![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Dyski twarde, SSD - Problemy, porady, software Tematy dotyczące problemów, porad i oprogramowania przeznaczonego dla dysków twardych oraz SSD. |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 07.03.2012
![]() |
Crucial mx200 - problem ale czy z nim ?
Kupiłem ostatnio dwa nowe dyski ssd. Jeden poszedł do starego kompa a drugi do nowszego.Ten z którym jest problem to Crucial mx200 i siedzi w nowszym kompie.Myślę że problemem nie jest sam dysk a jego podłączenie i zastanawiam się co mogłem schrzanić.Dysk działa prawidłowo i mam na nim różne gry i programy ale od chwili gdy go podłączyłem a bynajmniej tak mi się wydaje że od tego czasu jest problem z uruchamianiem kompa.
Włączam i pojawia się komunikat żeby nacisnąć F1 w celu zresetowania ustawień biosu. Dziwne bo ustawiałem żeby boot był z mojego starszego dysku który tam siedzi a więc Ocz vertex4 - na nim jest system. Po wyjściu z biosu system uruchamia się normalnie i wszystko działa.Nawet gdy wyłączę kompa z sieci i włączę ponownie to jest ok. Jednak następnego dnia (gdy minie te kilkanaście godzin) podczas włączania jest ten sam komunikat. Stawiałbym że to coś z baterią na płycie głównej ale ustawienia biosu są zapamiętywane a godzina i data jest prawidłowa. Zastanawiam się czy problemem nie jest tu wyłączenie przeze mnie w windowsie hibernacji ale to chyba nie powinno mieć wpływu ? Może coś z sata 3 ? Ta płyta ma 4 x sata 3 i wszystkie są zajęte. Ocz vertex 4 jest tak jak był od początku w tym samym sata 3, dysku hdd seagate 2TB też nie ruszałem i też jest tak jak był w sata 3 a tego Crucial mx200 podłączyłem pod kolejny wolny sata 3. No ale może ma to jakieś znaczenie i może komp podczas uruchamiania szuka systemu właśnie na tym crucialu ?? Płyta główna to asus P8Z77-V pro z najnowszą wersją biosu 2104 https://www.asus.com/pl/Motherboards/P8Z77V_PRO/ OCZ Vertex 4 128GB systemowy z win 7 Seagate 2 TB - na dane Crucial mx200 250 gb - na gry Boot menu w uefi bios wygląda tak P2 ocz vertex4 P1 seagate hdd P2 crucial mx200 P6 pioneer bdr207d P3 ihas124F Domyślacie się co mam źle podłączone ? Ostatnio zmieniany przez dune2 : 12.05.2016 o godz. 19:17 |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Przeróbka PS2 ale czym - Modbo760 czy Ripper3 | swiatus85 | Hardware | 11 | 03.02.2008 12:04 |
O TMPGEnc raz jeszcze...problem z .vdr ale......... | Narquath | DVD-Video | 5 | 25.03.2007 22:38 |
problem z czerwoną płytką sony ALE INNY!!! | janaj | DVD-Video | 7 | 23.02.2007 08:22 |
Canon S2 IS - problem czy to normalny obiaw? | ZbigNieff | Fotografia | 11 | 08.08.2006 09:04 |
Problem, ale czy da sie go rozwiązać. | kutkus | Napędy optyczne CD | 2 | 08.02.2003 15:24 |