![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Dyski twarde, SSD - Problemy, porady, software Tematy dotyczące problemów, porad i oprogramowania przeznaczonego dla dysków twardych oraz SSD. |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
![]() |
Transfer znacznie niższy od zapewnianego
Zakupiłem ostatnio dysk SSD:
OCZ Solid 3 SLD3-25SAT3-120G 120 GB Wykonałem testy transferu trzema programami i jestem niemiło zaskoczony bardzo niskimi pomiarami w porównaniu do zapewnianych przez producenta, jak również tymi podanymi przez chip.pl w artykule o tym dysku. Test przeprowadziłem na moim komputerze z płytą główną GIGABYTE GA-870A-UD3 Oto wyniki mojego testu: ATTO246: Na kontrolerze: SATA II ![]() SATA III ![]() CrystalDiskMark 3.0.1 x64 : Na kontrolerze: SATA II ![]() SATA III ![]() HD Tune 2.55: Na kontrolerze: SATA II ![]() SATA III ![]() Dodatkowo program ten ostrzega mnie cały czas o temperaturze dysku "128'c" choć dysk jest zimny. Głównie szokuje mnie porównanie testu mojego i tego z chip.pl: Chip Ja ![]() Czy macie pomysł czym to może być spowodowane i jak rozwiązać ten problem? Jedyny pomysł jaki przychodzi mi do głowy, to problem z dyskiem. Jeśli faktycznie dysk błędnie odczytuje własną temperaturę jako 128'c (jest zimny), to domyślam się że kontroler dysku zmniejsza swoją prędkość transmisji by zapobiec dalszemu "podnoszeniu się temperatury" a w rezultacie zapobiec uszkodzeniu dysku. Co za tym idzie, jedyny pomysł to reklamowanie produktu. A co wy o tym sądzicie? |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Podstawy podpinania napędów, co to jest ATA, UDMA, PIO itd. | esem | Napędy optyczne CD | 276 | 08.03.2009 20:23 |
"Megapromocja Neostrady" od jutra!! | adbok | Off topic | 57 | 17.08.2005 14:03 |
Funny fotos, kawaly... itp. - jeszcze sie tak nie usmialem :) | Kasprzak | Humor | 4225 | 11.07.2005 12:59 |
[Info!!!] Neostrada ... ostra jazda już od września! | matteo | Komputery - oprogramowanie i sprzęt | 65 | 27.09.2003 15:34 |
dostęp do internetu | mapsajm | Off topic | 8 | 03.07.2002 18:37 |