![]() |
Cytat:
Cytat:
Ja jednak zachęcam Ciebie do zabawy i nauki. Zrozumiesz wtedy, że my informatycy bierzemy kupę siana za coś czego każdy może się nauczyć w dwa wieczory. Tylko pamiętaj o kopii swoich ważnych danych, niekoniecznie na dysku na którym się bawisz. ;] - - - Aha, i nie chwal się tak tym pirackim Kasperskim. ;p |
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
;-) |
Mac ma TimeMachine i opcje przywrócenia systemu z Time Machine razem z danymi, programami, ustawieniami, tapetami, oraz wszystkim co sobie wyraźnie zażyczysz.
Albowiem między Maciem a Windowsem,jest taka różnica jak miedzy "Maluchem" a Mercedesem. (dla niekumatych - ordynarna prowokacja, aby wywołać awanturę i piane na ustach osób nie posiadających podstawowej wiedzy na temat komputerów Apple) :) |
Panowie, znowu potrzebna mi Wasza pomoc!
BIOS przestał mi wykrywać dysk SATA. Tzn. wykrywa go, ale źle (widzi go jako 32-megowy, a dysk ma 1 TB). Windows tak samo (widział go jako 7,88 GB dopóki nie usunąłem z niego partycji). Szlag by to! Trzeba powiedzieć, że w międzyczasie bawiłem się trochę sterownikami (nie wiem, czy przypadkiem nie usunąłem sterów od SATY), uaktualniałem BIOSa (Award Modular v6.00PG z wersji F1 do najnowszej F9g) i padł mi system stawiany właśnie na tym nowym dysku. Próbowałem już: - podłączania pod drugi kontroler na płycie głównej (mam dwa) - przywracania BIOSA do starej wersji - klikania autowykrywania HDD; tutaj efekt był dwojaki w zależności od wersji BIOSa - w F9 nie działo się nic, a w F1 wyświetlała się literka ***946; . - próbowania wszelkich konfiguracji ustawień z "SATA" w nazwie :haha: Płyta główna: Gigabyte GA-K8NSC-939 (na stronie Gigabyte wyszukajcie pod Socket 939 -> NVIDIA nForce3 250Gb; ja nie mogę zamieszczać linków) W tym momencie operuję na starym dysku PATA (WD 1600JB-00GVC0) z Windowsem XP SP3. Liczę na Was! PS Cytat:
Próbowałem już: - Instalować Windows ze zintegrownymi sterownikami SATA (integracja programem nLite) Zdjęcia z BIOSu:
Nie jestem w stanie stwierdzić, co było bezpośrednią przyczyną, ale kolej rzeczy była taka, że najpierw padł system, a przy reinstalacji instalator nie potrafił już poprawnie rozpoznać dysku. Próbowałem już: - Resetować BIOS Nie pomaga :( |
Kupiłem dysk HD103SJ i chcę go podłączyć do kompa. Ustawiłem w biosie, dysk jest wykrywany ale Windows 7 go nie widzi. Znaczy chyba coś tam wykrył bo instalował jakieś stery ale menadżer dysków go nie widzi i nie mogę go sformatować i zainicjalizować.
Czy ktoś wie jak to zrobić? |
Ilość załączników: 2
|
Dysku tam nie ma - ani w menadżerze urządzeń ani w zarządzaniu dyskami - jak by były to bym sobie poradził. Szukam sposobu jak odnaleźć ten dysk.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 02:13. |