![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Dyski twarde, SSD - Problemy, porady, software Tematy dotyczące problemów, porad i oprogramowania przeznaczonego dla dysków twardych oraz SSD. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Godzina 5-ta minut 30-ści
Data rejestracji: 06.10.2002
![]() |
SSD M. 2 do płyty głównej MSI B75MA-E33
Witam.
Ponownie mam zagwozdkę z dyskiem SSD. Otóż chcę kupić SSD ze złączem M. 2. Płytę główną mam, jak w tytule.. Specyfikacja poniżej : https://www.morele.net/plyta-glowna-...ma-e33-492767/ Wiem, że potrzebny jest adapter. Pytanie czy to zadziała, a jeżeli tak to czy SSD osiągnie maksymalne parametry.? Podobno przy stosowaniu adapterów są problemy z przerwania. Wysłane z mojego BLA-L29 przy użyciu Tapatalka
Pozdrawiam. Lepiej powiedzieć: "To interesujące, co mówisz" zamiast "Co Ty pie...lisz" Lepiej powiedzieć: "Chyba powinieneś to przemyśleć" zamiast "No i weź tłumacz *****owi" Lepiej powiedzieć: "Raczej nie zrobisz tego w ten sposób" zamiast "I tak do zaje...ania, całe życie z kretynami" Ostatnio zmieniany przez madmax2 : 10.04.2019 o godz. 21:23 |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
![]() Data rejestracji: 26.10.2008
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
A nie lepiej zamiast kombinacji zapodac normalny ssd sata3 ?
![]() |
#3 |
![]() |
Komputer używa syn do gier. Wydajność ma znaczenie. Procek - i7-jest na tyle wydajny, że w połączeniu z GeForce 1080 i 16 GB RAM najnowsze Metro chodzi na pełnych detalach.
Wymianę procka i płyty planuje za jakiś czas. Obecnie w kompie jest SSD 128 GB Samsunga. Jak mam wydać ~ 700 PLN na 1 TB to wolę wziąć wydajniejszy M. 2. Wysłane z mojego BLA-L29 przy użyciu Tapatalka
Pozdrawiam. Lepiej powiedzieć: "To interesujące, co mówisz" zamiast "Co Ty pie...lisz" Lepiej powiedzieć: "Chyba powinieneś to przemyśleć" zamiast "No i weź tłumacz *****owi" Lepiej powiedzieć: "Raczej nie zrobisz tego w ten sposób" zamiast "I tak do zaje...ania, całe życie z kretynami" |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
Jak bedziesz zmieniac chetnie odkupie , zalezy jaki tam masz
![]() https://www.amazon.co.uk/Samsung-MZ-...gateway&sr=8-1
![]() |
#5 |
![]() |
Stąd:
https://www.x-kom.pl/p/485958-dysk-s...n100-2280.html M. 2 są droższe. Wysłane z mojego BLA-L29 przy użyciu Tapatalka
Pozdrawiam. Lepiej powiedzieć: "To interesujące, co mówisz" zamiast "Co Ty pie...lisz" Lepiej powiedzieć: "Chyba powinieneś to przemyśleć" zamiast "No i weź tłumacz *****owi" Lepiej powiedzieć: "Raczej nie zrobisz tego w ten sposób" zamiast "I tak do zaje...ania, całe życie z kretynami" |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
To chyba juz drozszego sklepu sie znalezc nie dalo
![]()
![]() |
#7 |
![]() |
Napiszę w szerszym kontekście. Syn za rok kończy 18 lat, a za dwa pewnie wybędzie z domu. Mam nadzieję przejąć komputer celem maniakalnego grania w odmóżdżające gry FPP z gatunku Call of Duty itp.
![]() W związku z tym że syn ma urodziny pomyślałem, że kupię tego SSD co by mieć i dla siebie kiedyś. Podsumowując udzielenie mi dobrej rady leży w interesie nas obu. Ja kupię sobie nowy dysk, a Ty będziesz mógł odkupić ode mnie ten stary. Biorąc pod uwagę aktualne ceny SSD i to, że ten stary dysk ma pojemność 128 GB (albo 120 nie pamiętam dokładnie) to cena wyjdzie, jak za flaszkę dobrej wódki, z kosztami przesyłki włącznie ![]() Ten stary SSD to Samsung 840, albo 850 chyba PRO, ale może też EVO. Jak syn mnie puści do kompa sprawdzę. Oczywiście można podpiąć SSD o większej niż obecny pojemności na SATA III, ale chodzi mi o wydajność. Zapytam jeszcze o jedno. Jeżeli zostawię obecny SSD na system - tylko wtedy nie będę mógł go opchnąć ![]() A tak to wygląda na YT: https://www.youtube.com/watch?v=gx45bNfkARM
Pozdrawiam. Lepiej powiedzieć: "To interesujące, co mówisz" zamiast "Co Ty pie...lisz" Lepiej powiedzieć: "Chyba powinieneś to przemyśleć" zamiast "No i weź tłumacz *****owi" Lepiej powiedzieć: "Raczej nie zrobisz tego w ten sposób" zamiast "I tak do zaje...ania, całe życie z kretynami" Ostatnio zmieniany przez madmax2 : 11.04.2019 o godz. 20:50 |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Moderator
Mi sie rozchodzilo o plyte i procek w kontekscie zakupu
![]() ![]()
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Jaka pamięć do takiej płyty. | wrobelj | Komputery - oprogramowanie i sprzęt | 1 | 01.01.2014 22:02 |
Czy kupno nowej płyty głównej powoduje również to że muszę zmienić obudowę ? | krzpac | Off topic | 18 | 29.07.2002 20:48 |
Zepsuł mi się zasilacz AT po tym, jak podłączyłem odwrotnie wtyczki do płyty głównej | ZiP | Off topic | 8 | 26.06.2002 11:48 |
Wymiana Biosu z płyty głównej | mario1976 | Off topic | 12 | 21.06.2002 11:00 |
szukam opisu płyty głównej Abit SA6 | wojzuk | Off topic | 1 | 24.05.2002 23:14 |