![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Dyski twarde, SSD - Problemy, porady, software Tematy dotyczące problemów, porad i oprogramowania przeznaczonego dla dysków twardych oraz SSD. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
![]() |
Komp kupiony 02-12-2008
wymiana HDD 19.02.2010 - wymiana w ramach naprawy więc gwarancja tylko 12 m-cy max wg Optimusa ![]() Z tego co teraz spojrzałam na tą gwarancję, to mam jeszcze gwarancję na płytę główną, RAM, zasilacz i DVD-RW. Tylko na dysk już nie ![]() Ostatnio zmieniany przez Qas1a : 23.06.2011 o godz. 20:03 |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Team Member
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 18.10.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Na tej stronie możesz sprawdzić, czy Twój dysk ma jeszcze gwarancję: http://www.samsunghddvalue.com/WebRM...tychecker.aspx
Wystarczy wpisać numer seryjny. |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() |
Bardzo Ci dziękuję
![]() Nie wiem czy dobrze rozumiem, ale chyba jest? Wymieniłam dzisiaj taśmę za zgodą Optimusa. Na razie jedyne co zauważyłam, to że "chrobotanie" wyraźnie się zmniejszyło - "chrobocze" tylko po włączeniu, potem już jest cisza. Ale nie wiem czy to zasługa taśmy? Przy okazji jeszcze go ładnie wypucowałam pędzelkiem ![]() ![]() Próbowała Victorią zrobic remap...i sie nie udało. To dobrze czy źle? Wklejam screena z Victorii Ostatnio zmieniany przez Qas1a : 24.06.2011 o godz. 23:35 |
![]() |
![]() |
#4 |
Team Member
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 18.10.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Dysk ma gwarancję producenta. Możesz im wysłać tego screena
![]() Po wypełnieniu danych powinnaś otrzymać numer zgłoszenia i informację, gdzie i jak odesłać dysk. Zanim to zrobisz, to spróbuj po zmienionej taśmie wykonać te same testy, z którymi wcześniej miałaś problem i daj znać, czy to pomogło ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() |
Po zmienie taśmy nadal to samo. Testów nie da sie zrobić także w Victorii
![]() ![]() C6 Off-line Uncorrectable Sector Count raz wynosi zero a raz jeden. C5 Current Pending Sector Count - zawsze jeden. A na jakiej podstawie moge to zgłosić na gwarancji jesli nie mam jej na papierze ani paragonu? P.S. Po testach znowu "chrobotał" przez jakies kilkanascie minut. |
![]() |
![]() |
#6 | |
Pasionat
Data rejestracji: 17.07.2009
![]() |
Cytat:
Pomoc innym to jeden ze sposobów na spłatę długu wobec tych ,którzy tobie pomogli. Nie w tym rzecz by udowadniać ,że się jest lepszym lecz by dowieść ,że ma się do tego moralne prawo. Przydatne FAQ S.M.A.R.T Opis atrybutów Opis Partycje Aktualizacja Firmware Seagate Czarna seria 7200.11 Praca z RAID 0 |
|
![]() |
![]() |
#7 |
![]() |
Dziękuję migol21
![]() To samo powiedzieli w serwisie Samsunga - Telmarku. Dysk wysłany. Bardzo dziękuję jeszcze raz Bartez, za ten link ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Gość
|
Witam wszystkich!
w załączniku screen smarta mojego 'dysku z pierdołami', czy orientujecie się może, czy te błędy są podstawą do serwisu gwarancyjnego ? Pozdrawiam! |
![]() |
Tagi |
hdtune, smart |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Jak stworzyc obraz dvd nagranej zywcem na hdd albo nagrac dvd bezposrednio z hdd | maestro | Napędy optyczne DVD | 7 | 29.10.2004 20:42 |
HDD S.M.A.R.T. capability | Ziele | Dyski twarde, SSD - Problemy, porady, software | 7 | 26.03.2003 21:44 |
mały problemik z 80 gb hdd | Adik | Dyski twarde, SSD - Problemy, porady, software | 9 | 28.01.2003 00:12 |
Mam problem z HDD ! | +++LeWaP+++ | Dyski twarde, SSD - Problemy, porady, software | 34 | 15.10.2002 22:57 |