![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Dyski twarde, SSD - Problemy, porady, software Tematy dotyczące problemów, porad i oprogramowania przeznaczonego dla dysków twardych oraz SSD. |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 18.11.2010
![]() |
Samsun SP1614N - nie widzi w biosie.
Witam!
Mam Samsunga SP1614N od pewnego czasu dysk nie jest wykrywany w biosie ale nie dawało mi to spokoju, że dysk tak po prostu padł więc zacząłem kombinować podpinać go w różnych kombinacjach i kilka razy udało mi się go uruchomić. SMART pokazuje status dobry. A na koniec znalazłem jedyną słuszną kombinację. Słuszna kombinacja: 1.Dysk(master) podpięty jedną taśmą z DVD(slave) 2.Dysk i DVD bierze napięcie z "jednego" kabelka, który wychodzi z zasilacza. 3.Do DVD musi być włożona jakaś płytka. 4.Uruchamiam kompa, bios nie wykrywa dysku ale w DVD zaczyna się kręcić płytka. 5.Robię reset płytka w DVD cały czas się kręci i wtedy dysk jest widziany w biosie. Próbowałem uruchomić dysk w 5 innych komputerach i bios nie widzi dysku. Nie próbowałem tej opcji z płytką w napędzie bo na to wpadłem dopiero wczoraj. Macie jakieś teorie spiskowe o co chodzi ? ![]() Ostatnio zmieniany przez luk4sz : 18.11.2010 o godz. 09:07 |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Polskie Radio BIS upadło - Czyli cenzure w Polsce czas zacząć... | Qbi@k | Off topic | 73 | 03.10.2013 18:16 |
Kopiowanie DVD - ciekawy problem | Coppermine | Napędy optyczne DVD | 8 | 09.03.2009 19:32 |
11 Wrzesnia WTC | andy | Off topic | 51 | 22.11.2006 21:34 |
Smieszna mp3. "Infi" gra w Quake 3. | /||\aster | Off topic | 3 | 02.01.2004 19:26 |