![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Dyski HDD, SSD - Opinie, testy i recenzje Opinie o dyskach twardych, wyniki testów, porady dotyczące wyboru dysków twardych oraz SSD. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#646 |
![]() |
Wybór dysku HDD
Witam.
Zwracam się do was z prośbą o pomoc przy wyborze dysku HDD, ponieważ jestem w tym temacie kompletnie zielony. Poszukuję dysku: w cenie do ok. 300 zł o pojemności 1 TB. Z powodu ograniczonych funduszy planuję wykorzystywać dysk do użytkowania (system), a także przechowywania plików dlatego też poszukuję dysku dość wszechstronnego. Z góry dziękuję za okazaną pomoc. |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#647 |
Guru
Data rejestracji: 06.12.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ja mam dwa Seagate Barracuda 7200 ST1000DM003, mi działają i nie sprawiają problemu, ale to zależy jak się trafi.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#648 | |
Guru
Data rejestracji: 06.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Pojęcia nie mam, ale sprawdzał nie będe ![]()
![]() |
![]() |
#649 |
Pingwin specjalista.
Data rejestracji: 22.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Panowie i panie, gdyie tu jest haczyk? http://allegro.pl/dysk-twardy-500gb-...970251861.html
![]() |
#650 |
MasteR of PuppetS
Data rejestracji: 31.08.2005
![]() |
To i ja zasięgnę porady.
Potrzebuję dysk o pojemności do 500GB. Najlepiej z jednym talerzem. Pracować będzie podzielony na dwie partycje. Z czego 100GB jako systemowa, a reszta jako magazyn. Zależy mi, żeby dysk był cichy i nie grzał się za bardzo. Naczytałem się opinii o Seagate'ach i WD'ach i jestem w kropce. Obecnie u siebie mam właśnie WD 160GB i Seagate 120GB. Dyski już wiekowe, bo mają spokojnie po ponad 7 lat. Ten WD wydaje mi się szybszy i cichszy, ale pytanie jak jest z obecnymi. Myślę nad WD seria Green. Jaki byłby odpowiednik Seagate'a?
![]() |
#651 |
PODWÓJNY DZIADEK
Zlotowicz
Data rejestracji: 26.06.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ja mam od paru lat Seagate Barracuda 7200 12 ST31000528AS 1TB 7200RPM i sobie chwalę.
Dziecko miało w laptopie takie coś ![]() Trochę kiepsko działał.
![]() |
#652 |
Guru
ale nadal można używać xD TYlko przed partycją jakieś 50 giga należy zostawić i pod koniec również, na system jak znalazł.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#653 |
Moderator
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 01.12.2004
Witam
testował ktoś Black WD2003FZEX 2TB on ma 1 czy 2 talerze ew coś innego 1talezowego 2TB
![]() |
#654 |
Guru
|
![]() |
![]() |
![]() |
#655 |
Godzina 5-ta minut 30-ści
Data rejestracji: 06.10.2002
![]() |
A co myślicie o dyskach hybrydowych?
Zamierzam zmienić dysk twardy w leciwym już nieco lapku Ace Spire 5710G (używany przez osoby, które głównie używają komputera do przeglądania Internetu i zdjęć, czasem odtwarzania filmów). Myślę o czymś takim: http://www.morele.net/dysk-twardy-se...0lm000-569708/ I druga rzecz. Mam stacjonarny komputer z SSD Samsunga 120 GB i 2 TB Seagate. Czy warto ten Seagate zamienić na hybrydę?
Pozdrawiam. Lepiej powiedzieć: "To interesujące, co mówisz" zamiast "Co Ty pie...lisz" Lepiej powiedzieć: "Chyba powinieneś to przemyśleć" zamiast "No i weź tłumacz *****owi" Lepiej powiedzieć: "Raczej nie zrobisz tego w ten sposób" zamiast "I tak do zaje...ania, całe życie z kretynami" |
![]() |
![]() |
![]() |
#656 |
Pingwin specjalista.
Data rejestracji: 22.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Nie widziałem tego posta... oba mają po 2 talerze, sprawują się OK.
![]() |
#657 |
Bywalec
Data rejestracji: 07.10.2006
![]() |
witam , potrzebuje kupić dysk twardy przenośny kompatybilny z Windows i MAC OSX , 1TB lub 2 TB możecie coś polecić , głównie będzie służył jako magazyn do zdjęć i filmów.
Dzięki |
![]() |
![]() |
![]() |
#658 |
Get a Mac!
![]() Data rejestracji: 18.04.2003
Polecam cos z USB 3.0 sformatowane w exFAT.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#659 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 23.08.2006
![]() |
Panowie, powoli przymierzam sie do wymiany kilku letniego HDD WD 640GB AALS (sata2), ktory ma przelatane prawie 20 000h, ale CrystalDiskInfo mowi ze jest w dobrym stanie.
Chce go wymieniec, aby miec spokojna glowe o dane "w razie gdyby cos"... Mam i5 2500k i Asrock P67 Fatality Performance (sata3). Jest SSD Samsung 850Pro 256GB na system i gry. Nowy HDD ma byc tylko na magazynowanie danych i pierwszej kolejnosci oczekuje od niego bezawaryjnosci. Moje poprzednie dyski WD nie zawiodly mnie, ale przy zakupach nie przywiazuje sie zbytnio do marki i daje szanse innym ![]() Druga sprawa to jak najwieksza wydajnosc i najnizszy czas dostepu pomimo, ze to tylko dysk na magazynowanie. Zastanawiam sie nad kupnem Seagate Barracuda 2-3TB albo WD Black 2TB (WD2003FZEX) tylko ze tutaj cena to az 600zl (co prawda sa na allegro po 450zl ale nie wiem czy warto sie kusic). Szyfrowanie danych mnie nie interesuje ![]() I jeszcze wazne pytanie, w przyszlym roku prawdopodobnie bede zmienial platforme na i7 6700k gdzie bedzie do dyspozycji Sata Express. Spokojnie moge wstrzymac sie zakupem dysku i zmianie platformy kupic HDD na Sata Express. Warto poczekac? pozdrawiam |
![]() |
![]() |
![]() |
#660 |
Moderator
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 01.12.2004
cześć miałem podobny dylemat 5lat używałem za magazyn 1TB WD Black w tym roku w listopadzie kończy się gwarancja po 5latach i zmieniłem na kolejnego WD Black 2TB WD2003FZEX ~600zł
tak że polecam :-) co do sata express dla dysków HDD to spokojnie do dnia dzisiejszego wystarcza SATA 2 gdzie w zapasie jest jeszcze SATA 3 jeszcze długo pojedynczy dysk HDD do użytku domowego nie przekroczy bariery 300mb/s
![]() |
Tagi |
1tb, dysk, hdd, jaki dysk kupic, ssd, wewnętrzny |
Opcje związane z dyskusją | |
Tryby wyświetlania | Oceń tę dyskusję |
|
|