Powrót   Forum CDRinfo.pl > Archiwizacja - Dyski twarde, SSD, pendrive, karty pamięci > Dyski twarde, SSD - Problemy, porady, software

Dyski twarde, SSD - Problemy, porady, software Tematy dotyczące problemów, porad i oprogramowania przeznaczonego dla dysków twardych oraz SSD.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 07.11.2010, 21:01   #1
marnyr
Nowy na forum

Data rejestracji: 07.11.2010
marnyr w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
RAID 0/RAID MATRIX - ocena sprzętu do macierzy

witam, zamierzam wykonać macierz Raid 0 (wzg. Raid Matrix), ponieważ czytałem, że nie wszystkie dyski dobrze w niej pracują, podobnie kontrolery są lepsze i gorsze, proszę o ocenę mojego sprzętu: dyski WD 6400 AAKS szt. 2, płyta główna DFI BI P45 z mostkiem ICH10R, teraz kontroler Raid (nie wiem czy dobrze podaję za Everestem w zakładce urządzenia PCI/JMicron JMB368 SATA-II RAID Controller-Typ magistrali PCI Express 1.0 x1) ale mam też w zakładce Windows sterowniki urządzeń/kontrolery SCSI i RAID/Opis sterownika A2MNZYKQ IDE Controller, sprawdzałem też w Biosie Raid-mam sterowniki Intel Matrix Storage Manager v8.5.0.1030, nie będę ściemniał, nie bardzo wiem które dane określają typ kontrolera, w ogóle dopiero zaczynam z Raid-em dlatego proszę o wyrozumiałość, pozdrawiam
marnyr jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  

Twoje uprawnienia: