Powrót   Forum CDRinfo.pl > Archiwizacja - Dyski twarde, SSD, pendrive, karty pamięci > Dyski HDD, SSD - Opinie, testy i recenzje

Dyski HDD, SSD - Opinie, testy i recenzje Opinie o dyskach twardych, wyniki testów, porady dotyczące wyboru dysków twardych oraz SSD.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Opcje związane z dyskusją Ranking: Ranking dyskusji: głosów 3, średnio 3.67. Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 17.12.2017, 00:36   #11
Arepo
Guru

Data rejestracji: 01.10.2004
Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Testy rzeczywiście się różnią, ale zależy to zapewne od platformy testowej. AS SSD Benchmark pokazuje też bardzo różne wyniki w zależności nie wiadomo do końca od czego. Niedawno testowałem CX300, podłączyłem go jako dodatkowy dysk (niesystemowy), odczekałem po starcie komputera kilka minut i wykonałem 3 testy po sobie. Pierwszy pokazał 700 punktów, gdy dwa kolejne ponad 1000.

Pracowałem już z wieloma dyskami SSD i praktyka pokazuje, że testy syntetyczne nie dają do końca prawidłowego obrazu sytuacji. Trzeba posiedzieć z komputerem i podziałać, zobaczyć jakie są odczucia. Przykładowo CX300 mimo podobnych parametrów, w realnej pracy jest u mnie na Win XP i SATA I wyraźnie wolniejszy niż Crucial M550. Możliwie, że w 7 czy 10-tce na SATA III byłoby zupełnie inaczej.

Nie można porównać CX300 do Iridium PRO. Iridium to dysk Premium, a CX300 budżetowy. Widać to bardzo wyraźnie w realnej pracy. Iridium chodzi jak burza, praca z takim sprzętem jest czystą przyjemnością i dlatego mogę go z czystym sumieniem polecić. Wybór należy oczywiście do Ciebie.

Dodam na koniec, że jeśli pieniądze nie są problemem, to bierz Samsunga 850 PRO i będziesz najbardziej zadowolony

Tagi
1tb, dysk, hdd, jaki dysk kupic, ssd, wewnętrzny

Twoje uprawnienia: