![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Dyski twarde, SSD - Problemy, porady, software Tematy dotyczące problemów, porad i oprogramowania przeznaczonego dla dysków twardych oraz SSD. |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Zdezorientowany
Zlotowicz
Data rejestracji: 08.05.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Prędkość dysku zależna od FSB ?
Przez przypadek zrobiłem test dysku po zmianie taktowania FSB, wynik był odbiegający od normy, więc zacząłem się zastanawiać dlaczego. Zanim wpadłem na to, że to po zmianie FSB trzy razy winde z obrazu stawiałem z różnymi sterownikami.
Tak wygląda przykładowy test na standartowych ustawieniach: ![]() ![]() A tak po niewielkim obniżeniu taktowania FSB oraz napięcia na procesorze: ![]() ![]() Testy nie są zależne od dysku, programu, sterowników. Testy są absolutnie powtarzalne, komputer pomiędzy testami nie był resetowany, wyglądało to tak: test, zmiana, test, zmiana. Różnice nie są może wielkie, ale są widoczne. No to teraz pytanie, dlaczego ![]() |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Prędkość nagrywania może zależeć od kabla IDE ? | Ghost_mode | Napędy optyczne CD | 3 | 12.05.2004 12:26 |
Cena usługi - odzyskiwanie danych z uszkodzonego dysku twardego. | jasut | Odzyskiwanie danych | 5 | 09.02.2004 16:50 |
[Info!!!] Neostrada ... ostra jazda już od września! | matteo | Komputery - oprogramowanie i sprzęt | 65 | 27.09.2003 15:34 |
Kopiowanie zabezpieczonych gier v1.64a | VLuka | FAQ | 0 | 29.12.2002 17:43 |
prędkość dysku | Sobol | Off topic | 2 | 27.04.2002 21:29 |