![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Dyski HDD, SSD - Opinie, testy i recenzje Opinie o dyskach twardych, wyniki testów, porady dotyczące wyboru dysków twardych oraz SSD. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 17.01.2010
![]() |
Dysk SSD 128 GB do 450 zł
Witam.
Proszę o pomoc w wyborze dysku. Wstępnie wytypowałem dwa dyski, które wydają być najlepsze w tym segmencie cenowym. Są to OCZ Vertex4 oraz Crucial M4. Oczywiście jestem otwarty na inne propozycje. Nie wiem czym się kierować w wyborze pomiędzy nimi (pod kątem wydajności). Tu jest ich porównanie: link oraz link. Chodzi mi o to, które testy bardziej odpowiadają codziennej pracy na laptopie (praca systemu / instalka czegoś / uruchomienie programu / przerzucenie czegos z jednej partycji na drugą itp.) W artykułach dołączonych do ww. testów bardziej chwalony jest OCZ (podobno nowy FW jest rzeczywiście dobry), ale wydaje mi się, że te artykuły są sponsorowane (dostarczenie sprzętu, słodzenie i nadzwyczaj rozbudowane opisy w porównaniu z innymi dyskami). Wstępnie przyznam, że jestem bardziej przekonany do OCZ ze względu na 5-letnią gwarancję, to że dokonują update'ów FW oraz mają o 300 MB/s większy zapis liniowy. Ostatnio zmieniany przez Wojtek1990 : 09.08.2012 o godz. 20:31 |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Team Member
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 18.10.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Jeżeli jeszcze nie widziałeś, to polecam nasz ranking dysków SSD, na podstawie wyników benchmarków dodanych przez użytkowników: http://dyski.cdrinfo.pl/benchmark/ranking/hdd/ssd/
Osobiście stoję przed podobnym wyborem i chyba zdecyduję się na Cruciala. Warto także rozważyć SSD Samsunga. Edit: Przenoszę do drugiego działu, bo jednak jest on bardziej odpowiedni dla tego tematu ("porady dotyczące wyboru dysków twardych oraz SSD.") |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 17.01.2010
![]() |
Cytat:
W każdym bądź razie dzięki za wypowiedź. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Opcje związane z dyskusją | |
Tryby wyświetlania | Oceń tę dyskusję |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Czy masz już dysk SSD? | pali | Propozycje, sugestie, błędy forum | 7 | 13.10.2011 23:55 |
Toshiba, dysk może? | dariuszkalwaj | Dyski twarde, SSD - Problemy, porady, software | 20 | 31.12.2009 08:49 |
Dysk wypadł z Raid0 (Stripe) (SEAGATE 500 GB) | h00ly | Odzyskiwanie danych | 5 | 02.09.2009 23:08 |
Dysk twardy Seagate 250GB nagle gubi partycje - może to wina płyty głównej? | malanski | Dyski twarde, SSD - Problemy, porady, software | 1 | 20.04.2009 22:34 |