![]() |
Jak szybko rośnie Load Cycle Count?
|
Po restarcie laptopa wynosi 156838 czyli chyba niezbyt szybko...
Dziwi mnie tylko ze nie słychać cykania a odczyt taki marny. |
Cytat:
Jeżeli tak, to niestety umiera. |
Czasem potrafią parkować głowice jak oszalałe, jak nie słychać cykania to dobrze xD
|
Cytat:
Na szczęście da się to wyłączyć. |
Ilość załączników: 2
Minęły dwa lata z okładem:
https://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?p=1187773 Dla przypomnienia - tak było wtedy: A tak dzisiaj: Załącznik 63949 Dysk był cały czas w użyciu, jako magazyn. Kilka tygodni temu przerzuciłem z niego wszystko na inny dysk: Załącznik 63950 shitgate idzie do lamusa. No, być może wypruję go z obudowy by włożyć do niej co innego. Niemniej jednak jak porównuję ceny wewnętrznych, "gołych" HDD do tych w obudowie to dochodzę do wniosku, że się to średnio opłaca. :mruga: |
WD2502ABYS WD RE3
Ilość załączników: 4
Cześć
potrzebuje opinii tj. dostałem 2 szt. jak w temacie WD2502ABYS WD RE3 maja trochę godzin przerobione pracowały jako backup 1szt. Załącznik 67694Załącznik 67695 2gi. Załącznik 67696Załącznik 67697 na moje oko ten pierwszy to złom a ten drugi nada się awaryjnie do jakiegoś starego kompa ? |
No tak cuś jakuś... :taktak:
|
Ilość załączników: 3
Cytat:
Załącznik 67790 W jego miejsce włożony 500GB WD, którego przestała widzieć jego "macierzysta" obudowa. Tymczasem w seagatowej obudowie wszystko gra. W szafie znalazłem też stary dysk 160 (z grubsza) GB, który, o dziwo, działa w WDkowej obudowie. Tylko jego S.M.A.R.T. jest trochę niepokojący: Załącznik 67791 Ale nic to, robię mu low level format a później się zobaczy. :] Załącznik 67795 |
Ilość załączników: 2
Tak to wygląda po niskopoziomowym formacie:
Załącznik 67797 Za to zaniepokoił mnie systemowy dysk z netbooka: Załącznik 67798 Czas się rozejrzeć za SSD. :idea: |
prośba o pomoc w sprawdzeniu dysku czy jest sprawny
Ilość załączników: 1
Dzień dobry, ostatnio spalił mi się dysk w laptopie, zakupiłem używany od osoby trzeciej.
Prośba moja czy możecie mi poradzić czy ten dysk jest sprawny? Dysk: WDC WD7500BPVX-00FA7T0 ATA Device |
tak, nie widzę nic niepokojącego.
|
dzięki wielkie za pomoc
|
O ile w przypadku poprzednio omawianego dysku zerowanie pomogło się pozbyć błędów, o tyle w kolejnym nie znikły ani C5 ani C6 - tak wygląda S.M.A.R.T. po dwóch zerowaniach:
Załącznik 67885 Opinie? |
Panowie, czy jesteście w stanie coś poradzić na rocznego Vertexa 450 ?
Dysk nie robił problemów gdy siedział w stacjonarce, jednak po przełożeniu do laptopa, bios przy starcie lapka wywala błąd (za każdym razem muszę klepnąć F1, i nie można tego wyłączyć) " S.M.A.R.T. Diagnoza. SMART Failure Predicted on Hard Disk " Będę wdzięczny za pomoc na rozwiązać problem... |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:05. |