w razie potrzeby dyski bez żadnej obudowy czy stacji dokującej. Generalnie - jak znajdziesz sposób, to duuużo szybciej jest przez SATA/eSATA.
Ludzie tak bardzo lubią oszukiwać się wzajemnie, że wymyślili rząd, by robił to za nich. WAŻNE Ostatnio zmieniany przez Wawelski : 24.03.2009 o godz. 00:20 |
|
|
|
|
|
#3 |
|
CDRinfo VIP
![]() ![]() |
stacja dokująca też fajny motyw, przyznaje. Ale jednak zależy mi też na możliwości "noszenia" dysku.
Chyba jednak kupię tą Chiefteca. Wawel a znasz firmę 4World? http://www.4world.pl/categories/product/72/435 Trochę tańsze od Chiefteca
|
|
|
#4 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 13.02.2005
![]() |
Ja zawsze byłem bardzo zadowolony z produktów CHIEFTEC'a. Kilka lat wstecz kupiłem obudowę do kompa. Ostatnio - obudowę zewnętrzną Black Box CEB-25s do dysku 2,5" (e-SATA/USB). Na wyposażeniu dodają nawet śledzia do komputera stacjonarnego jako przejściówkę SATA -> e-SATA. Warto wydać parę groszy więcej i mieć porządny sprzęt.
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Always newbie
4World nie znam.
Z własnego doświadczenia polecić mogę tylko Chiefteca. A z opinii zasłyszanych to Wellanda. A oszczędzanie odradzam - kilka sprzętów do podłączania ATA do USB mi padło w tym jeden razem z dyskiem (dobrze, że dysk był już wiekowy i tylko do przenoszenia).
|
|
|
#6 |
|
CDRinfo VIP
![]() ![]() |
biore Chiefteca
, dziękuję za opinie.P.S. Temacik niech zostanie. Przyda się innym.
|
|
|
#7 |
|
CDRinfo VIP
![]() ![]() |
ostatnie opinie o tej kieszeni mnie przerażają :/
wszystkim się pali zasilacz, a później dysk http://www.sklep.komputronik.pl/Dysk...elny,id,41506/
|
|
|
#8 |
|
Always newbie
Czyżby Chieftec oszczędzał i schodził na psy? Zasilacz do mojej mam 2A i 12V czyli 24W max.
A tam piszą, że 0,8A? Jak to dla 12V to to jakaś porażka - aż nie wierzę. U mnie pisze też, że max 1A dla 230V - ale nie wiem, jakie to może mieć znaczenie dla bezpieczeństwa, bo może świadczyć jedynie o skuteczności zasilacza (a i to po głębszych wyliczeniach mocy czynnej, biernej itd. prądu przemiennego, żeby wyjść na moc prądu stałego na wyjściu).
|
![]() |
|
|
Podobne dyskusje
|
||||
| Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
| Zewnętrzna kieszeń i HDD 250GB - ? | Matefusz | Dyski twarde, SSD - Problemy, porady, software | 7 | 23.04.2006 21:30 |
| Zewnetrzna nagrywarka na USB2.0 i HDD w jednym ??? | jarogti | Napędy optyczne CD | 0 | 17.09.2003 20:51 |
| Kieszeń do hdd!!!!!!!! | Paazik | Off topic | 3 | 30.08.2003 15:24 |
| Kieszeń do HDD | darsoon | Dyski twarde, SSD - Problemy, porady, software | 18 | 15.05.2003 16:45 |
| tandetna kieszen hdd | IGI | Napędy optyczne CD | 3 | 12.03.2002 22:35 |