![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Dyski twarde, SSD - Problemy, porady, software Tematy dotyczące problemów, porad i oprogramowania przeznaczonego dla dysków twardych oraz SSD. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
![]() |
Witam
![]() A czy ktos byłby uprzejmy i przeanalizował moje wyniki? Juz raz mi dysk padł na gwarancji, więc wymienili. Teraz skończyła sie już gwaranacja tego drugiego. Komp strasznie muli po jakiejs godzinie lub dwóch przeglądania stronek, buczy. Przy defragmentacji lub skanowaniu antywirem czasem się zawiesza dysk - świeci kontrolka HDD, nie da sie go inaczej wyłączyć jak tylko przez wyjęcie wtyczki z gniazdka...Często mam problemy z explorer.exe - i znowu tylko wtyczka ratuje ![]() P.S. Jestem kobietą, więc proszę nie rzucajcie sie na mnie jeśli coś nie tak określiłam ![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Team Member
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 18.10.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witamy na forum
![]() Nie stresuj się, nikt się nie będzie rzucał. Z Twoim dyskiem nie jest do końca dobrze. Co prawda nie ma realokowanych sektorów (parametr 05 Reallocated Sector Count), ale masz jeden sektor, który za chwilę może być realokowany (parametr Current Pending Sector). Akurat do tego miejsca nie ma się czym za bardzo przejmować. Natomiast dalej jest już gorzej. Masz dużo Ultra DMA CRC Error Count. Są to błędy, które bardzo często pojawiają się przy wadliwej taśmie łączącej płytę główną z dyskiem, ale nie musi to być akurat ten powód. Inne parametry również wskazują na jakieś błędy, być może jest to spowodowane tym jednym błędnym sektorem, który jest często odczytywany. Polecam lekturę naszego artykułu, w którym jest w dość prosty sposób wyjaśnione, co poszczególne parametry oznaczają i sporo innych przydatnych informacji: SMART w dyskach twardych Jeżeli masz jakieś pytania, to pisz śmiało ![]() |
![]() |
![]() |
Tagi |
hdtune, smart |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Jak stworzyc obraz dvd nagranej zywcem na hdd albo nagrac dvd bezposrednio z hdd | maestro | Napędy optyczne DVD | 7 | 29.10.2004 20:42 |
HDD S.M.A.R.T. capability | Ziele | Dyski twarde, SSD - Problemy, porady, software | 7 | 26.03.2003 21:44 |
mały problemik z 80 gb hdd | Adik | Dyski twarde, SSD - Problemy, porady, software | 9 | 28.01.2003 00:12 |
Mam problem z HDD ! | +++LeWaP+++ | Dyski twarde, SSD - Problemy, porady, software | 34 | 15.10.2002 22:57 |