![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Dyski twarde, SSD - Problemy, porady, software Tematy dotyczące problemów, porad i oprogramowania przeznaczonego dla dysków twardych oraz SSD. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
|
|
#16 |
|
Pa rampamer
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 24.10.2006
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Chociaż ostatnio kolega poszedł do sklepu z uszkodzonym WD w trzecim roku gwarancji i mu przyjęli. Nawet paragon nie był potrzebny.
Sklep po takim czasie już nie musi pomóc, ale przy odrobinie szczęścia mogą się tym zająć, więc można spróbować. Jeśli nie wyjdzie, to trzeba wysyłać samemu.
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
ZnakJaworznickiegoBikera
Data rejestracji: 22.03.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
bo nie musieli wysylac na swoj koszt ;]
Tanie konta shell, www, php, sql - info priv Moj kanal Youtube /msg demek at freenode // Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 08.11.2010
![]() |
ale jaja chciałem przekopiować rano dane z segate na raida z tych 2 dysków i co?
I partycja, gdzie były wszystkie dane znikneła... już nie mam siły do tych dysków twardych... . W jaki sposób da się to odyskać? |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Jukebox Hero
Data rejestracji: 17.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
niestety jest tylko jeden sposób - robić backupy!
Ostatnio kupiłem sobie nawet dysk zewnętrzny Verbatima 500GB praktycznie tylko do backupów. Nie wyobrażam sobie ratowania 50GB zdjęć itd z wielu lat. Mam je nagrane 3 razy (2 hdd i płyty scratchproof+ecc). Ale jestem mądry po szkodzie, bo już 2 razy miałem nieprzyjemną sytuację (raz z winy "niezapowiedzianego" padu silniczka w hdd, raz bład ludzki). @wojtasssslg Jeżeli dysk nie był w raid i "wygląda na sprawny", tzn kręci sie i bios go widzi, to możesz spróbowac programem do ratowania danych, np darmowym PCI inspector file recovery. Taki program potrafi "przeczesać dysk" w poszukiwaniu zaginionych partycji i plików. Oczywiście troche to może potrwać. Ostatnio zmieniany przez sobrus : 23.11.2010 o godz. 10:48 |
|
|
|
![]() |
|
|
Podobne dyskusje
|
||||
| Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
| Testy HDD S.M.A.R.T. HDTune | Patrix | Dyski twarde, SSD - Problemy, porady, software | 147 | 07.11.2023 20:49 |
| Przydatne artykuły, rozwiązania Tips & tricks > Win 2000/XP/2003 | Eliasz | Komputery - oprogramowanie i sprzęt | 14 | 28.09.2008 23:44 |
| Pomoc w wyborze dysku twardego | pablocoo | Off topic | 35 | 18.04.2005 21:53 |
| Jak odzyskać skasowane pliki na CD-RW | Jozgaw | Napędy optyczne CD | 7 | 21.06.2004 08:31 |
| Znacie jakies przdatne komendy z wiersza poleceń ?? | Laser | Off topic | 30 | 21.03.2003 00:20 |